Min historia / Renovering

Hurra- Vi har fått ett riktigt vardagsrum!!! 

För några veckor sedan så nådde vi ett nytt delmål med vår renovering och vi är sååå lyckliga över detta!!! Känslan av att slå sig ner i sin soffa framför vår tv som numera sitter på vår murstock, sååå som vi har visualiserat att ha vardagsrummet där vårat gamla kök var. Minns när vårt gamla kök stod där och vi stod vid köksbänken och tittade mot murstocken och tänkte oss hur det skulle kännas med en soffa just där och att ha fönstret i ryggen. Den känslan kändes sååå rätt… men sååå jobbig när vi landade i det då vi visste vilket jobb vi hade framför oss för att skapa det vardagsrummet…. Och nu, ett helt år senare så är vi där. Det är typ så man får nypa sig själv i armen, för man tror knappt att det är sant. Och om vi då “visste” vilket jobb vi hade framför oss, ha, ha, ha, det var inte riktigt sant. Det var svårt att förstå hur det skulle kännas med ett sådant enormt slitgöra under så pass lång tid, ibland är det tur att man inte vet, utan att man bara kastar sig ut i det okända och gör.

Det blir sååå himla bra!!! Vi är hur nöjda som helst med allting!!! Vi är ju inte klara än, men det är i våra ögon mest “småpill” kvar… i vardagsrummet i alla fall. Vi har ju fortfarande ett badrum kvar att fixa, ha, ha, ha. Men vi tänker att vi nog ska greja med det efter sommaren. Vi är helt ärligt sjukt trötta efter det här året av slit. Tröttheten har börjat komma ikapp nu när vi börjat koppla av och andas, så känner vi hur trötta vi faktiskt är. Innan har det inte varit läge att känna efter då man inte kunnat sluta mitt i kaoset. Men nu när vi har ett kök, matplats och ett vardagsrum så kan vi slappna av och andas och det är sååå skönt.  

Vi har ju dusch och toa ute i gäststugan och nu har vi vant oss med att gå ut dit så det känns faktiskt rätt hanterbart. Vi är tacksamma över att inte behöva bo där ute längre utan att vi faktiskt kan bo och trivas här inne i huset. Så det som har varit utmanande är inte alls så utmanade längre. Allt blir ju även lättare nu när det inte är snö och kallt utomhus. Hujedamig när jag stod i gäststugan och lagade mat med öppen dörr för att kunna ha igång strömmen till spisen och det var 20 minusgrader ute, ha, ha, ha… det var utmanande ska ni veta. Så just nu känns det som en dans på rosor med vår renovering, ha, ha, ha.

Vi ska fortsätta greja med saker här hemma, men inte i det tempot vi haft det senaste året då vi jobbat varje helg och startat efter frukost och hållit på till det varit dags att ta kväll. Nä, nu blir det helger där vi vilar, och helger där vi grejar en stund på dagen men kanske inte båda dagarna utan bara den ena dagen och det ska blir sååå skönt!  

Vi känner att nu när våren kommit ihop med ljuset och allt nytt liv som börjar komma så är det som vi själva kliver fram mot ljuset vi med. Vi hungrar efter att få njuta av våren och sommaren som vi har framför oss och ha motsatsen till jobb och slit.  

Här kommer lite bilder på hur vardagsrummet tagit form och vad mer som har hänt här hemma sedan sist.  


Toalådan 

Våran “Toalåda” börjar ta form och den blir så himla bra! Min man, min Ernst, vad han kan! Dels att han har sinne för inredning och att tänka utanför boxen, men även att han kan skapa saker med sina händer oavsett material så kan han göra grymma saker med ALLT han tar sig för. Det är så ofta jag står bredvid och gapar och fattar inte hur han kan?! Jag älskar de rundade hörnen på vår toalåda! Löv it!


Kalas hemma i huset 

Mira fyllde 10 år i mars och det var en lyckokänsla att kunna samla familjen här hemma i vårat hus för kalas, det var med stolthet vi visade upp vårat nya hem för familjen!
 

