Min historia / Recept- Drinkar

Jordgubbsmojito ala Johanna 

Här kommer en annan drinkfavorit som hela min lilla familj ääälskar! Sååå god den är!!! Mmmmm! Man kan dricka den året runt, men den passar utan tvekan bäst på sommaren!  

Mojito ska i normala fall drickas med bubbelvatten och så brukar man göra ett sockerlag, men jag gillar att köra på Sprite och utan bubbelvatten/sockerlag. De gånger vi hoppat drickan och kört på originalrecept så har barnen inte gillat drinken lika mycket och vi håller nog med att det blir godare med Sprite, men man får testa sig fram! 

Jag gillar när man har lite ingefära i och det brukar man nog inte heller ha i Jordgubbsmojito?! 

Jag har aldrig tidigare gjort den här drinken efter ett recept, ha, ha, ha, nä, jag bara höftar lite. Men nu fick det bli ordning och reda och så fick jag till ett recept som blev asgött! Vi tänkte genast tillbaka till vår all inclusive resa i Turkiet som jag berättade om här då smaken på drinken var precis som Jordgubbsmojiton vi drack där. Nam, nam, nam! Löv it!  

Här kommer receptet på 4 glas där 2 är alkoholfria och 2 är med alkohol. Det är ju trevligt när alla ändå kan dricka samma drink och att man kan på ett smidigt sätt anpassa den.  

Recept Jordgubbsmojito ala Johanna 

 • 5 dl frysta jordgubbar 
 • 2 dl vatten 
 • 2 msk limejuice 
 • 1 dl Rom 
 • 6 dl Sprite 
 • Ingefära (10 skivor totalt) 
 • 4 limeklyftor 
 • Myntablad 
 • Is 
 1. Mixa frysta jordgubbar med vatten och limejuice (Änglamarks samt Kung Markattas är 100% pressad lime). 
 1. Häll två skivor ingefära (alternativt riv den för mer sting och mer smak av ingefära), Rom och myntablad i en cocktailshaker eller någon skål/tillbringare och muddla dem (man ska inte muddla myntan för mycket för då kan det bli beskt). 
 1. Häll i jordgubbsröran i glasen. 
 1. Sila och häll i ½ dl av rommen i vardera glas av två av glasen och blanda sedan runt.  
 1. Häll i lite is i glasen. 
 1. Fyll på med Sprite. 
 1. Pressa i en klyfta lime i varje glas. 
 1. Lägg i två ingefäraskivor samt myntablad i varje glas. 
 1. Fyll upp med mer is och rör runt.  
 1. NJUUUUT!!!!  Vi har fyra glas som är typ likadana, men två av dem har text på sig och två är utan och då är det lätt att hålla koll på vems glas som är vems och vilka som är med alkohol och vilka som är utan. Ibland när vi har likadana glas så brukar vi köra på olika sugrör så att vi verkligen INTE riskerar att blanda ihop våra glas, och än så länga har vår metod gått hur bra som helst, ha, ha, ha. Sedan händer det att vi kör på samma glas och då gäller det att vi ändå har koll på vilket glas som är vems! När vi lyxar till det lite extra så drar vi lite lime över kanten och sedan doppar glaset i strösocker, då blir det extra göttigt!

Just det ja! I detta lite mer ordentliga recept så är det ju Rom i… men helt ärligt, jag har blandat den med Vodka och några gånger med Gin med och det funkar finfint, ha, ha, ha, även om Romen blir godast så får man ju ibland tager vad man haver. Vi som bor ute i Tjottahejti och flera mil till affär får ibland improvisera. 

Det är verkligen inte varje gång jag muddlar mynta/ingefära och rom, nä, ibland häller jag bara i allt i glaset och blandar runt. Det är ju inte så att det blir äckligt! Men receptet ovan är när det blir som bäst, och det var den bästa varianten jag ville bjuda på här i bloggen! 

Vi gillar den här romen som heter Plantation Grande Reserve Barbados.

Gällande myntan så gillar vi att odla mynta här hemma. Det finns ju massvis med olika myntasorter och de som vi odlar just nu är Svart Vinbärsmynta, Grapefruktmynta, Marockansk mynta och Pepparmynta. De är goda att ha i sallad, att göra te av dem samt ha dem i drinkar.  


Kanske detta är en sommardrink som faller dig i smaken med?!  

Här kommer en liten semesterhälsning! Anders går på semester idag och jag och barnen är i Gränna sedan några dagar tillbaka och semestrar lite. Vi tog en tur över till Visingsö med våra cyklar. Resan började fantastiskt bra!! Sååå mysigt!! 🥰💓🚴🏼‍♀️🚴🏼‍♀️🚴🏻.

Men sedan, från ingenstans kom värsta hällregnet. Ni vet ett sådant regn som gör att man blir blöt ända in till trosorna/kalsongerna 😂🌧️😬🙈.

Väl tillbaka i husvagnen så fick det bli ett glas vin till falukorven 😂😅🍷

Idag bjuder jag på den här godingen från Hooja-Banan Melon Kiwi & Citron, ha, ha, ha – den är ju rätt skoj, en låt som lätt fastnar i skallen!

Kram från mig till dig / Johanna