Andlighet / Handeksem/Allergi / Healing / HSP/ Highly Sensitive Person/ Högkänslig / Mediala upplevelser / Meditation / Min historia / PMS/PMDS / Reiki / Självkärlek

Reiki- En ny väg i livet

18 november 2018 var det äntligen dags för min kurs i Reiki. Jag var lite nervös men samtidigt förväntansfull när jag klev in i Kristall & healingbodens lokal. Där möttes jag av Carina och tre till som skulle gå kursen och de var lika förväntansfulla som jag.

Jag visste inte alls hur den här kursen skulle gå till men vi började med att sätta oss inne vid ett bord och presentera oss för varandra, Carina hade lagt ut ett kurskompendium framför var och en av oss på bordet som vi därefter började gå igenom. Carina berättade vad Reiki var och det som var så skönt för mig att höra var när hon sa ”Det är så bra med Reiki för man behöver inte tro på det, det funkar ändå”. Det var som om min ”rustning” släpptes när hon sa det, för som så mycket annat så är jag rätt skeptiskt av mig.

Hon berättade att inom Reiki så arbetar man med symboler och under den första Reiki kursen så är det en symbol man arbetar med och det är symbolen ”Cho Ku Rei” som är till för att ge skydd och rening. När man arbetar med healing så är det till för att släppa på ”blockeringar”. Carina hade nämnt det tidigare men jag hade dålig koll på vad det innebar. När man är med om jobbiga och tunga upplevelser genom livet som man kanske inte arbetar igenom utan man sväljer det som händer då lagras dem likt en blockering i kroppen. Det kan vara gamla saker man varit med om när man var liten eller nya saker. Jag lyssnade och tog del av det Carina sa och tyckte att det var intressant och roligt. Om man har blockeringar så kan man även få fysiska problem och det lät rimligt. Jag tror ju på holistisk hälsa där kropp och själ hänger ihop.

Blockeringar var jag ju säker på att jag hade ett gäng… undra om det var dem som gjorde att jag hade min PMDS samt mina handeksem?!

Carina gick igenom vårt ”chakrasystem” som jag hade hört talas om med som jag hade dålig koll på.

Vi fick träna på att rita Cho ku Rei symbolen samtidigt som var och en av oss skulle gå in till Carina som var i ett annat rum och där skulle hon i en ritual initiera symbolen i oss så att vi själva blir en kanal och kan arbeta med Reiki.

Jag fick sitta på en stol och blunda samtidigt som hon höll på med något runtomkring mig, i slutet skulle jag föra händerna ovanför huvudet och det kändes som om hon blåste. Jag hade släppt tankarna av grubbel och försökte vara närvarande och där samtidigt som jag försökte slappna av och gå in i mig själv. När hon var klar så gungade det ordentligt och jag kände mig dåsig… nästan lite småfull… jag fattade ingenting? Vad hände där?

Jag gick tillbaka ut i rummet och drack lite vatten och fortsatte rita min symbol i väntan på att Carina skulle initiera oss alla. Jag var förundrad över känslan som var i min kropp.

Därefter var det dags att ge oss själva healing. Vi satt på stolar i en ring och skulle via handpåläggning med en viss ordning där vi skulle arbeta oss igenom respektive chakra där man började uppe vid ögonen och huvudet för att därefter arbeta sig ner genom kroppen och avsluta vid fötterna.

Nu skulle vi liksom ”koppla upp oss” på Cho Ku Rei symbolen, vi skulle rita den i våra händer och se den för vårt inre. När jag satt där och la händerna över ögonen så kom känslan som att jag föll, ner i ett djupt mörkt hål och jag blev superavslappnad. Det gungade rätt så mycket för mig men det kändes skönt att sitta ner med fötterna stabilt förankrade i golvet.

Det var så mysigt att gå igenom positionerna på min kropp och det kändes som en stor omfamning av mig själv, snacka om självkärlek. Jag var närvarande, i mig själv och i min symbol. Det kom inte upp några tankar om vad jag ska göra i framtiden eller grubblerier från dåtid utan jag satt där och bara var och det var heeelt magiskt, en riktig wow-känsla. Detta var första gången jag utforskade utrymmet mellan tankarna och tydligen så är det där magi kan ske.

När jag kom ner till chakrat nedanför naveln som tydligen hette sakralchakrat så började allt gunga något enormt mycket och jag vet att jag tänkte ”oj, vad tusan händer?” men jag satt kvar och försökte skapa lugn när jag höll kvar mina händer och visualiserade symbolen på nytt. Helt plötsligt så kommer det upp vårt hus för mitt inre, jag fattar inte varför det kom upp när jag satt där? Men jag gick in i huset och började gå en rundvandring… hemmet var tomt och det var bara jag där. Det var städat och fint i huset och jag öppnade dörrar och kollade in i alla rum. Helt plötsligt så öppnar jag vårt sovrum och i det rummet är det kaos. Det är stökigt och ligger tvätt överallt och sängarna är obäddade och det är ingen skön känsla i vårt sovrum. Tårarna rinner längs mina kinder och jag fattade precis varför jag fick upp den bilden.

Anders och jag jade tappat varandra under de här småbarnsåren och min PMDS. Vi var trötta småbarnsföräldrar som haft fullt sjå med att rodda i allt som hade med barn och hem att göra så vi hade tappat bort varandra i allt kaos. Det var så tydligt för mig vad jag skulle behöva komma hem och jobba med efter kursen. (Har även senare läst att drömmar om sitt hus eller att sitt hus kommer upp i meditation symboliserar det ofta dig själv och man ska lägga märke till husets storlek, dess skick och vem som befinner sig där, om det är renovering som pågår så kan det vara att man växer som person, om huset förfaller kan man behöva en förändring med mera).

