Andlighet / Änglar / Healing / HSP/ Highly Sensitive Person/ Högkänslig / Mediala upplevelser / Meditation / Min historia / Reiki / Självkärlek / Träning

Svenska Healingskolan 

Efter händelsen med solen så ville jag lära mig ALLT jag kunde om änglar, snacka om att jag hade fått blodad tand. Jag snubblade då in på Svenska Healingskolan och såg att de hade en 4-dagars gratiskurs för att bli en bättre änglakommunikatör! Helt otroligt! Den var ju som klippt och skuren för mig! Så ivrigt anmälde jag mig till kursen.

Den finns fortfarande kvar så om du med är nyfiken på änglar så måste du spana in den! Kursen var superfin och väldigt rolig. Jag är glad att jag har högt till tak i hur jag tänker om sådana här flummiga saker, ha, ha, ha.

I kursen så fick man lära känna fina Therese som är grundaren till Svenska Healingskolan och det är hon som skapat och håller i alla kurser som hon erbjuder.

Hon berättade att hon varit medial sedan barnsben men att det mest varit andevärlden som hon känt av. Det var precis när hon hade fått sitt första barn som hon kom in i sovrummet och bredvid spjälsängen så stod det en ängel. Hon visste inte riktigt vad hon skulle tro, då hon egentligen kanske inte trodde på änglar…ha, ha, ha det här kan jag verkligen relatera till! Vad ska man tro? På samma sätt som jag så trodde hon med att änglar hörde väl mer till ”sagornas” värld samtidigt som man kan läsa om änglar i olika religioner… så de är ju inte kopplade till en specifik religion.

Hennes man sa typ ”men om du kan se andar så kan du väl se änglar”… som om det inte var särskilt konstigt att hon sett en ängel. Där började hennes sökande efter att lära sig mer om änglar… på samma sätt som det blev för mig efter min upplevelse med ”solen”.

När jag gick kursen så kände jag mig inte lika ensam, det var som att jag hittat en person som var lite som jag… även om hon var och är supermedial så hade vi ändå en gemensam nämnare som jag saknat i mitt möte med andra.

I kursen berättade hon lite allmänt om änglar, om att vi har skyddsänglar runt omkring oss. Hon berättade även om olika ärkeänglar och det kändes skönt att jag redan hade gått änglakursen hos Tidningen Nära så en del av det hon berättade om kändes bekant.

Änglar är ett eget energiväsen så om man dör så blir man inte en ”ängel i himlen” berättade hon. Och det stämmer bra in på min känsla med… de få möten jag haft med andra sidan så är det en mycket lägre energi.

Ett steg för att få kontakt med änglar är att bjuda in dem i sitt liv… och det kan jag med relatera till… det var ju när jag lyssnade på änglameditationen som jag berättade om i inlägget ”Vad tusan hände där?!”, ha, ha, ha… som blev starten… och ängeln/ljusfenomenet och solen dök ju upp bara några veckor efter att jag dragit i gång änglakursen… Så om det inte finns en chans i världen att man ens tänker på änglar eller på något sätt arbetar med dem… så är oddsen minimal att man får uppleva dem… På samma sätt är det nog med många mystiska upplevelser… Det var ju efter min första Reiki kurs som jag började öppna upp för mystiska och märkliga upplevelser.

I kursen får man även testa på olika meditationer kopplat till änglar och de var heeelt magiska! Meditationer är ju med en nyckel till att få ”kontakt”… mycket sker när man stillar sina egna tankar och är i nuet. Hjärnan älskar att vara i nuet, det känns som hjärnan fått åka i väg på spa, den blir lugn och då får den möjlighet att träna upp andra förmågor som den inte kan göra när den har fullt upp med att tänka.

