Min historia / Självkärlek / Träning

Simbojar 

Jag måste bara tipsa om simbojar! Sååå himla smart grej! Jag kanske är lite sen på bollen?! Ha, ha, ha. Men so what, bättre sent än aldrig! Jag har under två år tänkt att jag borde skaffa en simboj då jag älskar att simma ut i vår lilla skogssjö samt gillar att simma överlag i sjöar och hav där jag badar. Men har inte fått tummen ur, men nu fick jag det och investerade i FYRA simbojar. En till varje familjemedlem i min lilla familj och i olika färger så man har extra bra koll på vem som är vem och var, var och en befinner sig när vi är ute på djupt vatten och simmar. Hur smart är inte det? 

Det var en specifik händelse som gjorde att jag fick tummen ur att beställa hem simbojar och det var när vi var nere vid vår skogssjö och badade för några veckor sedan. Mira har en gigantisk uppblåsbar svan som hon fått av sina kusiner när hon fyllde år för något år sedan. Hon tjatar ofta på oss att ta med svanen men det är lite bökigt på olika sätt. Vincent hade två kompisar hos sig och de ville fiska vid sjön samt paddla runt i vår lilla upplåsbara gummibåt och då när Mira tjatade om hon kunde ta med sig hennes svan så kändes det som ett bra tillfälle. Vår lilla skogssjö är ju jättebra för den typen av upplåsbara leksaker… hade INTE tagit med mig svanen till havet eller en större sjö!  

När cirkusen väl var på plats, gummibåt uppblåst, killar som fiskar och en uppblåst svan och en nöjd Mira så satte sig Anders och jag ner för att slappa lite vid stranden. Mira hade sin hajfena (SwimFin som jag berättade om här) på ryggen när hon satt på svanen och det var varmt i vattnet (ca 24 grader) så det kändes säkert. Det blåste inte så mycket och vinden som kom gjorde att svanen drogs in mot land så vi fick gå ut några gånger och putta ut svanen. Helt plötsligt så börjar svanen guppa iväg ut mot sjön och jag säger till Anders att jag hoppar i och simmar och få tillbaka Mira med svanen in mot land. Men när jag simmar så märker jag att svanen har en högre fart än vad jag simmar så den kommer längre och längre bort från mig. Jag kunde prata med Mira från vattnet och ropade till henne att jag kommer! Jag kände mig lugn och det kändes som Mira med var lugn. Jag simmade på och så vips så kom Vincent kompis i lilla gummibåten och då ropade jag till honom om han kunde hjälpa mig att fånga och bogsera Mira och svanen. Han rodde på och jag simmade på. Helt plötsligt så hade vi kommit bort till andra änden av sjön och så långt har jag aldrig simmat på vår sjö tidigare. Jag brukar simma typ till halva sjön och sedan vänder jag, känns tryggast så… men nu hade jag inte så mycket att välja på utan det var bara att simma på för att få tag på Mira. Det gick bra, och det var inte så värst dramatiskt. Tur att jag älskar att simma i vår lilla sjö och på öppet vatten och att jag är rätt bra på att simma… tänk om jag inte hade varit chill med det?! Då hade man nog kunnat bli rätt stressad vid en sådan situation?! Anders däremot, han var rätt stressad! Han gick på land och mötte upp oss vid andra sidan av sjön och när jag mötte hans blick så hade han verkligen stress och oro. Han berättade att han fick lite panik när han helt plötsligt inte såg mig längre. Jag försvann tydligen från hans synfält, kanske att det skedde när jag var mellan gummibåten och svanen?! Eller att jag befann mig så långt bort så mitt huvud inte syntes längre vid vattenytan? Hmmm? Då vi var så långt bort så hörde han ju inte heller dialogen jag kunde hålla med Mira och Vincents kompis… så det var nog med jobbigt för stackars Anders.  

Jag och Mira gick upp på land och jag tog henne på ryggen tillbaka till vår strand och Anders bogserade svanen simmandes i sjön, ha, ha, ha. Ja, inte en vanlig dag vid stranden direkt, något mer puls än vad det brukar kunna bli.  

Jag frågade Mira hur stressad hon varit på en skala mellan 1–10, tänkte så hon inte skulle få men för livet av denna händelse. Hon sa först siffran 5, men sedan funderade hon lite och ändrade sig till siffra 7… så rätt stressad vad hon… Med tanke på Anders blick så kan jag tänka mig att han med låg på siffra 7, ha, ha, ha. Jag själv var väldigt lugn, en del av mig har längtat efter att få simma till andra sidan sjön… men kanske under andra förhållanden, ha, ha, ha. Min stressiffra låg mer på nr 3, så en rätt lugn morsa var jag i detta “svanen-drama”.  

Efter denna händelse så tänkte jag att det vore klokt att införskaffa oss var sin simboj. Sagt och gjort så slog jag till och jag är hur nöjd som helst! Man kan köpa simbojar lite här och var, men efter en liten research så landade jag i att köpa modellen Watery Simboj- Swim Buoy & Dry Bag 28 liter och i alla deras fyra olika färger.

Här är deras beskrivning om simbojen. På deras sida har de även en film där de visar hur man använder den.

Vincent och jag tog denna gången en frivillig simtur till andra sidan sjön och det kändes klockrent med våra simbojar. Om man behöver vila så kan man bara grabba tag i sin boj och guppa runt. Den har en påse där man kan förvara saker… om man nu vill simma över till en ö och kanske ha med sig en liten handduk eller något annat gottigt. Om man har ett extra vattenskydd till mobilen så kan man packa med sig den med. Simbojen har även en visselpipa så man kan blåsa på hjälp om man behöver det, supersmart!  

De lyser upp med deras fina färger så man syns väldigt tydligt på långt avstånd, också väldigt bra! 

Mira som simmar med hajfenan när vi ska simma långt kan även hon ha en simboj att chilla lite vid när hon vill ta en anna typ av paus, det ger även en extra trygghet att ha den med sig.  

Tänk att det skulle ta flera år innan jag fick tummen ur att skaffa oss simbojar! En klockren grej när man ska simma på öppet vatten!  

Kanske fler där ute som med skulle våga att simma på öppet vatten om de hade en simboj eller någon annan som kan tycka att det kan vara en klok grej att ha när man badar… om inte för vuxna… kanske om man har stora barn som gillar att simma runt på öppet vatten?!  

Jag själv ser ett stort användningsområde för denna kloka pryl.  

Ha, ha, ha, man känner sig typ som Pamela Anderson “C-J Parker” från den gamla klassikern Baywatch när man springer runt med sin simboj, fniss, fniss, fniss. Kommer även ihåg när jag pluggade till idrottslärare och vi i grupper skulle ha en gymnastikshow för våra klasskamrater. Min grupp valde Baywatch- tema så jag inhandlade mig en röd baddräkt dagen till ära som jag sprang runt med och gjorde diverse gymnastiska grejer i, ha, ha, ha. Ja, ibland får man helt enkelt bjuda på sig själv. Så självklart bjuder jag på introt till Baywatch… men slänger även med den störtsköna musikvideon med Jimi Jamison om ni vill se hur mannen bakom den berömda låten såg ut?! Håll tillgodo i dubbel bemärkelse!  

Kram till er från mig! / Johanna