Min historia / Privatekonomi

Omskolningsbidrag

Min mamma som arbetade med att administrera löner på ett företag berättade för mig att det skulle finnas något som hette “Omskolningsbidrag”. Hon hade hört att om man utbildat sig till något men att man inte kunde arbeta inom det utan att man behövde utbilda sig till något annat så kunde man söka bidrag för det. Jag hade aldrig hört talas om det och om det inte hade varit för min mamma så hade jag nog aldrig snubblat över det heller?! 

Min mamma hade rätt! Jag hittade att det fanns något som hette omskolningsbidrag via Försäkringskassan. Det var många papper att fylla i samt läkarintyg som intygade att jag inte kunde fortsätta att arbeta som frisör.  

Efter några veckor i Göteborg kom brevet! Jag hade blivit beviljad omskolningsbidrag vilket innebar att jag skulle få ut min frisörlön på ca 14.000 kr i månaden under två år!!! Helt otroligt! Jag var såååå glad och tacksam. Tack älskade mamma för att du hade koll och gav mig detta tips!!! 

Jag var mentalt inställd på att leva som en student så för mig var det givet att jag skulle leva på 7000kr i månaden och spara hälften av pengarna som kom in så att bidraget skulle kunna räcka i fyra år. Då skulle jag bara behöva ta studielån för sex månader av min utbildning! Hurra!! 

Under de här två åren så hade jag inte rätt att arbeta och tjäna extra pengar så jag kunde helt fokusera på mina studier och mitt nya liv.  

KommentarerLämna ett svar