Andlighet / Boktips / Hem- och konsumentkunskap / HSP/ Highly Sensitive Person/ Högkänslig / Mediala upplevelser / Min historia / Självkärlek / Träning

Tecken 

Att se och ta emot tecken från “Universum” (eller vad man nu vill kalla det) är med ett inslag i mitt liv som sätter guldkant på livet och gör livet lite mindre platt och lite mer magiskt. Det finns många olika tecken man kan ta emot och jag tänkte i det här blogginlägget presentera lite olika tecken.

Fjädrar är ett sådant tecken! Jag kan komma upp en morgon och mötas av en fjäder på köksgolvet, eller när jag kommer till jobbet så kan det ligga en i skolans korridorer…. eller när jag är ute på en promenad/löprunda så kan min blick sugas ner till en fjäder som ligger där så vackert.  

Klockslag/siffror är med tecken för mig, när man tittar på klockan och den visar 11:11, 22:22, 01:11, 02:22, 11:27 (min födelsedag- jag fyller 27/11). Ibland när jag kör bil så kan många siffror slå om till en och samma siffra och man liksom omges av en speciell siffra, även registreringsskyltar där det står något speciellt på eller har siffror som fångar min uppmärksamhet. För mig så betyder olika siffror olika saker, så siffrorna i sig blir med som olika budskap, kommer ha ett inlägg framåt i bloggen om numerologi och kommer gå in lite mer om det då.  

Fjärilar, fåglar och trollsländor är med tecken som kan cirkulera runt mig på ett förtrollande sätt, berättade lite om det och gav exempel på hur det kan vara när vår katt Mizzy gick bort, berättade om det här.  

Musik och låttexter kan med komma som ett tecken, oftast från andevärlden, men universums energier är oändliga så det kan ju komma från guider och änglar med. Jag berättade om ett sådant ögonblick i inlägget “Don’t you worry, don’t you worry child see heaven’s got a plan for you” samt i inlägget “Axel, min farfar hette Axel”.  

Även synkronicitet är tecken, när något händer och det finns en koppling mellan händelserna, ett sammanträffande sker som har en mening. Exempelvis när du tänker på en person och den personen plötsligt ringer till dig eller att du tänker på en låt och så spelas den helt plötsligt på radion, har några sådana händelser som jag varit med om som kommer lite senare i bloggen. 

Bilder, föremål, ord som poppar upp kan med att vara tecken att lägga märke till, samma sak är det med regnbågar… det finns något magiskt även med dem.  

Jag har läst lite om tecken och det har även varit en del i utbildningen att bli “Änglaterapeut” som jag berättade om här när jag startade den utbildningen.  

Min favoritbok om tecken är “Tecken – Universums hemliga språk” med Laura Lynne Jackson. Så om du med är intresserad av tecken och att lära dig mer om det så är den mitt bästa tips.  

Laura är ett välkänt medium från USA och hon har även skrivit boken “Ljuset mellan oss: berättelser från de som är borta: lärdomar för oss som är kvar” som jag berättade om i förra blogginlägget.

Laura menar på att universum sänder oss konstant budskap och tecken för att kommunicera med och styra oss mot ett högre livssyfte. Så länge vi inte ser eller lyssnar så går många av det som skulle kunna vara vackra upplevelser oss förbi.  

Om man blir medveten av alla tecken som omger oss får man lite extra kärlek och tröst i livet, och man känner att det finns något mer bortom livet. Man kan gå från en förtvivlan till att känna hopp, att känna sig fast till att sväva. Tecken kan verkligen ge glädje och ett ljus när man själv upplever att man vandrar runt i mörker.   

Laura lär oss i boken “Tecken” om hur vi kan känna igen och tolka budskap från våra andliga guider samt nära och kära på andra sidan.  

Alla har förmågan att förstå “universums språk”, men vi behöver öppna upp och se livet med lite andra ögon.  

I boken så ger Laura många exempel på dels sina egna erfarenheter från andevärlden, men även spännande berättelser som hennes klienter varit med om. Man får en liten aha-upplevelser när man tar del av hur meddelanden från “universum” kan se ut och på så sätt kan vi lära oss att förstå detta hemliga språk som verkligen sätter lite extra magi i livet.  

Jag upplever att när jag inte försvinner in i tankens värld utan höjer blicken, känner från hjärtat, känner en öppenhet, möter själar och allt det vackra som omger mig så är det lättare att i vardagen ta emot tecken. Men det kan samtidigt vara precis tvärtom, att de kommer som en blixt från klar himmel… så det är svårt att guida kring hur och när man får ta emot tecken… ibland så är de bara där, men det kan ju vara klokt att läsa på lite kring hur tecken kan komma, då är det ju lättare att få en öppenhet och förståelse kring vad som är tecken och ej.  

