Andlighet / Änglar / Boktips / Healing / HSP/ Highly Sensitive Person/ Högkänslig / Mediala upplevelser / Reiki / Självkärlek / Träning

Emotionskoden – Hitta instängda emotioner

Bradley Nelson är en holistisk coach och föreläsare och jag har sett ett flertal av hans föreläsningar kopplat till instängda negativa emotioner…. Och det är precis vad den här boken ”Emotionskoden: Lär dig verktygen för energihealing som gör dig frisk och lycklig” handlar om.

Jag tänker att alla människor går igenom perioder i livet eller ögonblick där vi drabbats av bland annat ångest, sorg, rädsla, ilska eller frustration. Vi kanske dessutom har haft perioder där vi varit deprimerade, varit ledsna, haft en låg självkänsla eller känt en enorm hopplöshet över det vi gått igenom?!

Tänk om det är så att alla jobbiga, traumatiska upplevelser vi går igenom i livet som vi inte arbetar med lagras i kroppen och blir instängda emotioner?! När vi sätter locket på och går vidare och inte blir färdiga med våra upplevelser… tänk om de instänga emotionerna skapar blockeringar som kan leda till fysiska och psykiska åkommor!?

Om vi tänker oss att allting består av energi så gör emotioner det med… varje emotion har sin frekvens, sin energi. Jag tänker mig att olika emotioner har olika nivåer av energi på samma sätt som vi människor vibrerar på olika frekvenser kopplat till hur vi mår. Om man träffar en person som mår skit så vibrerar den på en lägre frekvens än om vi träffar en glad och lycklig person. Det är heeelt olika energier kring de olika personerna. Om jag är glad så är det en något lägre frekvens än om jag är lycklig som har en högre energi… om jag är irriterad så är det en högre frekvens mot om jag är förbannad… som är ännu lägre på skalan…. Det är som en trappa med olika energier där man går från de lägsta tyngsta energier upp mot de som vibrerar högst… där kärlek och tacksamhet borde vara typ högst upp på listan?

Några saker som händer när vi känner en emotion är att först skapar kroppen den emotionella vibrationen, därefter börjar vi känna av emotionen i tanke och fysiskt i kroppen. Det tredje är att vi kan välja att släppa emotionen och gå vidare inom en viss tid, alltså vi bearbetar emotionen. När vi däremot inte lyckas bearbeta emotionen så menar Bradley på att energin i emotionen då kan stängas inne i kroppen och kan skapa kaos på lite olika sätt.

Vissa är ju med om så jobbiga trauman att man till och med tappat minnet kring dem, det är för tungt för att minnas så då har man skapat minnesluckor för att gå vidare… men även sådana menar Bradley på att man kan fånga upp igen och läka stora inre sår.

Tänk om de här blockeringarna påverkar oss idag kring hur vi tänker och vilka val vi gör? Tänk om de begränsar oss i livet och inte främjar oss att leva det bästa liv vi är värda att leva?

Om man dessutom har skapat blockeringar runt hjärtat, en så kallad ”hjärtmur” så kan vi dessutom ha svårt att ge och ta emot kärlek… tänk om vi har en hjärtmur och tänk om vi kan får bort den?

Jag fullkomligt älskar sådant här! Jag tycker alla metoder som man kan testa som inte kan skada, är värda att testa och utforska för att se om de fungerar och hjälper. Jag har blivit chockad över hur träffsäker den här metoden är… och att till och med lilla jag… kan hitta instänga emotioner på mig själv, på de runt omkring men även på främlingar… och än så länge har jag inte haft fel en enda gång… hur spännande är inte det?!

Det här är en energihealingmetod som man kan använda sig av för att bli av med sitt dolda bagage som vi alla bär runt på… det kan vara stort som smått… Jag upplever att de instängda emotioner som kommer upp är de som man är redo att arbeta med, som så mycket annat inom den här världen så får man inte till sig saker om personen faktisk inte är redo. Det är rätt skönt att veta… om man känner en rädsla i att gräva i gammal skit. Jag upplever att metoden är bäst för att lösa gamla blockeringar som man faktiskt är redo att släppa. Om man går igenom en tung period nu så kan metoden fånga upp vilka instängda emotioner man har… och det är ju jättebra att man blir medveten om dem, det är ju steg 1… men när man frågar om man är redo att släppa dem och man faktiskt inte är det då man kanske är mitt inne i processen så får jag alltid ett ”nej” på det… och då kan man inte arbeta vidare med dem på detta sättet… men framåt i tiden så tror jag att man till slut blir redo att släppa dem… men först måste man arbetat med sitt inre och läkt såren för att med metoden kunna släppa dem helt.

När man arbetar med healing av olika slag så är ju grundtanken att man ska arbeta med obalanser i kroppen och instängda emotioner är den vanligaste typen av obalanser som människor lider av. Tyvärr kan man även ärva instängda emotionen av de som man växer upp med och omges av. Om man har en förälder som varit med om trauman under sin uppväxt så kan man själv drabbas av förälderns instängda emotioner… så i detta arbete för att hitta instängda emotioner så brukar man även scanna av om det är sin egen instängda emotion, eller om den är ärvd… väldigt intressant!

