Andlighet / Änglar / Chakrasystemet / Healing / HSP/ Highly Sensitive Person/ Högkänslig / Mediala upplevelser / Meditation / Min historia / Reiki / Självkärlek / Träning

Änglahealing

Jag hade ju en hel del erfarenhet av healing via mina Reikikurser och nu via min utbildning att bli Änglaterapeut hos Svenska Healingskolan så fick jag även lära mig ”Änglahealing med chakrabalansering”.

Man fick i kursen lära sig mer om änglar, allt ifrån skyddsänglar till ärkeänglar. De ”vanligaste” ärkeänglarna som många känner igen är Mikael, Rafael, Uriel och Gabriel som omnämns i flera olika religioner så som inom kristendom, islam och inom judendom. Ärkeänglarna är de mest kraftfullaste av alla änglar och de ska tydligen ha lite olika ansvarsområden. I kursen fick man lära sig vilka ansvarsområden respektive ängel har och när man ska göra en änglahealing så liksom bjuder man in de änglar till healingen som man ska arbeta med. Man välkomnar sitt änglateam till healingen.

Vi ska ha mellan 1–2 skyddsänglar och det är de som arbetar närmast oss… en fin tanke, tänk om det faktiskt är så?! De ska finnas vid vår sida genom hela livet och till skillnad från ärkeänglarna så är de personliga. Via meditation så kan man träna sig i att få kontakt med sina änglar. Therese menar på att de kommunicerar med oss via våra tankar och känslor och man behöver träna på att bena ut vad som är ens egna tankar och vad som är vägledande tankar. Om man befinner sig i en meditation och möter en ängel så är det bra att ställa frågor… så man inte bara sitter där tyst och observerar… det kan man självklar med göra… men man får fler svar om man ställer frågor.

När jag får tjut i mina öron så brukar jag stanna upp för lite vardagsmagi, jag har läst att höga tjut kan vara änglakommunikation… att änglarna har en hög frekvens och att de behöver ”vrida ner ratten” på deras kommunikation för att vi ska förstå… visst… det kan ju bara vara tjut i örat… men livet blir liiite roligare, mer spännande och intressantare om man börjar notera sådana här eventuella tecken i livet.

Om man dör så blir man inte en ängel, men det sägs finnas änglar som inkarneras till att bli människor för att göra gott på jorden och sprida ljus, glädje och kärlek.

Även i denna kurs så fick man lära sig om ”Intuition och klarsinnen” som jag skrivit om tidigare i bloggen. Att man kan vara klarseende, klarhörande, klarkännande och klarvetande och att vi oftast har någon förmåga som är vårt starkaste klarsinne.

I kursen fanns massvis med olika övningar på hur man kan träna upp sin intuition och om man googlar på det så kan man själv snubbla in på olika övningar.

Det stod även en del om ”Egot” i kursen. Har även nämnt det tidigare i bloggen… skrev ett inlägg om ”Den galna kusinen” som även beskriver egot. Egot är den kritiska rösten som gillar att klaga, känna bitterhet, oro, rädsla, självtvivel med mera. Den som säger till oss att ”det där kommer du nog inte klara av”, ”det är ingen idé att du försöker med det där då du kommer ändå inte lyckas med det” med mera.

Första steget är ju att bli medveten av ”egot” för att därefter kunna välja nya tankar och därmed inte låta egot få ta så mycket plats… det häftiga är att med sådan träning så är det som att man har mer och mer stärkande tankar i sin hjärna som vibrerar på en högre energi än egots tankar och det börjar ske förändring i livet med det ”nya” tankesättet. Om man själv vibrerar på en högre energi så är det lättare att få kontakt med änglar, guider, själen…

När man söker kontakt så ska man försöka tänka sig att kontakten kommer ”ovanifrån” ovan huvudet och att man är liksom en tratt och suger i sig informationen. När det sedan flashar förbi en bild, en filmsekvens, ett ord, ett ljud, en doft eller något annat så är det viktigt att man stannar upp och tar in det som kommer… oftast är det så man tränar upp sin ”kanalisering”.