Therese berättade även i kursen om intuition och klarsinnen. Det var första gången jag hörde talas om att vi har olika klarsinnen… och att man kan träna upp dem. Ni vet om det är så att man ser andar eller änglar med sina ögon eller för sitt inre… då kallas det att man är klarseende. Om man hör saker som kanske andra inte hör…. Jag tänker när jag hörde Jasmine (vår gamla hund) skälla i skogen så är man klarhörande… När man känner mycket, man kanske får in känslor i kroppen, kan vara andra människors känslor eller att man känner av saker fysiskt i kroppen så är man klarkännande. Klarvetande är när man bara vet något…. Utan att man kan förklara varför man vet… man bara gör det. Jag får då upp minnet som jag skrev om i inlägget ” don’t you worry child see heaven’s got a plan for you… När jag satt i bilen och hör den texten det första jag gjorde när jag startade bilen… och bara visste… allt kommer bli bra, jag visste inte när eller hur, jag bara visste att det skulle bli bra.

Det finns även ett sinne som handlar om klarlukt… att man kanske känner doften av något som kanske inte fysiskt är där… typ cigarrök i ett rum där det inte finns någon cigarr… eller att man får en doft av en viss parfym… som inte heller är där fysiskt.

Vi har alla våra olika sinnen som är vår styrka och mitt är att jag är klarkännande… och det har jag även min högkänsliga personlighet (HSP) att tacka för den, ha, ha, ha. Alla sinnen kan man träna upp och det är väl det som jag jobbat med de senaste åren. Det är huuur roligt som helst att lära känna sidor hos sig själv som man inte hade en aning om att man hade!

Man får göra ett test i kursen där man kan se vilken eller vilka klarsinnen som är ens starkaste.

I kursen pratar hon även om vikten att ”jorda sig”, vilket även det var ett nytt uttryck och något jag då hade dålig koll på.

Jorda sig kan man behöva göra när man är för stressad och för mycket i sitt huvud/sina tankar. Det finns olika sätt man kan jorda sig på och exempel på saker man kan göra är att vara ute i naturen, gå barfota utomhus, springa, promenera, bada med mera. Kommer ha ett eget inlägg framöver i bloggen om att jorda sig då det har med blivit en viktig pusselbit för mitt mående idag.

Therese har även en liten egenomgång om kristaller i kursen. Kristaller, ja, jag har blivit en riktig kristallady, ha, ha, ha. Älskar kristaller! Och bär kristaller på mig typ varje dag och det finns kristaller som är extra jordande med. Hematit, rökkvarts och Tigeröga är några favoriter när det kommer till jordande kristaller.

Hon har tagit fram en suuuuperbra guide över våra chakran, även om jag idag läst många böcker om vårt chakrasystem så är det ändå hennes guide jag många gånger faller tillbaka till. Jag kommer även framöver gå igenom chakrasystemet utifrån de böcker jag läst så du med får en större inblick i det… man får liksom en ahaupplevelse och förståelse för hur saker hänger ihop när man lär sig mer om sina chakran. När jag gör healingar och känner obalanser i olika chakran så vet jag med kunskapen om vad de representerar och kan då även ge lite guidning hur man kan arbeta med chakrat för att balansera upp det.

Therese förklarar även vad healing är. Ett syfte med healing är ju att man ”helar sig” och att man arbetar bort blockeringar i sin energikropp med hjälp av healing.

På kursen så pratar hon även om vad änglakort är och hur man kan börja använda sig av änglakort. Jag hade ju redan min Änglatarotkort men efter den här kursen så köpte jag även på mig en orakelkortlek och den första jag köpte och som jag fortfarande använder flitigt är ”Daglig vägledning från dina änglar”. När jag sökte upp kortleken nu så märkte jag att den svenska kortleken tyvärr verkar vara slutsåld överallt men att den finns på engelska. Jag vet att Doreen Virtue som tagit fram kortlekarna inte längre ville sälja dem därav är många av hennes kortlekar slutsålda. Samma var det med hennes änglatarotkortlek som jag har… men de tryckte upp den på nytt sedan men nu står det inte längre hennes namn på framsidan som det gör på min gamla kortlek.

Om du är nyfiken så har Therese några filmer från Svenska Healingskolan på Youtube som man kan kika på.

När jag hade gått klart gratiskursen så kände jag att jag ville lära mig mer, det var så himla roligt! Therese hade fler gratiskurser som jag hoppade på och nästa kurs jag gick hette “Meditation för intuition”… men den berättar jag mer om i nästa inlägg.

Lämna ett svar