Man kan själv styra kring vilket tecken det är man vill ta emot, till exempel om man vill ha stöttning från andra sidan/ universum så kan man ju be om att få se exempelvis en giraff, apelsin, en blå fjäril, en kolibri, en sädesärla, en nyckelpiga eller vad man nu önskar ha som symbol... så har man ju en alldeles egen kommunikation med universum.  

Elektriska störningar kan ju med vara tecken, när en tv sätts på av sig själv, en lampa släcks eller tänds, eller att det blinkar i lamporna. Det kan även vara att mobiltelefonen beter sig på ett märkligt sätt. Det kan ju finnas andra orsaker att det är på det sättet, men det skulle kunna vara tecken från andra sidan?!  

Likaså om man har tänt ett ljus och så börjar ljuslågan fladdra/dansa trots att det är vindstilla i rummet, så tecken kan ju vara allt möjligt.  

Om man är ute i naturen och ser hjärtformade föremål så kan det med vara ett litet kärlekstecken. En sten som ser ut som ett hjärta eller en vattenpöl, eller att man kollar upp mot himlen och ser ett moln som ser ut som ett hjärta. Man kan skapa magi överallt i livet och ta emot allt det vackra som omger än.  

Om man tänker att det man såg nog inte var ett tecken, men att universum/ de på andra sidan verkligen trycker på att det faktiskt var en hälsning, då kommer det tecknet komma upprepande gånger så att man till slut fattar att det faktiskt var en hälsning. De brukar inte ge sig i första taget. Jag har ett sådan upplevelse från andra sidan… men den kommer lite senare i bloggen, så det blir en cliffhanger på den, ha, ha, ha.  

Laura berättar med att man via drömmar kan få kontakt med andra sidan och det har jag med tagit upp vid flera tillfällen i bloggen, bland annat här när jag mötte min mormor och morfar i drömmen. Jag brukar beskriva det som att det inte är “vanliga” drömmar utan de vibrerar på en annan energinivå så man känner tydligt om det är något annat än en vanlig dröm. Jag tänker även på andra energier som kan ge tecken i drömmar som “fågeln i rummet”.  

Hon beskriver det som att när vi sover så glider vi ut ur vårt medvetande och stänger av alla intryck som annars distraherar oss och hamnar i den så kallade REM-sömnen. Då kan hjärnan ägna sin fulla kraft till icke fysiska upplevelser och vi hamnar som på en radiofrekvens där vi är mer mottagliga för andevärldens frekvenser.  

Sedan har vi ju intuitiva uppmaningar som man varken kan se eller höra, de går bara att känna djupt inom oss. Man kan kalla det för magkänsla, intuition eller sjätte sinne. Det är en vägledande kraft som tar oss bort från vårat rationella och logiska sinne. Jag tänker att det är vårat team på andra sidan som guidar oss via detta genom livet.  

Laura berättade i boken att hon ofta får frågan om djur kan gå över till andevärlden och hon bekräftar att det kan de, hon får ofta tecken från bortgångna djur och berättar mer om det i boken. Men även här nickar jag instämmande, jag tänker på mitt möte med vår gamla hund Jasmine som jag mötte i skogen på en morgonpromenad för några år sedan, eller när jag (och Vincent) känt av Mizzy nu efter att hon gått bort. Jag har även mött Mizzy i några drömmar och jag är sååå tacksam över mina möten med henne! Jag har även för mig att Jasmine kom igenom på någon storseans jag var på för många år sedan? Kanske att det var min syster som var med som fick “budskapet”? Kommer inte riktigt ihåg men någon av oss var det som fick till oss en hälsning från Jasmine.  

Laura beskriver det som att när hon gör läsningar för människor så förflyttar hon sig till en lugn plats där hon medvetet förändrar sin energi till ett tillstånd där hon är totalt öppen och mottaglig. Hon slutar vara kroppen “Laura” och öppnar sig för andra sidan. Hon tipsar om att om man vill testa detta så är det bra att börja med 10 min meditativ tystnad där man kopplar ner sig för att sedan kunna koppla upp. Under de här 10 minuterna så är det med viktigt att man tar djupa lugnande andetag och släpp tankarna och fokusera på andningen. Därefter ska man visualisera ett vitt, skimrande, glittrande ljus som är precis ovanför dig. Man ska under andningen visualisera hur det glittrande ljuset flödar ner i din hjässa och fyller hela din kropp med detta härliga ljus, ljuset ska ända ner till fötterna. Jag brukar även visualisera att ljuset går ner genom fötterna och ner i jorden som rötter där jag blir grundad med “moder jord” eller vad man nu vill kalla det.  

