Hållbar konsumtion / Handeksem/Allergi / HSP/ Highly Sensitive Person/ Högkänslig / Kemikalieresa / Min historia / Recept- Kemikaliebantning / Självkärlek

Egengjord solkräm

Då solkrämer ofta är en riktig värsting om man ser ut kemikaliesynpunkt så kändes det roligt och bra när jag testade att göra en egen solkräm. Jag är inte intresserad av att få tillbaka mina handeksem så det känns bra när man hittar alternativ som är bra för både hälsan och miljön.

Jag hittade ett recept från Organic makers hemsida.

Recept

67 gram Karanjaolja

3 gram Morotsextraktolja

5 gram Kokosolja

15 gram Bivax

10 gram Mineral SPF naturell

0,5 gram Naturlig E-vitamin

Jag började med att blanda Mineral SPF naturell med 10 gram av Karanjaoljan så att jag skulle få bort alla klumpar av mineralet i en värmetålig behållare, jag valde ett ½ litermått.

Därefter hällde jag i övriga ingredienser och blandade samtidigt som jag hällde i alla oljor.

Jag värmde på vatten i en kastrull och sänkte ner ½ litermåttet i vattenbadet. Jag blandade runt och så fort bivaxet hade smält så hällde jag upp krämen i en burk och därefter ställde jag in burken i kylskåpet så krämen snabbt skulle stelna. Men man kan låta den stelna i rumstemperatur, men då tar det betydligt längre tid.

Klart!

Jag använder solkrämen till mig själv, då jag tycker den har för lågt solskydd för barnen. Jag hade ju i 10 gram SPF i en kräm på 100 gram, så tänker att om man köper en solkräm så står det ju hur mycket SPF det innehåller och då tänker jag att detta är halten på min solkräm?! Ha, ha, ha, lite oklart, men den funkar för mig! Jag är jättenöjd!

Lämna ett svar