Metoden är till för att vi ska läka våra inre sår och skapa en inre harmoni. I boken får man ta del av många patienter som blivit fysiskt och psykiskt läkta av metoden.

Bradley berättar att han brukar få frågan var och varför den instänga emotionen brukar fastna i kroppen? Han menar på att om man redan har en svag punkt i kroppen så brukar den vara extra känslig och sårbar. Det kan vara om du har en genetisk mottaglighet, näringsbrist som försvagar och skapar obalans i det området… det kan vara antingen energimässigt eller fysiskt. Ibland kan emotioner fastna på en ”symbolisk” plats i kroppen. Jag kommer längre fram berätta om ”Kroppens hemliga språk” och det stämmer rätt bra in på det Bradley berättar här. Om du exempelvis upplever stor sorg över en vän eller familjemedlems missfall så skulle en sådan emotion kunna stanna i livmodern eller i bröstet. Om du går igenom en svår period i livet och du upplever att du axlar allt ansvar för händelsen… så kan du få fysiska problem i dina axlar…

Ja, tänk om det är så det funkar?! Intressant tanke!

Healing med magneter…

När man lyckats hitta en instängd emotion så menar Bradley på att bästa sättet att frigöra den är med magneter…. Kan vara en vanlig kylskåpsmagnet… men det finns andra magneter med man kan använda sig av… Jag tyckte det här lät skumt… men jag kände att jag ville ge hans metoder en chans så jag införskaffade mig först sådana här magneter:

Därefter hittade jag att Bradley tagit fram egna magneter som heter ”Nikken Magboy” (den nya versionen heter Magduo) som jag la in en bevakning på tradera… och vipps så var det någon som sålde sådana för en billig peng… så nu har jag den med… men mina favoritmagneter är de första jag köpte.

Bradley menar på att magneter avger ren energi och är kraftfulla redskap för att rätta till energiobalanser som vi inte kan se. Han berättar vidare om vårt elektromagnetiska fält kopplat till den elektriska aktivitet som pågår i kroppen som grundar sig i vårt nervsystem.

Magneter är ett ofarligt verktyg men han ger en varningens finger kring att man inte ska använda sig av det om man ex är gravid, har inopererade pumpar för ex. insulin vid diabetes eller vid smärtlindring, pacemaker, cochleaimplantat, shuntar för behandling av vattenskalle, MAGEC-stavar för barn för att korrigera svår skolios som också justeras av magneter.

Bradley har tagit fram en tabell samt en ”manual” på hur man kan hitta instängda emotioner och hur man kan göra för att frigöra dem. Så här ser den ut:

De verktyg som man kan använda sig av för att få svar kan vara via muskeltestning. Det finns olika typer av muskeltestning men den här är en rätt vanlig metod om man gör på någon annan:

Om man gör muskeltestning på sig själv så är det vanligast att man gör det med sina händer och fingrar…. Men hittade ingen bra video för att visa hur det går till… och det är ingen metod som jag fastnat för… det jag däremot har fastnat för och som använder till 100% när jag gör detta arbete är min pendel.

Jag använder pendel för att få fram ”ja” och ”nej” svar som tar mig vidare i emotionskodsmodellen. Om pendeln pendlar fram och tillbaka så är det för mig ett ”ja” och om pendeln pendlar i sidled så är det för mig ett ”nej”. Jag kan även ställa andra frågor som inte står med i modellen för att få en större klarhet i den instängda emotionen. Jag brukar använda mig av frågor där jag först tar reda på om man har en instängd emotion som är redo att släppas, därefter frågar jag om den instängda emotionen är i kolumn A eller B, därefter om den är i udda tal eller jämna tal. Om det är i ex jämna tal så frågar jag om den är i kolumn 2, 4 eller 6. Helt plötsligt så har man fått svar på i vilken ruta emotionen är. Därefter så tar jag en emotion i taget. När jag har hittat en instängd emotion så brukar jag fråga om det är en ärvd emotion och i sådana fall från vem. Om det inte är det så brukar jag gå vidare och fråga vilken ålder man fick den instängda emotionen. Om personen är runt 40 år gammal så brukar jag först fråga om den hände innan personen var 20 år. Om det är ja på den frågan så brukar jag fråga om det hände innan den var 10 år… om det är nej på den så blir nästa fråga om det hände innan personen var 15 år… och på så sätt kan man rätt snabbt hitta vilken ålder som den instängda emotionen kommer ifrån. Det är ett såååå spännande och roligt arbete! Älskar verkligen den här metoden!

Jag började testa modellen på mig själv och var tagen över hur exakt metoden var. Den kunde hitta vilken emotion det rörde sig vid och vid vilken ålder den inträffade. Jag satt aldrig och tänkte utan pendeln ledde mig snabbt in på vad det var och när det var… då fick jag tänka mig tillbaka och fundera på vad det kunde vara för emotion… men det brukade med komma väldigt snabbt… det var som om jag visste vilken emotion det handlade om.