På liknande sätt funkar det med mig när jag ska ge/skicka healing till någon annan, eller när jag ska läsa av någon annans energier och blockeringar. Jag släpper med att vara “kroppen Johanna” och scannar av energikroppen hos den som vill ha min hjälp/är nyfiken på det jag pysslar med, hittar blockeringar, löser upp dem, men även tar reda på var blockeringarna kommer ifrån. Det är sjukt ändå att det kan fungera, men jag har gjort det under så många år nu så jag har full tillit till mitt energiarbete, även om jag fortfarande häpnas över vad som kommer upp och fram när jag utför mitt energiarbete, det är sååå spännande!  

Som jag ser det så är detta något som alla kan lära sig, man behöver inte som Laura vara född med “gåvan” utan man kan träna upp den förmågan. Universums språk är till för alla som önskar och vill ha tillgång till det, men många kanske inte ens är medvetna om det? Eller kanske tänker mest att allt är hitte på, och ja, då är man nog inte där än. Jag vet många skeptiker som jag gjort readings på/ låst upp instängda blockeringar/ skickat healing som efteråt står typ och gapar och fattar inte hur jag gjorde, eller hur jag kunde få fram så många saker kopplat till deras historik. Men jag tänker att det är ju inte jag som får fram det… jag är ju bara kanalen.  

Laura berättar i boken att hon tagit del av hundratals berättelser kring människor som får kontakt med andra sidan när de duschar. Hon menar på att det är något som händer i duschen när vi blir lugna, hör ljudet av vattnet som lugnar oss och låter oss omslutas av rinnande vatten som låter oss förändra vår energi.  

Även här nickar jag instämmande, det är ju oftast jag får till att skicka distanshealing och då gör jag alltid det i badet, det är där jag lättast kopplar upp mig och kopplar bort “kroppen Johanna”. Har berättat om det vid flera ställen tidigare i bloggen.  

En annan grej när man tar emot tecken eller när man arbetar med “energiarbete” så är det viktigt att säga “Tack”, att visa tacksamhet för att man får ta emot och så mycket extra kärlek man kan uppleva i livet som blir lite mer magiskt.

Laura uppmanar även att om man tar emot tecken så ska man dela med sig av sina upplevelser till nära och kära/omvärlden. Laura har pratat med många människor som varit med om helt otroliga saker och så har de inte vågat berätta om det för någon, av rädsla för att andra ska tänka och tycka att de är knäppa. När man öppnar upp om sina upplevelser så öppnar vi även upp för andas vägar och öppenhet här på jorden. Istället för att man lägger locket på energin så öppnar man upp locket och låter ljuset och energin flöda fritt och det är mycket härligare att göra så än tvärtom.  

Jag nickar instämmande på det med, så många som kommit fram till mig och berättat om sina upplevelser och saker de varit med om samt att de med tror på andra sidan/universum/andra energier med mera sedan jag öppnat upp och berättat från hjärtat om mina egna livserfarenheter så har det verkligen skapat ringar på vattnet. Jag är sååå tacksam över detta! Det är så himla fint!  

Jag ser oss som energivarelser som utsöndrar energi och den här energin snappar vi alla upp mer eller mindre av. Var och en av oss delar med sig av sin energi till andra och det kan ju vara nyttigt att ställa sig frågan om man vill vara en person som lyser upp ett rum med positiv och härlig energi eller tvärtom, att andra andas ut när man lämnar rummet med sin tunga energi. Även vilka tankar man har lämnar ifrån sig ett energiavtryck så även de är viktiga att se efter. Vi är alla sammanbundna med varandra på ett väldigt påtagligt sätt. Ibland funderar jag på om det är därför man attraherar in en viss typ av människor i sitt liv?! 

På skolan där jag jobbar så är det så tydligt att de elever som inte mår bra i sig själva, attraherar in samma typ av elever med liknande mående och så går de tillsammans ner i deras destruktiva nedåtspiral. Även när det kommer en ny elev som blivit omplacerad från en gammal skola för att det inte funkar där, att det är “den typen” av elever som hittar den nya eleven även på sin nya skola. Ibland undrar man hur de lyckas, men det gör de, på gott och på ont. Jag tror på konceptet att man behöver ändra på sin energi för att på så sätt attrahera in en annan typ av människor i sitt liv. Ett sätt att ändra sin energi är ju att ändra sina vanor kopplat till vilken person man hade velat vara och skapa en ny version av sig själv.  