Yoga 

Jag har fixat en yogahörna i vardagsrummet och hittat tillbaka till att yoga vid ett ställe som har harmoni, det var rätt längesedan det gick få till under det här renoveringsåret. Jag kände harmoni ute vid uteplatsen vid gäststugan, men det var en regnig sommar och svårt att få till utomhusyoga för den delen. Sedan hade vi ju fluginvasion och det var svårt att yoga och slappna av när kroppen fylldes av krypande flugor, usch, fy och blää. Jag har fått till yogan, men det har blivit på ett annat sätt under renoveringen, men nu när vi har ett riktigt vardagsrum igen så har jag verkligen hittat tillbaka och jag ÄLSKAR det! 

Fixad fasad 

Under påsken så skulle det bli rätt varmt ute och då passade vi på att måla om fasaden på framsidan av huset. Vi skulle ha faluröd färg och Anders kom hem med det, men med en “piggare” ton… den såg lite orange ut när vi målade, ha, ha, ha. Men den blev hur fin som helst när den kom på huset, ihop med den grå färgen som vi har runt fönsterna.  

Anders är duktig på detaljer och den här nya delen på huset är starten på stil som vi vill ha hela huset ska ha framöver. Det är ju tur att vi har tänkt att bli gamla här i vårat hus så vi har ju rätt många år på oss att fixa och få huset att landa så som vi vill ha det.  

Det känns så skönt att inte lappa och laga huset mer, det känns som huset byggdes väldigt bra, stabilt och ett fint och gediget hantverk, men att det sedan bott folk här som inte varit grymma på att renovera och fixa och så har de gjort mycket själva och så har det verkligen inte blivit bra gjort. Det känns fint att “göra om och göra rätt” och det känns som huset med gillar det vi gör.  

Påskharen kom på besök under målningspåsken. Han drog oss ut på en riktig skogsrunda för att leta efter äggskatter i skogen, hur mysigt som helst!

Jag är alltid lika imponerad över påskharens förmåga att rita kartor, om jag hade ritat en karta så hade den minsann inte sett ut på det sättet, ha, ha, ha. Det sjuka är att det går fort att rita, typ 5-10 minuter (har jag hört, ha, ha, ha).

Vår nya soffa! 

Vi fick ju ställa ner en del av vår gamla soffa i vårat vardagsrum då det var några veckors leveranstid på vår nya soffa. Men nu har soffan äntligen kommit och vi är sååå kära i den!

Vi åkte ju till deras visningslokal när vi var i Stockholm och kollade på Leif och Billy. Företaget heter “Sweef” och här är en länk till deras sida! Vi hade hittat soffan på nätet och beställt hem tygprover, men tyckte det var svårt med proverna då det var först egentligen ingen som kändes klockren, ha, ha, ha. Men vi älskade det ju såg på deras hemsida så det kändes som det ändå var en sådan soffa vi skulle ha. Vi gillar verkligen lekfullheten de har i deras koncept! Anders lockades åt en mer guldig soffa och jag mer mot den här senapsgula. Då tyget på den här var mer smidig att ha att göra med (den går att tvätta) så blev det den!
Här var när vi fick testa soffan i butiken!

Företaget har skickat så gulliga meddelanden, känns även det lekfullt och personligt!

Här var när vi bar in soffan en rätt sen vardagskväll… planen var inte att montera ihop soffan just då… men jag var som ett barn på julafton som bara ville slita upp alla paket, ha, ha, ha. Så det är en trött Anders ni ser här på bilderna, ha, ha, ha.

Att montera våra nya högtalare fick Anders känna att det var som julafton för honom. Jag själv älskade att få till våra fruktfat

Det blir så bra med kaminen med! Den är vridbar så vi kommer kunna sitta i soffan och kolla på elden om vi vill!! Så mysigt!! Men just nu väntar vi på att muraren ska komma och hjälpa oss göra klart. Sedan ska sotaren komma och kolla så att den är godkänd. Så vi är inte framme i delmålet än att vi kan elda i vår kamin. Men vem vet, det kanske kommer till nästa renoveringsuppdatering?!

Det var allt än så länge! Idag bjuder jag på den här gamla dängan med Sha-Boom. Vem älskar inte låten R.O.C.K?!

Kram till er från mig/ Johanna