Andlighet / Änglar / Healing / HSP/ Highly Sensitive Person/ Högkänslig / Mediala upplevelser / Meditation / Min historia / Reiki / Självkärlek / Träning

Meditation för intuition

Den andra gratiskursen jag gick hos Svenska Healingskolan var ”Meditation för intuition”. Intuition är ju när man går på en känsla utan att man kanske har tillgång av all fakta. Man lyssna på sin magkänsla när det kommer till olika saker.

För att lättare komma i kontakt med sin intuition så är meditation ett kraftfullt verktyg. Therese från Svenska Healingskolan har gratiskurserna dels för att det är ”stommen” i hennes andra kurser men även att man ska få en inblick i hur hennes kursupplägg fungerar.

I kursen påpekar hon vikten av vår andning och att man behöver få ner stressen i kroppen, centrera sig och vara här och nu för att lättare komma i kontakt med vår intuition. Mycket av det hon berättade om i kursen hade jag ju redan börjat arbeta med, men nu blev det med en ny infallsvinkel och det gillade jag.

Jag berättade ju tidigare när jag började med Reiki och arbetade med healing på mig själv så var det ju ofta jag kom upp ur badet efter min healingbehandling med nya insikter och en ny plan. Men hade inte då tänkt så mycket mer på det… men nu var det som fler pusselbitar föll på plats. Jag hade ju utan att haft koll på det kommit i kontakt med min intuition… och man hamnar ju i ett meditativt tillstånd när man arbetar med Reiki.

I kursen berättar Therese om fördelar med meditation, hur man mediterar, hur man kan skapa tid för sin meditationspraktik. Hon har även ett gäng guidade meditationer som man får ta del av och därmed få träna på att meditera.

Hon tipsar om att man ska skapa sig en meditationshörna, en plats som man avsätter för meditation. Jag hade ju mitt bad som var min meditationsplats men numera har jag även en fåtölj med fotpall och bredvid den har jag mitt kit för att komma in i ”rätt” stämning. Jag kan tända ljus, sätta på min diffuser, tända Paul Santo eller Salvia för att rena och skapa en skön atmosfär samt så har jag min pendel och lite kristaller. Det är lättare att meditation blir av om man faktiskt har ett ställe att gå till och som man tycker är mysigt och trevligt… då liksom längtar man dit och då blir det inte något jobbigt eller något som inte blir av.

Therese berättar även att kroppen med är ditt intuitiva verktyg. Kroppen är ju fantastisk på att informera när saker inte står rätt till eller när man ska känna in någon situation. Det är som ett nytt sätt att se sin kropp på och ju mer närvarande man bli i sin kropp desto större tillgång är denna metod. Jag beskrev i ett tidigare inlägg ”Kameleont i klassrummet” och det var i den vevan som jag öppnade upp och blev ännu mer känslig för andra människors energier.

Om jag går förbi ett par som bråkar så kan jag känna ett tryck över mitt bröst och att det känns jobbigt i halsen. Om någon är orolig av sig så kan jag känna som en klump i magen. Om någon har ångest så känner jag med ett tryck över bröstet och kan få svårt att andas. Förutom att jag börjat känna in andras energier så känner jag snabbt av min egen energi.

Om rektorn på skolan ber mig göra något, kanske att hen tänker sig något mer som ska ingå i mitt uppdrag så känner jag direkt av känslan i kroppen. Om jag blir glad så säger jag genast ” Ja, vad skoj”. Men om det knyter sig i min mage, eller att andningen påverkas negativt så säger jag ”Kan jag få fundera lite på det?”. För då får jag mer betänketid och hinner landa i kroppen vad jag faktiskt vill göra. Ibland slutar det i att jag faktiskt vill göra något men ibland känns det inte alls bra och då säger jag det. Innan jag blev observant på känslan i min kropp så var jag en ”Ja-sägare”, ha, ha, ha. Jag hade jättesvårt att säga Nej till saker… även saker som inte kändes bra… tror det är fler där ute som är Ja-sägare.

För mig har det blivit jätteviktigt att själv vara centrerad och att må bra i mig själv, också för att bli en så ”ren kanal” som möjligt. Tidigare när jag började öppna upp mer samtidigt som jag själv var svajig så minns jag ett tillfälle då jag själv hade så mycket ångest samtidigt som jag umgicks med en vän som med hade enormt med ångest och det blev som hens ångest och min ångest ledde till det största panikångestanfall jag varit med om. Jag fattade inte då varför det blev så stort, men i takt med att jag lärt känna mig själv så är det som jag fått en ökad förståelse. Idag skulle det aldrig hända och jag är sååå tacksam för det! Att ha tränat mig i energiskydd och att vara grundad i mig själv är viktiga pusselbitar för att vara stabil i mitt möte med andra människor… oavsett var de befinner sig i livet.

Jag kan känna av ångest numera med, det ingår att vara människa att ibland känna av ångest. Men jag har tränat mig i att fånga upp, analysera och styra bort ångesten så idag är det inget problem för mig. Men det blir ett eget inlägg om det framöver i bloggen.  

Oj, vilket sidospår jag hamnade på, ha, ha, ha. Tillbaka till kursen! Therese har även ett inlägg om affirmationer och det hade jag ju med tidigare snubblat in på som ett bra verktyg. Hon tipsar även om lite kristaller, örter och dofter som man kan använda sig av för att förbättra sin intuition.

Jag gillade verkligen Therese kurser, dels var de repetition på saker jag redan lärt mig, men det var massa nya saker med, dels nya infallsvinklar. Så när kursen var klar så hoppade jag på nästa gratiskurs och den handlade om Energiskydd. Men det kan jag berätta om i nästa inlägg.

Lämna ett svar