Att sprida ljus är egentligen inte så svårt, det kan räcka att ge ett leende till människor man möter, man kan säga något uppiggande ord till någon. Man kan känna ett energiskifte hos människor man möter som har en lägre energi bara genom att göra sådana saker. All energi smittar och om man kan smitta någon med positiv energi så är ju det fantastiskt. När vi höjer vår energi/ öppnar upp vår energi så är oddsen även större att vi blir mer mottagliga för budskap från universum/andra sidan. 

Jag har skrivit lite om det innan men det är värt att nämna igen och det är musikens påverkan på energin, att använda sig av musik för att förändra sin egna energifrekvens. Musik och låttexter betyder mycket för mig och det är en metod som jag använder mig av, så därför känns det givet att ha en låt till varje blogginlägg.  

Tacksamhet ska jag berätta mer om framåt i bloggen, men har skrivit om det redan en hel del, men det är med viktigt för att ändra sin frekvens och det är att från hjärtat vara tacksam. Att tacka för allt stort som smått i livet, att tänka kring allt man är tacksam över men även att skriva ner dem, kanske i en tacksamhetsdagbok eller i någon “Journaling-bok” som jag berättade om i de här blogginläggen.  

Livet är ju inte bara en dans på rosor utan skit händer ju i livet och det hör livet till. Då kan man inte vara uppe på en hög frekvens och det kan vara svårt att tänka på tacksamhet och glädje och det är ju inte meningen heller. Men när man kommer ur sin nedåtspiral och börjar må bättre igen så kan man ju ta hjälp av sådana här metoder. Det viktiga är ju att man inte stannar kvar där nere på botten och mår skit resten av livet, livet är för kort för det.  

Vad gäller tankar så är det inte helt ovanligt att man kanske har låg självkänsla/självförtroende och det är med något som kan göra att man vibrerar på en lägre energi. Man kanske tänker att man är värdelös, att man är dålig på saker, att man inte kan något, att man är ful, att man aldrig kommer bli lycklig med mera. Jag skrev ett inlägg här när jag började arbeta på min självkänsla och självförtroende och hur jag arbetade med mig själv för att stärka mig själv. Det arbetet har med varit viktigt för att höja min frekvens, att bli mer mottaglig för “Universums språk” och mina mediala upplevelser. Jag ser alla delar som pusselbitar i mitt liv till varför jag öppnat upp och de pusselbitarna delar jag med mig av här i bloggen i hopp om att det kanske kan hjälpa fler?!  

Pusselbitar som är viktiga och som är som en röd tråd genom bloggen är kopplade till rörelse, mat, sömn, meditation, andningsövningar, hur man kan arbeta med personlig utveckling och stärka sig själv.  

Ytterligare en aspekt till att arbeta med universums energier är att manifestera det man vill uppnå så att man sänder ut det till universum. Jag har berättat om det i flera olika inlägg i bloggen, här är inläggen man kan läsa om vilka metoder man kan använda sig av.  

I boken “Tecken” kan man läsa om många olika exempel på när Laura själv men även klienter hon haft fått ta emot tecken av olika slag och det är många gånger som tårar kommer när jag får läsa om allas berättelser gällande tecken från nära och kära, de berör verkligen! Man kan ju tro vad man vill, men jag väljer att tro att det är på detta sätt som universum/ andra sidan kommunicerar. Om du inte läst den här boken så rekommenderar jag den starkt! Jag har till och med köpt boken då jag tyckte den var så himla fin.  

Kanske en bok som skulle falla dig i smaken med?! 

Jag hittade en intervju med Laura här, om du är mer nyfiken på henne som person:

En annan bok jag har kopplat till tecken är “Andliga tecken och symboler- Upptäck de vägledande budskapen som omger dig” skriven av Sherrie Dillard. Här är en länk till ett smakprov från den boken.

I den boken så får man en rätt stor lista på vad olika tecken symboliserar, typ som ett lexikon. Man får även lära sig om lite olika tecken som man kan få ta emot samt från vilka energier man kan få budskap i från. Vi har ju inte bara de på “andra sidan” man kan få budskap ifrån, nä vi har ju änglar, ärkeänglar, andliga guider, uppstigna mästare, ditt högre jag, naturens andar och kraftdjur (det kommer snart ett eget inlägg om kraftdjur här i bloggen).

Jag kan förstå om folk rynkar pannan, skakar på huvudet åt sådant här och tänker “Kan hon inte dra den där med de rosa elefanterna samt lite om tomtar och troll med”, ha, ha, ha. Ja, öppenheten kring andra energier/dimensioner ser helt klart olika ut, men det kan väl få vara så då!

Jag själv tycker i alla fall att sådant här är superspännande och jag tror att det finns fler där ute som tycker det med?!

Idag bjuder jag på den här gamla låten med Ace of Base- The Sign. Den kändes väldigt passande till detta inlägg.

Massa kärlek till dig!  

Kram/ Johanna