Hem- och konsumentkunskap / Min historia

Äntligen jobba igen! Hurra!!! 

11 augusti 2015 började jag äntligen jobba! Hjälp vad jag hade räknat ner med skräckblandad förtjusning. Anders var ledig på sommaren och jag mådde så mycket bättre när han var hemma, då kände jag mig inte lika låst utan vi kunde dela på ansvaret över hem och barn. Det var skönt att ha den känslan innan jobbstarten vilket gjorde att jag kunde få ha mer tid att “bygga upp mig själv”.  

Skolan jag arbetade på hade ju blivit en sjuk skola bara veckor efter att jag gick hem och blev föräldraledig.  De skulle renovera skolan och gammalt lim som de använt på 70-talet när de byggde skolan hade åkt ut i skolans ventilation och “marinerat” hela skolan med skadliga partiklar som de sedan fick sanera. De upptäckte att det var svartmögel på några ställen så de stängde skolan och så började en stor och omfattande renovering. Min vikarie som tog över min tjänst när jag var föräldraledig fick ha undervisning i kyrkans kök och lokaler… inget drömläge för någon, stackars min vikarie!  

När jag kom tillbaka till jobbet så skulle jag packa upp lådor då skolan nu hade fått tillgång till nya baracker och de gamla köken från skolan hade blivit nedmonterade och fanns nu i baracken. Jag öppnade några lådor som kom ifrån den gamla skolan och så fort jag öppnade lådorna och började plocka i sakerna som fanns där så började jag hosta! Fy tusan! Fatta vilka skadliga partiklar som mina kollegor behövt balta med när de flyttade skolan innan de kom därifrån. De hade slängt typ allt från skolan, men det var några lådor de inte haft hjärta att slänga, men efter min hosta så var det inga problem att göra sig av med dem med.  

Lämna ett svar