Energiskydd har jag med skrivit om tidigare i bloggen, men det är otroligt viktigt när man sysslar med energiarbete. Mitt vanligaste energiskydd som jag använder mig av är ”bubblor”… att man liksom omsluts av en skyddande bubbla. Om man är i en rörig miljö och man ska försöka att arbeta så är det superbra att gå in i sin bubbla… då är det som om man inte märker av kaoset utanför bubblan… den känslan är det nog fler som kan relatera till. Den metoden använde jag mig av i skolan, när jag arbetade som frisör… även om det var ljud och rörelse runt omkring så var det som jag skapade ett lugn runt mig och min kund… då befann vi oss i en gemensam bubbla… Jag vet att jag hade en kollega som fick panik om det var någon typ av musik hon inte gillade som spelades i salongen… i min bubbla så hörde jag inte någon musik… men jag kunde släppa in musik och jag ville det… så att arbeta med bubblor har jag omedvetet gjort genom hela livet… har bara inte haft koll på att det är det som jag sysslat med, ha, ha, ha… säkert fler som kommer få en ahaupplevelse och nu?

Det som skiljer då från nu är att jag medvetet skapar bubblor omkring mig som energiskydd men även under healingbehandlingar på mig själv och andra. På jobbet kan jag med arbeta med bubblor… om jag hjälper en elev som har svårt att fokusera då den lätt bli distraherad av allt som händer runt omkring så brukar jag gå in i en bubbla med eleven och det är helt otroligt vilket lugn och fokus det blir i vår lilla bubbla. Ha, ha, ha… detta är inget jag berättar om… bara något jag gör… en metod som jag inte velat vara utan!

I kursen så fick man lära sig chakrabalansering och jag tyckte att detta var en otroligt spännande metod. Jag hade tidigare läst på om chakran och fick även lära mig mer inom Svenska Healingskolan. Med hjälp av en pendel så kan man kolla av hur energin är i varje chakra. Först tänkte jag att jag nog inte kan göra det… att man behöver vara mer ”medial” för att få till sig något. När jag skulle skicka distanshealing till en person så tänkte jag att jag kunde testa och se om jag kunde scanna av den personens chakran…

Ett tips jag hade fått är att man kan använda sig av en docka för att lättare ha en fysisk punkt att kolla av… kändes lite löjligt när jag skulle låna min dotters docka men jag tänkte att jag kör på och testar. Jag gick in i min bubbla, kopplade upp mig på min kunds energi och då var det inte som att jag såg dockan utan jag visualiserade att det var min kund framför mig. Jag började vid bas/rotchakrat och så höll jag pendeln där och den började rotera, sedan gick jag vidare till sakralchakrat, solarplexuschakrat och steg för steg vidare upp mot kronchakrat. Det jag blev förvånad över var att pendeln roterade på olika sätt vid olika chakran. Vid två chakran så roterade de inte runt utan den pendlade fram och tillbaka… typ som pendeln i en moraklocka… på något ställe så snurrade pendeln liiite i en cirkel och på ett annat ställe så snurrade den runt i stooora cirklar.

Nästa steg var att balansera upp energin i varje chakra och då använde jag pendeln för att få till en jämn rotation i varje chakra. Jag la därefter ifrån mig pendeln och gjorde samma sak med mina händer… som att jag kickade igång ett jämnt energiflöde. Efter chakrabalanseringen så fortsatte jag med en healingbehandling till min kund där jag nu även bjöd in änglarna att vara med. Då jag var så trygg med Reiki så blandade jag nu Reiki och änglahealing… tydligen kan man göra så, ha, ha, ha.

Efter healingen så skrev jag ner allt jag fått till mig och berättade även om vilka chakran som hade lägst energi och vad de representerar. Det var så roligt när jag sedan fick svar från kunden som kunde bekräfta allt jag fått till mig… så märkligt ändå… men den feedback jag får från mina ”kunder” gör att man känner att man är på rätt spår och det är hur roligt som helst!