När det inte gungade lika mycket så gick jag vidare till nästa chakra och arbetade därefter klart min första healingbehandling på mig själv.

När vi alla vara klara så fick vi delge varandra våra upplevelser och alla satt där och var tagna av stunden, de andra hade med upplevt saker som kommit upp för deras inre och med fått guidning inifrån. Tydligen är det vanligt att själen ofta kommunicerar med bilder som dyker upp från ingenstans… jag hade aldrig varit med om det så här tidigare. Men samtidigt så hade jag heller aldrig suttit på en stol, men händerna placerade i positioner med en symbol som ett ankare och bara varit under drygt 30 minuter som vi suttit där… I vardagen så hamnar man ju inte i sådana situationer och jag hade ingen i min omgivning som jag hört gjort så heller. Detta var första gången som jag aktivt kom i kontakt med min inre röst, min inre guide, min själ.

När jag berättade om min händelse och hur jag kände så berättade Carina att det chakrat är ju kopplat till våra känslor, och det kändes ju inte alls orimligt att det var i det chakrat jag skulle ha obalanser i. Hon berättade även att elementet till det chakrat är vatten så det kan balansera upp det chakrat. Det gick som en rysning genom hela kroppen när hon sa det för jag hade under de senaste åren fullkomligt lääängtat efter badkar. Vi hade bara dusch vi vårt hus och hade inte plats för badkar. Jag hade även haft sådant djuriskt begär att komma ut till havet samt bada i sjöar på sommaren. Kan det var därför jag hade haft ett sådant dille på att bada, det gick som liksom inte få ur mitt huvud, hela jag hade liksom skrikit efter att få bada och omslutas av vatten. Jag vet inte hur många gånger jag pratat med Anders om det. Där och då bestämde jag mig för att jag måste skaffa ett badkar av något slag! Tänk om att få omslutas av vatten skulle kunna bli en metod till att läka mig själv och att må bättre?

Carina berättade att det finns totalt tre healingkurser inom “vanliga” Reiki men sedan kan man gå “Karuna Reiki” där man lär sig fler symboler. Reiki 2 kursen så får man lära sig två nya symboler. En symbol arbetar med att läka gamla blockeringar i dåtid, och man kan även läka saker man varit med om i tidigare liv, samt inför framtiden (ex om du på en anställningsintervju eller du ska genomgå en operation m.m.). Den symbolen gör att man kan arbeta med Reiki på distans och skicka healing till andra och det spelar ingen roll var på jorden de befinner sig utan man kan skicka överallt.  Detta är en väldigt kraftfull symbol. Den andra symbolen används om man har känslomässiga och mentala bekymmer, om man är ledsen eller deprimerad. Symbolen arbetar för att skapa harmoni i det omedvetna så man även är i balans fysiskt.

Ja, det är ju svårt att veta vad som händer när man dör?! Jag tror visserligen inte att man bara lever och dör och att det inte finns något mer, efter alla seanser jag varit med på och att jag har mediala människor i min omgivning så tror jag ju att vi har de nära och kära runtomkring oss. Jag har under åren läst böcker om tidigare liv samt sett några intressanta dokumentärer om ämnet… Men det blir ett eget inlägg om tidigare liv framöver i bloggen. Jag tyckte att det lät intressant med kurs två men jag kände inte att detta var läge att boka in sig på någon mer kurs. Nu var det dags för mig att hem och testa och se om detta verkligen funkade. Kursen i sig hade varit helt magisk att genomföra så därav kände jag att den var värd varenda krona och tid. Jag var helnöjd med denna märkliga dag som gav ett enormt avtryck hos mig, detta var en dag jag aldrig skulle glömma.

När kursen var slut så var jag ivrig att få komma hem till Anders och berätta om min dag och mina upplevelser. Jag hade en ny plan och det var att Anders och jag måste skapa harmoni i vårt sovrum och vi måste hitta tillbaka till oss… typ börja gå på date ihop samt skaffa barnvakt. Vi behövde skapa tid för varandra igen samt så var jag tvungen att skaffa ett badkar.

Anders påminde om att vi hade dåligt med plats men jag sa att man säkert kan skaffa ett löst badkar… jag hade sett några plastbadkar… men jag gillade ju inte plast efter min plastbantarresa, så jag kikade efter badkar i zink. De var tydligen svåra att få tag på, apdyra, samt saknade plugg i botten… och det var ett måste! Man kan ju inte tippa ut så mycket vatten utan det måste ju sippra ut genom en ventil. Så efter mycket letande så landade det på att det fick bli ett plastbadkar ändå. Nu sket jag i att det var plast, det viktiga var att jag skulle få bada. Det som var perfekt var att det var bara 9 dagar kvar till min födelsedag och Anders hade inte fixat födelsedagspresent än då jag inte riktigt visste vad jag önskade mig… men NU så visste jag det! Jag önskade mig ett badkar!

Som Mariah Carey sjunger i låten ”Hero” så var det på den här kursen som jag fick kontakt med min inre kraft/min själ, hennes text är magiskt och den beskriver så väl resan som jag gjort. Lyssna och njut.

Lämna ett svar