När man väl hittat en emotion så är ju målet att man ska få bort den och det är då man använder sig av sina magneter. Om man gör på någon annan så ska man dra magneten längs ryggen från nacken ner till ländkotan tre gånger. Om det är en ärvd emotion så ska man dra tio gånger i stället för tre. När jag hittar emotioner på mig själv eller när jag arbetar på distans (som jag oftast gör) så ska man dra magneten över sitt huvud…. Från pannan och över huvudet och ner mot nacken, tre gånger…. Om man hittar en ärvd emotion så är det tio gånger… Jag är fortfarande skeptisk när det kommer till magneternas påverkan… och en del av mig tycker att det här känns lite löjligt och knäppt, ha, ha, ha… men känner att jag inte har något att förlora och tänker att mycket är ju kopplat till energi och hur man tänker, känner och förhåller sig till saker… så jag kör på… och jag har börjat att älska mina magneter, ha, ha, ha.

Sedan ska man fråga om man lyckats frigöra emotionen och om man gjort det så kan man fråga om man har fler instängda emotioner. Som allt annat energiarbete så brukar man inte få fler instängda emotioner än vad man klarar av… så även om man har fler så får man inte alla på en gång utan att man ska göra det i omgångar tills man till slut kommer i ”mål”.

Jag var sugen att testa modellen på någon annan och frågade min pappa om jag fick testa den på honom, ha, ha, ha… min omgivning har ju fått vara mina försökskaniner i mina flummiga kurser som jag gått, men de har tyckt att det varit rätt rogivande och skoj. Det här var ju ingen kurs, men det kändes ändå som en kurs när jag läste boken och började arbeta med metoderna som står i boken

Eftersom detta med är en form av energiarbete så arbetar jag även här med energiskydd, så att man inte får kontakt med energier som inte är så trevliga. Målet är ju att man ska vara en sådan ren och klar kanal som man bara kan vara. Jag minns att jag satt hemma och ”scannade av” pappas instängda emotioner och jag var så förväntansfull när jag åkte hem till mamma och pappa för att se om några… eller alla… instängda emotioner var ”rätt”…. Om det var något han kunde relatera till? Jag hade hittat emotioner från när han var barn tills för bara några år sedan… pappa var 30 år när han fick mig så många av de emotioner jag fått upp hade jag inte en susning om det stämde då det var innan min tid på jorden… så det var sååå spännande att få dela mina upptäckter med pappa.

Jag minns att vi satt i köket, pappa och jag. Mamma var någon annan stans och grejade. Jag började berätta för pappa hur jag hade gjort och sedan drog jag i gång. Pappa bekräftade emotion efter emotion och berättade mer vad den handlade om…helt plötsligt kommer mamma och sätter sig och började lyssna på mig… hon fattade ingenting, ha, ha, ha… jag hade inte berättat för henne om emotionskoderna…. Hon frågade om jag varit hos något medium? Eller var kom min information ifrån… det var så roligt när jag berättade att jag inte varit hos något medium…. Det var bara jag… som fått fram detta…. Jag fortsatte gå igenom emotion efter emotion… tror jag hade typ tio emotioner som jag hittat och det var ett sådant fint möte med min pappa…. Det var som om jag kom honom ännu närmare när han berättade om tunga perioder i livet och jag fick en inblick i sådant som jag inte tidigare hade koll på. Det blev ett rätt känslosamt och fint möte.

Jag hade ju även den här surdegen kvar med min examinationsuppgift till Änglakommunikationskursen hos Svenska Healingskolan till Therese…. Där jag skulle göra någon form av ”reading” till henne och där jag inte fick använda mig av änglakort… jag hade ju inte en susning om hur och vad jag skulle göra… men efter den här stunden med min pappa så kom jag på att jag kanske skulle göra samma på Therese… Sagt och gjort så kollade jag med hennes själ om det var ok att jag gjorde detta arbete på henne och när jag fick klartecken så scannade jag av hennes instängda emotioner. Det var såååå spännande när jag skickade in mina resultat och inväntade feedback från henne… När den väl kom så bekräftade hon vilken instängd emotion det handlade om och att det var i den åldern som jag fått fram… hur skumt är inte det?! Jag blev godkänd på uppgiften och på kursen, hurra!

För ett tag sedan så gjorde jag samma arbete för en väns vän… en person jag inte kände… och fick samma resultat…. hon berättade om varje emotion jag hittat och vad hon varit med om under den tiden i livet… hon var heeeelt tagen över att jag lyckades lokalisera dem… hon fattade ingenting?! Ha, ha, ha… underbart!

Fatta vilket kraftfullt verktyg?! Jag fullkomligt älskar detta verktyg. Numera använder jag mig alltid av denna metod när jag ska göra en healing på någon. När man löser upp någons blockeringar via healing så måste man egentligen inte veta vad blockeringarna beror på utan healingen brukar arbeta där den behövs… men ”bevis” är alltid bra… särskilt när man arbetar med skeptiker… som vi många är… det blir mer konkret och kanske lättare för folk att tro… att det kanske ändå finns något mer där ute… som vi inte ser… Jag älskar ju allt energiarbete och det är såååå roligt när man väcker en nyfikenhet hos andra!

Lämna ett svar