Handeksem/Allergi / Min historia

Man ska aldrig provjobba gratis!

Jag hade svårt att släppa min identitet som frisör och tänkte att jag kanske kunde arbeta i receptionen på en frisersalong och hoppa in och hjälpa till om det skulle krisa sig för dem. Det är ju perfekt att ha ett extrajobb vid sidan av studierna för att dryga ut CSN.  

Jag skickade ut ansökningar till de större frisersalongerna i Göteborg och berättade att jag fanns samt att jag sökte receptionsarbete. Jag fick napp! Jag skulle få provjobba i receptionen på en stor frisörkedja i Göteborg. Jag var där nästan en hel arbetsdag, plockade varor, städade, tog emot kunder och svarade i telefon. Det kom in en kund som frågade om de hade någon klipptid och då frågade de om jag kunde klippa… jag kunde inte säga nej, men det kändes så fel, hela jag skrek inombords att jag var färdig som frisör. Mina händer hade precis läkt från mina eksem och jag var så rädd att få tillbaka min allergi.  

När jag gick ifrån salongen den dagen så lämnade jag frisöryrket för gott, jag var färdig!  

Jag hörde av mig till chefen på salongen och förklarade att jobbet inte var något för mig och så gav jag kontot som hon kunde sätta in min lön på. Då säger hon att “du provjobbade bara, det får man inte betalt för”! 

Jag blev vansinnig och kände att hon måste ha fel! Man kan ju inte arbeta gratis! Jag hade tack och lov aldrig gått ur facket då jag hade hört att det är bra att alltid vara med i någon form av fack. Jag hörde av mig till dem och de sa att det inte finns något som heter provjobba gratis och att det är självklart att jag ska ha lön för mina timmar där!  

Det lönar sig att kriga på, jag fick till slut rätt och pengarna kom in på mitt konto! Vilken seger!  

Kommentarer

21 december 2021 kl. 09:21

Detta hade jag glömt! Du är ju underbar! Tufft gjort!Lämna ett svar