Boktips / Hållbar konsumtion / Min historia / Privatekonomi

Loppis

Vi har ett ”hobbyrum” på gården som fungerar som ett förråd och där ute samlas alla barnens leksaker som de tröttnat på/vuxit ur samt deras urvuxna kläder. Heeeelt galet hur mycket bröte det blir där ute. När vi landat i att vi var mer än nöjda med två barn och klara med vår barnproduktion så började jag sälja av barnkläder på Tradera men upplevde att det var så mycket jobb för så lite pengar. Man skulle ta kort, skriva en beskrivning på produkten, väga och kolla vad frakten kostade, sedan kom spänningen att se om varan trissades upp i en budgivning och detta var väl den roliga delen i tradera… Det var mindre kul när jag satt 1 kr för varan och det blev ingen budgivning eller de saker som inte såldes. Det var även lite meck med att paketera och skicka varan.

Vi har sådan lyx däremot att vi har ”landetpost” vilket innebär att vi lägger vår post i vår brevlåda och så hänger vi en skylt på brevlådan då tar postgubben med sig posten när den passerar vår låda. Ha, ha, ha ytterligare en fördel att bo på landet.

Även om jag sålt 15 saker på tradera så kändes det som det var toppen av ett isberg, det var fortfarande sååå mycket kvar.

Jag anmälde mig då till en Loppis där jag skulle stå på plats och sälja våra barnkläder och leksaker. Väl där så hade jag organiserat allt och gjort skyltar och satt upp pris vad plaggen skulle kosta. Jag var dock i heeelt fel forum… det var typ inga småbarnsföräldrar där så inga var intresserade av mina prylar. Jag sålde för typ 100kr och det var samma summa som det kostade att stå där, suck.

Jag fick nys om ”barnloppisar” där man märker upp sina kläder och leksaker och så säljer de sakerna åt en. Det här kände jag att jag ville testa och anmälde mig. Detta koncept blev en succé! Jäklar vad man sålde saker och superlyxigt att slippa stå där själv. Det märktes dessutom att det blev lite luftigare i vårt hobbyrum. Jag brukar numera anmäla mig på tre-fyra sådana här loppisar per år och det kan jag varmt rekommendera till alla småbarnsföräldrar!

Vissa saker av mer värde säljer jag på blocket och vissa på tradera. Men det är bara några gånger per år jag gör sådana annonser. Om jag inte bott på landet så hade jag nog försökt mig på loppisar på Facebook. Att rensa saker skapar verkligen harmoni, både i hemmet och inombords. Man blir inte lyckligare av att spara massa saker! Det är en skön känsla att skapa luft i sitt hem, man blir gladare och lugnare. Det är även roligt att ens saker kan bli nya saker hos någon annan och att man kan hjälpas åt att slita på kläder och prylar för att minska på konsumtionen.

För att peppa mig själv till att rensa så läste jag boken “Hejdå saker: Konsten att bli lyckligare genom minimalism”. Det är så lärorikt att få in nya tankesätt kring sin syn på sina saker och prylar. Jag älskar verkligen alla slags böcker som kan inspirera mig och utveckla mig som människa.

Hejdå saker: Konsten att bli lyckligare genom minimalism (häftad)

Om du behöver få inspiration att rensa och röja hemma så kan man titta på “Sortera upp ditt liv” som går på Tv4 just nu. Det är så tydligt att prylar skapar kaos när man kollar på sådana program och man blir liksom sugen på att rensa ytterligare i sitt egna hem.

Lämna ett svar