Boktips / HSP/ Highly Sensitive Person/ Högkänslig / Min historia / Självkärlek

Bli en vinnarskalle 

En annan bok jag läste var “Bli en vinnarskalle: Handbok i mental träning” Med Olof Röhlander och den var med riktigt bra! Jag gillade verkligen den här typen av böcker som gav massvis med nya tankar om hur man kan tänka på ett annat sätt. Det är så lätt att fastna i sitt eget tankemönster och det är så nyttigt att få input i hur man kan bli bättre. Jag började med den här boken boosta mig själv till att jag med borde kunna och klara av saker. Jag uppmärksammade resan jag gjort i livet och började damma av min gamla “vinnarskalle”.

Vinnarskalle och mental styrka kommer ju inifrån och det är en träningsbar färdighet och det kan jag med hela mitt hjärta intyga att så är fallet! Mental styrketräning är nog den viktigaste träningsformen man kan ägna sig åt, till och med något viktigare än att träna kroppen fysiskt. Om man har skadliga och destruktiva tankar som befinner sig i en nedåtspiral så känner man sig sjuk och all litteratur som jag läst genom året visar att negativa tankar som skapar negativa känslor påverkar kroppen både fysiskt och psykiskt… så ja, man kan få fysiska åkommor av negativa tankar…. de skapar låg energi i kroppen. Kommer återkomma till detta ämne flera gånger i min blogg då jag läst mycket om det.

Om man har en bra mental styrka så kommer de andra delarna av sig själv, då blir det lättare att ta tag i sina andra hälsovanor.  

Konsten att njuta av livet : och ändå få saker gjorda
Det blir alltid som man tänkt sig : handbok i mental styrketräning
Bli en vinnarskalle : handbok i mental träning - Olof Röhlander - pocket  (9789175032405) | Adlibris Bokhandel

Jag gillade hans sätt att skriva så införskaffade mig även hans böcker “Det blir alltid som man tänkt sig: Handbok i mental styrketräning” och “Konsten att njuta av livet: Och ändå få saker gjorda”.  

Olof har en fras på engelska i boken “Det blir alltid som man tänkt sig…” som är riktigt klok och den lyder: 

Watch your thoughts, they become your words 

Watch your words, they become your actions 

Watch your actions, they become your habits 

Watch your habits, they become your character 

Watch your character, it becomes your destiny 

Det var många år sedan jag läste hans böcker, då hade jag inte ljudböcker så som jag har nu. Jag valde att nu inför det här inlägget lyssna på hans böcker, det är dessutom han själv som är uppläsare och han gör det riktigt bra! Jag upplever att många gånger när det är författarna själva som läser upp sina böcker så gör de det från hjärtat då det liksom är deras hjärtebarn som de brunnit för och kämpat för att den drömmen ska bli verklig. Det blir ofta lite extra bra att lyssna på… Olof är ju dessutom en “talare” och något han jobbar med och det märks i hans ljudböcker! Boken “Det blir alltid som man tänkt sig” har en del tester man ska göra… och de passade dock inte bra till ljudbok, men de andra fungerar klockrent att lyssna på! Vissa böcker är värda att lyssna/läsa om och hans böcker tillhör den kategorin. När jag lite senare i livet skulle testa för att se om jag hade det som krävdes för att bli förstelärare, då fick jag återigen damma av boken “Bli en vinnarskalle…” för att peppa mig själv att klara av utmaningen. Men den resan kommer lite senare i bloggen.  

Jag har en tavla hemma samt min skärmsläckare på datorn som jag visar eleverna när jag släcker ner min skärm då jag inte vill spegla det jag gör på datorn för hela klassen. Det står “Förändra din tanke och du kan förändra hela din värld”. WORD! Det är ju såååå sant! Det är ju i tanken allt börjar!  

Lämna ett svar