Boktips / Min historia / Personlig utveckling i skolan

Pojken, mullvaden, räven och hästen 

Det här året så åkte och jag min kompis (som med har barn i Vincents klass) på uppdraget att vara klassföräldrar. Det har faktiskt varit rätt så kul och jag är glad över att jag känt att jag haft energi över till att engagera mig i det. Min vän har varit med förr som klassförälder så hon var rutinerad och vi har hjälpts åt, det kändes fint att få göra det ihop med min vän!  

Vi hade tidigare ett dåligt forum (på Messenger) där vi inte kunde kommunicera och nå ut till alla vårdnadshavare. På ett föräldramöte så tipsade någon om att “Supertext” var ett bra forum med chattfunktion. I den vevan så hade jag fullt upp på alla håll (det var mycket både på jobbet och med vår renovering) så min vän skaffade Supertext och la in alla vårdnadshavares telefonnummer och det blev riktigt bra! Ett jättebra forum där vi nu lyckades nå ut till nästa alla (det är ju några få som inte angett telefonnummer på V-klass). Så ett tips till er om ni saknar sådant kontaktforum i era barns klasser. Jag har en plan om att vi kanske borde fixa med Supertext till Miras klass inför nästa läsår?! Jag är lite osäker om vi verkligen når ut till alla där?

Vincent går i årskurs 5 och traditionen är att de åker iväg på en klassresa i slutet på årskurs 6, därav styrde jag upp att de skulle sälja från “Kakservice” för att få in lite pengar. Det får jag absolut säga blev en succé! Klassen drog in hela 22170kr! Helt otroligt så bra! Sådana grymma barn (och vårdnadshavare) det finns i Vincents klass! Sååå roligt!! 

Via Supertext så kunde vi även smidigt samla in pengar för att kunna ge presenter till pedagogerna.  

Min vän fixade med jättefina presenter från älskaplåt.se vid julavslutningen så nu kände jag att jag skulle försöka fixa present till skolavslutningen till pedagogerna.

  

Budgeten som fanns kvar var 600 kr och det skulle räcka till tre pedagoger. Jag har tyckt att det varit svårt att hitta något klokt för 200 kr, jag har kollat runt på grejer och blommor och funderat på om vad jag själv hade uppskattat att få.  

För min del så älskar jag ju böcker och jag vet att det är många pedagoger som med gillar böcker, i alla fall på skolan jag arbetar på.  

Jag funderade på vilka böcker jag älskar och tycker är fina/kloka och kom på boken “Pojken, mullvaden, räven och hästen” med Charlie Mackesy. Den är nog den vackraste bok jag vet, och den passar gammal som ung, den är tidlös och man kan ha den vid soffbordet, bläddra i den när man känner för det. Man behöver inte läsa från pärm till pärm utan man kan hoppa in och njuta av boken lite var som, läsa, ta in, titta på vackra bilder och njuta av denna bok. Jag har svårt att tänka mig att det är en bok man kommer tröttna på eller känna sig färdig med?!  

Jag hade högläsning från boken för Vincent, Mira och Anders och alla tre gillade den väldigt mycket! Det är en riktig “WOW-bok”. Jag tror att man uppskattar den olika beroende på vilken ålder man är i när man läser den och att man ser boken med nya ögon ju äldre man blir.  

Jag vet att boken brukar vara rätt dyr och jag har aldrig sett den på kampanj. Jag gick ut på nätet för att se hur mycket den kostade och dra mig baklänges! Den fanns på kampanj på Akademibokhandeln för 199kr/boken! Det blev gratis frakt när jag köpte tre böcker så min budget till pedagogerna höll! Hurra!! 😅🥳🎉💰📖

Nu vet jag inte om alla vårdnadshavare tycker att det är en klockren present?! Ha, ha, ha, men så fick det bli!  

Här får ni lite glimtar från den här vackra boken (som totalt har 130 sidor): 


Kanske detta är en bok som tilltalar dig med? Eller som present till någon i sin närhet? 
Ett annat tips är att slå in saker i överblivna tapetrester!!! Helt ärligt! Hur fint blir det inte?! 😍👏🏻

Även jag som pedagog fick lite presenter 😍🙏🏻💝💐👩🏼‍🏫. Vet att det finns mycket diskussioner om man ska ge lärare presenter, men jag måste säga att det uppskattas väldigt mycket och man blir väldigt glad och tacksam! 🥰🙏🏻

Här kommer en bild från årets skolkatalog från jobbet. Ha, ha, ha, jag ser verkligen ut som en ”riktig fröken” 👩🏼‍🏫.


Idag bjuder jag passande nog på introt till den gamla klassikern “Fablernas värld”. Kommer ni ihåg den?!

Kram till dig från mig/ Johanna