Andlighet / Boktips / HSP/ Highly Sensitive Person/ Högkänslig / Min historia / PMS/PMDS / Självkärlek / Träning

Affirmationer

Att tänka positivt skapar en härlig energi i kroppen. Att träna mig i mitt tänkande har även det varit en stor del i att läka mig själv och att må så bra som jag gör idag. Ett verktyg som jag använt mig av är ”affirmationer” som är positiva budskap till sig själv. Vi tänker ju tusentals tankar varje dag och många av dem är samma tankar som vi tänkte dagen innan…. Inte helt ovanligt att vi tänker negativa tankar dessutom. Att ta in affirmationer så tar vi in nya tankar och skapar på så sätt nya positiva tankemönster vilket leder till en positiv känsla i kroppen.

Bild från Personlig almanacka

Jag gillar att ha en fysisk almanacka där jag kan planera och skriva i och har sedan många år tillbaka investerat i ”Personlig almanacka” där man kan designa den utifrån sina egna behov och stil. Jag har lagt till affirmationer i den så varje vecka har jag en ny affirmation som jag läser några gånger i veckan. När jag läser den som får jag den att landa i hjärtat och det är med en nyckel… om jag bara har kvar affirmationen i ”huvudet” så får jag inte känslan av orden i kroppen så man behöver ta till sig den  och det får man när man läser från hjärtat. Testa och känn skillnaden i kroppen! Tänk den först bara i huvudet och nästa gång känn den i kroppen och ta till dig den!

När vi upprepar något många gånger så blir det till slut en sanning, då hjärnan tror på det vi säger till oss själva… därför ska man sluta säga/tänka nedvärderande saker om sig själv och andra… något som jag dagligen arbetar med mina elever i klassrummet. Elever kan säga till sig själva att de är korkade, dumma, dåliga på saker, fula, värdelösa och de kan ”skämta” sinsemellan att någon annan är korkad, osmart, suger på något, dum i huvudet med mera. Jag får typ panik när de uttrycker sig på detta sätt då jag vet att hjärnan kan ta till sig det och göra det till en sanning och det kan ju sätta en stämpel på en person genom heeela livet och den inte förstår att det inte är sant! Jag gör mitt bästa för att fånga upp ALLA sådana kommentarer jag hör och byta ut dem och ge nya meningar man kan säga i stället till sig själv och andra.

Man kan läsa om affirmationer på många ställen. Yogobe har på den här sidan 50 affirmationer och här är några exempel på dem:

 1. Jag får lov att må bra.
 2. Jag är ansvarig i hur jag mår och jag väljer att vara lycklig.
 3. Jag är värd att investera i mig själv.
 4. Jag har kommit längre än vad jag någonsin trodde var möjligt och jag lär mig på vägen.
 5. Jag förtjänar självrespekt och ett rent utrymme.
 6. Jag hyllar de goda egenskaperna hos andra och mig själv.
 7. Jag omfamnar frågorna i mitt hjärta och välkomna svaren inom tid.
 8. Jag gör allt i kärlek.
 9. Jag rusar inte genom mitt liv, jag balanserar min fart med stillhet.

Jag brukade starta min dag i stillhet med en kopp kaffe och ett tänt ljus och läsa och ta till mig någon affirmation. När den landat så kunde jag sätta mig med en annan bok och läsa. När jag sedan satte mig i bilfärden mot jobbet så kunde jag återigen suga på affirmationen och känna den i kroppen hur den spreds med en värme och kärlek inom mig. (Nu när jag skriver på bloggen har jag fått pausa många av mina vanliga rutiner, men målet är att när jag är i ”fas” men bloggen så kommer jag gå tillbaka med mina gamla älskade rutiner igen).

Jag kommer berätta om kortlekar senare i bloggen, är egentligen inte där nu. Men jag nämner den redan nu. Jag lägger varje morgon under tiden kaffet rinner ner kortlekar av olika slag och jag har en superfin som heter ”Soul work” som är affirmationskort samt en bok där man kan läsa lite mer om kortet man får upp som Josefin Dahlberg tagit fram. Jag har hennes superfina bok med samma namn som kortleken ”Soul work” samt har gått alla hennes fantastiska kurser. Men de kommer jag berätta om i framtiden. Men kortleken är ett jättebra sätt att få in affirmationer på ett smidigt sätt i vardagen.

Korten säljs på många ställen, den här bilden och korten är från Soul factory

Jag tänker väldigt få negativa tankar om mig själv och över lag så har jag få negativa tankar i mitt sinne och mina affirmationer är en pusselbit att jag kommit hit jag är idag… för så har jag ju inte alltid varit, jisses… jag har ju tidigare kunnat falla ner i en nedåtspiral av negativa och tunga tankar, särskilt under mina år med PMDS. Så häftigt när man hittar metoder som faktiskt funkar för att skapa hälsa och välmående.

Kommentarer

28 augusti 2022 kl. 07:20

Tack för din fina blogg! Är så nyfiken på vad Josefins kurser gett dig och hur du upplevt dem! Ha en underbar dag  28 augusti 2022 kl. 08:30

  Hej! Tack för de värmande orden!
  Jag tyckte hennes kurser var otroligt inspirerande! Jag köpte under några månader hennes medlemskap och fick då tillgång till typ alla hennes fina kurser och betade av dem en efter en i ganska högt tempo. Det var otroligt prisvärt och man fick mycket inspiration hur man kan få in mer soulwork i sin vardag. Hennes kurser gav verkligen ringar på vattnet för mig och jag har anammat hennes metoder i mitt liv och i min vardag idag.
  Kommer berätta mer om det framöver i bloggen, men är inte riktigt där i livet än.
  Önskar dig med en härlig dag!! / JohannaLämna ett svar