Min historia / Privatekonomi

Nya försäkringspengar + löneersättning

Varje arbetstillfälle som jag gick miste om under min knäskada redovisade jag för skolans försäkringsbolag Kammarkollegiet som är ett försäkringsbolag för studenter. 

Det blev lite plåster på såret när jag fick brev på posten att mina papper jag skickat in gällande missad arbetsinkomst blev beviljat. Totalt drygt 10,000 fick jag för missad arbetsinkomst… kanske inte låter så mycket men för mig var det mycket då. Man tjänade ju inte jättebra på Sportlife när jag hankade mig fram på timmar här och där för att dryga ut våran inkomst.  

1 år efter operationen skulle man komplettera med massvis med uppgifter kring hur rörelseförmågan var samt hur ärren såg ut. Jag skickade in papper även på det och som plåster på såret fick jag ytterligare: 50,000 för min knäskada, pengar som jag senare använde när vi skulle köpa husvagn.  

Att jag tar upp det här kring försäkringspengar är att jag upplever att många inte vet om att man kan kriga på och få ersättning för skador. Jag har mött många elever när jag pratar om detta i skolan som berättat om skador och ärr de har på kroppen… som de aldrig sökt ersättning för… visst om de inte har försäkring men ett flertal av dem hade fått skador under skoltid, på idrotten eller i träslöjdssalen och då ska skolans försäkringsbolag täcka sådant… det är värt att kolla upp! Självklart är man hellre utan skada än att få pengar… men om skadan redan är där… så kan man ju göra det bästa av det!

KommentarerLämna ett svar