Jag minns en gång så hade jag en kund som hade problem med sin hals… jag tänkte att det borde vara något med chakrat och energin i halsen… och blev sååå förvånad när pendeln roterade i ett härligt flöde och jag stod och fattade ingenting… tills jag upptäcker att det roterar ju åt helt fel håll, ha, ha, ha… alla chakran roterar åt ett håll… som klockan… medans kundens halschakra roterade åt andra hållet… jag började skratta när jag gjorde upptäckten… det är verkligen sååå spännande med vårt chakrasystem och vårt energifält!

När jag är ute på min löprunda så är det ofta jag ägnar mig åt chakrabalansering, men då använder jag inte pendel utan mina händer. Jag liksom går igenom chakra för chakra och kickar igång varje chakra i ett jämnt energiflöde… det är så spännande hur man fysisk kan känna i vilket chakra man har obalans i. När man är vid magens chakra så kan jag känna hur det liksom kittlar i magen, eller vid halsen hur jag nästan på vill harkla mig… ibland känns det som jag har en klump i halsen som jag arbetar bort med min övning. Älskar att köra chakrabalansering!

Det var i den här vevan som jag vid distanshealing även började blåsa bort blockeringar, ha, ha, ha… vet inte varför… men ibland är det som det kommer till mig att jag ska göra det… och som många gånger så kör jag på… man behöver inte tänka ut saker alltid utan köra på ändå…. Utifrån sin känsla.

I kursen fick man även lära sig använda chi-balls för att balansera chakran. Jag har tidigare berättat att varje chakra är kopplat till en färg och det är den färgen man kan använda för att stärka upp ett chakra. Så under mina healingbehandlingar så visualiserade jag ett klot av en viss färg och liksom gjorde att det sjönk in i chakrat för att stärka upp det. Det känns som en kraftfull och fin metod att göra.

Att jorda sig själv och jorda sina kunder fick man med träna på. Att visualisera att det växer ut rötter från fötterna på den man vill jorda så att man känner sig grundad. Man kan även visualisera att det kommer ett ljus ovanför huvudet och ner i kronchakrat och att ljuset liksom sköljer ner genom kroppen och ner i fötterna och rötterna och ner i jorden (moder jord är ett uttryck som brukar användas). I detta ljus kan man även passa på att skölja med ”skit” som man inte vill gå runt och bära på något mer. Det kan vara allt från fysiska till psykiska åkommor. En väldigt fin övning som jag använder mig av rätt ofta. Även när jag är ute och springer så kan jag göra den här övningen på mig själv, ha, ha, ha… ibland känns det som jag har världens knasigaste löprundor… undra om det är någon mer som sysslar med sådant här när de är ute och springer… ? Jag har testat att göra den här övningen på mina barn. Jag minns första gången, när jag bad dem föreställa sig rötter som växte ut från fötterna och ner mot jorden så tjöt dem av skratt för det kittlades så mycket under fötterna så de visste knappt vad de skulle ta vägen, ha, ha, ha, ha… hur märkligt är inre det?! Men de gillade övningen och tyckte den var skoj.

Ytterligare en sak vi fick lära oss i kursen var att man kan arbeta med den silvervioletta flamman när man arbetar med healing, den liksom bränner bort energiblockeringar och fungerar som en papperskorg där man blåser in/ slänger skräp från energifältet som inte är för kundens högsta bästa… kanske att det till och med hämmar kunden i sitt liv. Jag brukar även innan och efter en healingbehandling använda mig av den silvervioletta flamman för att göra rent i rummet och bränna bort alla lägre energier som man inte vill ha omkring sig under en healingbehandling. Därefter kan man be flamman att höja energin i rummet, så den är bra för lite av varje.

En annan spännande sak man fick lära sig i kursen var att scanna av energifältet och rensa det från föremål från tidigare liv. Föremål man kan få till sig är exempelvis handbojor, halsboja, knivar, rep efter strypning, svärd med mera. Jag minns första gången jag skulle testa detta på en healing, tänkte att jag nog inte kommer få upp något… men blev sååå förvånad när jag faktiskt för mitt inre fick se en kniv som satt vid hjärtat. Jag kunde se för mitt inre hur jag plockade bort kniven och arbetade med healing på platsen där kniven suttit. Jag berättade sedan om detta för min kund och då visade det sig att min kund hade haft problem med hjärtat… tänk om det kunde finnas någon koppling kring detta energiminne och kundens hjärtproblem?! Hmmm… ja, det vet man ju inte… men ändå… en rätt spännande tanke!

