Min historia

Förlovning och kaos

Jag älskade mitt nya liv som student! Jag träffade nya vänner och tyckte det var lyxigt att få vara i skolans värld igen. När mina yngre klasskamrater klagade över att saker var jobbigt i skolan så kände jag mig bara tacksam! Om jag jämförde med stressen jag hade som frisör så var det sjukt soft att plugga. Att slippa vara sjukskriven gav mig även en känsla av frihet av att vara på väg någonstans. 

Anders trivdes bra på jobbet men längtade tillbaka till Jönköping. Han trivdes inte särskilt bra i Göteborg. Det var som att han och jag levde i parallella världar. Han gick till jobbet och kom hem, och förblev hemma, medans jag var ute på mitt livs äventyr.  

Vi började planera in en förlovning på våran årsdag den 3 december. Vi beställde ringar och inväntade den stora dagen… samtidigt som jag började bli kär i en kille i klassen. Jisses, fy tusan… det här är nog den delen i mitt liv som jag har mest skuld och skam över… ett minne som jag mest vill låsa in någonstans och kasta nyckeln på havets botten.  

Jag älskade fortfarande Anders, han var ju min stora kärlek… men tydligen så kan man trots det bli kär i någon annan…  

3 december 2005 förlovade vi oss… samtidigt som jag hade tankarna på en annan… men tänkte mest att det borde ju gå över… det var ju Anders jag ville ha… eller?!  

Anders och jag hade en kämpig start i Göteborg. Vi bodde i en liten men jättefin möblerad lägenhet i andrahand i Masthugget i Göteborg och av många anledningar så kände vi oss kvävda där.  

Jag började söka efter större lägenheter lite utanför Göteborg och 12 december fick jag tag på ett förstahandskontrakt i en lägenhet i Kållered. Vi hade bara bott i våran lägenhet i 4 månader när vi skrev på kontraktet för den lägenheten. Det skulle bara ta 15 minuter med tåg att ta sig in till stan därifrån och tågen gick regelbundet. Vi hade dålig koll på vad Kållered var för slags område, men det hade ett köpcentrum och flera matvaruaffärer och det kändes ändå lite mer som att man kom hem. Det var ett större lugn där ute än i smeten i Göteborg.  

Lämna ett svar