Min historia / Ofrivillig barnlöshet

Fortsättning av graviditeten 

Min barndomskompis som jag umgicks mycket med när Vincent var bebis skulle få en ny bebis 1,5 månad innan oss, det var väldigt skoj för då skulle vi kunna umgås även den här gången! Mina “grannar” som fick barn samtidigt som mig, de skulle med få sitt andra barn så även dem kunde jag träffa och umgås med (ha, ha, ha fast man bor några km ifrån varandra på landet så säger man att de typ är sina “grannar”). 

Jag hade ju tidigare bara gått på öppna förskolan i Jönköping men nu när jag inte kände något folk där så bestämde jag mig för att Vincent och jag även skulle åka till öppna förskolan i Bottnaryd, lite närmare våra hemkrokar. Det höll på i tre timmar och det var helt perfekt. Jag tyckte det var jätteskoj att åka dit och hänga med andra vuxna samtidigt som Vincent var helnöjd med att få leka med andra barn. Det blev vin-vin. Mina grannar hakade på så vi var där allihop och träffades.  

I vecka 35 började jag få mycket halsbränna, så fort jag la mig ner eller skulle ner och knyta skorna så kom halsbrännan, asäckligt.  

I vecka 36 hyrde jag min tensapparat, skulle ju som sagt aldrig vilja gå igenom en förlossning utan tensapparat och den här gången testade jag den innan för att säkerställa att den här funkade… och det gjorde den! Klockrent dessutom!  

Jag laddade upp med 10 gainomax, förra gången när förlossningen höll på i 27 timmar så hade jag ju för få gainomax och det misstaget skulle jag inte göra den här gången!  

Den här veckan började kroppen samla på sig vatten, jag var trött i fötterna och det var jobbigt att stå… jag började även få en hel del sammandragningar.  Jag var sååå tacksam över att jag valt att gå hem tidigt den här gången! Jag passade på att sova när Vincent sov och han och jag hade det riktigt mysigt hemma.  

I vecka 37 så började jag känna ett starkt tryck nedåt samt förvärkar… en natt låg jag med förvärkar mellan klockan 23-03.15…det kändes som om bebisen skulle komma när som helst… Vincent som dessutom kom en vecka tidigt… och det var ju första barnet… hur tidigt skulle inte det här komma?! 

I vecka 38 så domnade mina händer bort 7 tillfällen under en natt… inte skönt alls! Samt fick ännu mer vätskeansamling.  

Men jag passerade Vincents förlossningsdatum och slog mitt personliga rekord i graviditetslängd. Jag började gå promenader samt så städade jag och putsade fönster för att försöka få igång förlossningen. Gällande fönsterputsningen så var det ett tips från min mamma, ha, ha, ha.  

Jag hade bara gått upp 12 kg den här gången till skillnad från 17,3 kg under förra graviditeten… ha, ha, ha visserligen hade jag inte gått ner riktigt alla mina graviditetskilon innan jag blev gravid igen, men ändå!   

Lämna ett svar