Andlighet / Healing / HSP/ Highly Sensitive Person/ Högkänslig / Min historia / PMS/PMDS / Reiki / Självkärlek

Antidepressiva tabletter

Jag hade testat mig fram mellan så många olika metoder under drygt ett år men jag fick inte bukt på mitt dåliga psykiska mående. Jag hade ändrat mina rutiner kring kosten, och visst, den gjorde att jag allmänt mådde bättre men jag fick ändå mina dippar i mitt humör runt ägglossning och mens så det var inte så att kosten botade min PMDS. Jag hade testat massvis med olika kosttillskott men inget av dem hjälpte särskilt bra de heller.

När jag hade haft mitt senaste utbrott så kände både Anders och jag att det här var inte hållbart, det är tufft att själv må dåligt och vara svajig i sitt humör, men det var även tufft för familjen att behöva leva med någon som var så nedstämd, ledsen och ibland vrålarg. Tidigare hade jag ju hållit ihop på jobbet och det var familjen som fick ta smällen med mitt nedstämda humör, men senaste tiden så hade jag även på jobbet haft svårt att vara glad samt att jag började störa min på mina elever och kunde vara en grinig lärare med dåligt tålamod. En dag så började vi diskutera Anders och jag hur jag skulle gå vidare och då kom vi in på att jag kanske ändå borde testa antidepressiva tabletter, många blir ju faktiskt hjälpta av det och det hade jag ju inte testat.

Jag vet inte riktigt varför jag varit så emot att testa detta? Jag tycker ju att det är fantastiskt att det finns och jag vet ju att det hjälper otrolig många människor. Jag är ju en person som knappt stoppar i mig värktabletter… jag kanske tar en Alvedon någon gång om året… och då är det när det krisar… typ som när jag blev sjuk i julas på självaste julafton. Där har vi en dag jag inte hade problem att ta en Alvedon eller två. Jag har ju i min ungdom knaprat p-piller och med facit på hand så mådde min kropp bättre utan och mina minipiller efter barn nr 2 ska vi inte ens prata om hur jag mådde, fy tusan! Jag vill liksom vara fri från läkemedel. Jag tror att många gånger så finns det en underliggande orsak till att vi mår dåligt… man måste bara luska ut vad orsaken kan tänkas vara. Om man har huvudvärk så är det ju vanligt att man tar en huvudvärkstablett och så känns huvudvärken bättre… min tanke är då ”varför har man ens huvudvärk?!” Vad är det kroppen vill signalera? Har man stressat? Sovit dåligt? Druckit dåligt? Varit inomhus framför en skärm en hel dag? Jag tänker mer att man borde gå till botten med sitt ”varför” i stället för att ta en tablett så man kan fortsätta köra på ett tag till i kanske samma tempo…

Jag hade tankar om jag skulle börja på akupunktur och testa om det kunde funka, men det kändes inte hållbart… tänk om det skulle funka… skulle jag då åka in till stan och få akupunktur varje månad… i flera år? Nä, det var jag inte sugen på att testa det heller.

När jag hade bestämt mig för att höra av mig till Kvinnohälsovården för att boka tid för att skaffa antidepressiva så kom jag att tänka på Kristallhealingbehandlingen jag varit på sju år tidigare. När vi hade svårt att skaffa vårat första barn så testade jag ju kristallhealingbehandling som ett desperat försök att få barn i väntan på IVF behandling, och det tog ju sig direkt efter den behandlingen (Jag skrev om det 22-23/1-2022). Tänk om en sådan behandling kunde hjälpa mot PMDS? Jag hörde av mig till Carina på Kristall & healingboden i Jönköping och berättade om mina hormonella besvär och frågade om Kristallhealing kunde hjälpa mot sådant. Hon svarade att det kan hjälpa mot allt möjligt så det är mycket möjligt att det kan hjälpa mot det med. Så jag bokade in en tid för healing, det skulle bli sååå roligt och spännande.

Jag kände att jag ville testa healingen med, det var min sista utväg innan jag skulle börja med de antidepressiva tabletterna, nu hade jag inga fler planer, det kändes som jag kommit till en återvändsgränd.

Fortsättning följer…

Lämna ett svar