Husdjur / Min historia

Mizzy

En av höjdpunkterna på mitt kaotiska år 2008 är att vi skaffade Mizzy. Hon är en katt av rasen Helig birma. Första gången jag såg rasen med sina blå ögon var i en tidning när jag bodde i Jönköping, och jag tyckte det var en magiskt fin ras och om jag någon gång skulle skaffa katt så var det en sådan!  

Eftersom jag visste att jag skulle ha lång rehab och vara hemma lite mer samt att jag ville få in lite mer glädje i livet så kändes det jättebra när Anders gick med på att skaffa katt.  

Vi köpte henne från en uppfödare i Skövde som hette Millans mirakel och Mizzy hette då Lina och kom från kullen “Emil i Lönneberga”.

Uppfödaren vi köpte Mizzy av höll på med kattutställningar och det kändes spännande att testa på den världen med. Vi köpte burskynke och åkte runt med Mizzy och tävlade. Mizzy är världens sötaste… men hon skelar, ha ha ha… och det gick inte hem hos domarna så vi la ner den karriären.

Mizzy börjar bli gammal nu men vi är fortfarande tacksamma över att hon kom in i vårat liv… ha, ha, ha… även om vi haft våra motgångar med kiss-, bajs- och kräkolyckor lite här och var.

Lämna ett svar