Något mer som jag med lärde mig och som jag använder mig regelbundet av är att ”kapa band”. Att kapa energiband som man har med andra människor som inte gör en gott. Det kan även vara energiband från tidigare liv men även detta liv. Att kapa band betyder inte att man släpper kontakten eller kärleken man kan ha för personer i sin omgivning… det är mer att man släpper taget kring saker som man inte kan påverka och som påverkar en på ett negativt sätt. Om man har någon i sin närhet som inte mår bra så kan man ju själv påverkas mycket av det och det kan ju påverka ens egna energi och mående. Det hjälper ju inte någon om man själv tappar i energi på grund av någon annan. Bäst kan man ju finnas där för personen om man själv har en högre energi. Om man träffat en person med låg energi och ett dåligt mående och man känner när man åker därifrån att man själv känner sig låg/irriterad/slut på energi så är det ett klockrent tillfälle att kapa banden. Jag brukar föreställa mig att Ärkeängel Mikael kommer med sitt stora svärd och liksom skär av alla energiband. Ibland tänker jag att den silvervioletta flamman bränner bort banden. Ha, ha, ha…. Ja… man kan nog göra det som känns bäst helt enkelt.

Ytterligare saker jag fick lära mig var att placera den jag gör healing på i Metatrons ljusbad eller Gabriels diamant. Det brukar vara en fin avslutande grej i en healingbehandling. Hur man liksom ser den man ger healing till omsluts av någonting som är otroligt energihöjande, fint och kärleksfullt.

Efter en healingbehandling så är det inte helt ovanligt att kunden känner sig väldigt känslosam. Det brukar vara en del gamla grejer som kommer upp till ytan när man släpper på gamla blockeringar. Dels kan det vara saker som kunden själv får upp under själva healingen, dels allt som jag får till mig och delger kunden brukar väcka många känslor. Rent fysiskt så är det vanligt att känna sig lite yr och dåsig… jag brukar ju känna mig lite småfull efter att jag tagit emot healing, ha, ha, ha… ja… då kan ni nog relatera till känslan. Många är inte beredda på att de faktisk kommer känna något och blir tagna över att de känner som de gör och många blir även förvirrade över allt som kommer fram… saker som jag inte kan ha koll på… Det är roligt när man får ta del av kundernas reaktion… även om en vanlig reaktion blir att många blir tysta… nästan lite chockade… som om de måste smälta allt… ja, reaktionerna är helt klart olika!

Jag älskar att blanda Reiki och änglahealing när jag gör behandlingar på folk…. samt så brukar jag använda mig av kristaller… jag använde mig av kristaller även när jag bara arbetade med Reiki men i Svenska Healingskolan så fick man lära sig om olika kristaller och vad de är bra för… även om jag mest går på känsla när jag väljer mina kristaller… Även de jag gör healing på brukar få välja några kristaller som de håller i under behandlingen, även det är rätt mysigt tycker jag. Det lärde jag mig av min mentor Carina som utbildade mig inom Reiki, det var så hon gjorde med mig när jag gick på behandling hos henne.

För att bli godkänd i kursen skulle man göra en änglahealing på någon annan samt en distanshealing på Therese som är grundare av Svenska Healingskolan. Jag var så pass van vid att göra healing tack vara Reiki så även om det var lite nervöst att skicka healing till Therese så kände jag mig ändå rätt trygg. Det var med lättnad som jag ändå fick tillbaka att hon kunde relatera till allt som jag hade fått till mig. Hon kunde känna av healingen och chakrabalanseringen som jag skickade, sååå skoj!! Och skönt! Men ändå lite skumt hur allt det här kan funka?! Ha, ha, ha – Löv it!

Tack Jocke för det här låttipset! Jättefin låt!!!

Kommentarer

9 december 2022 kl. 06:57

Spännande ska läsa mer om det här har en del kristalstenarLämna ett svar