Andlighet / Änglar / Healing / HSP/ Highly Sensitive Person/ Högkänslig / Mediala upplevelser / Meditation / Min historia / Reiki / Självkärlek / Träning

Energiskydd

Jag hade ju sedan tidigare lärt mig lite om energiskydd från en kollega, (skrev om det i inlägget ”Riddaren i klassrummet, ha, ha, ha) men det finns jättemånga olika tekniker för energiskydd så även här var det roligt att få en inblick i hur man kan skydda sig själv från andras energier.

Jag tror att många kan relatera till att ibland möter man folk som fullkomligt dränerar en på energi… man är typ helt slut efter den typen av möten. Energiskydd kan vara bra när det kommer till den typen av situationer.

När man arbetar ”andligt” så vill man även vara en så ren och klar kanal som möjligt och man vill inte dra på sig några tyngre/dåliga energier… på samma sätt som det finns människor på vår planet som inte mår så bra så finns det liknande energier i andevärlden… och då är det med viktigt att man ser till att skydda sig mot den typen av energier.

Att vara jordad och grundad i sig själv är med otroligt viktigt. Det är väldigt sällan jag numera mår dåligt och då kan jag stå stadigt i mig själv om jag möter andra som mår dåligt. Jag kan vara som ett bollplank och jag kan känna mycket med personen jag möter men jag har lärt mig att inte sedan ”släpa runt” på de energierna utan har tränat i att släppa dem.

När man arbetar som lärare och möter alla skolans elever så är det med superviktigt!

En metod som har varit min favorit och som jag typ bara använder mig av idag är att jag visualiserar en ljusbubbla runt min kropp och min aura. Inom det andliga arbetet så utgår man mycket från sin intuition och att man visualiserar saker genom sin inre syn. Man föreställer sig att negativ skit inte kommer in i ljusbubblan utan bara att man tar emot kärlek och att man sänder ut kärlek.

Om ni föreställer er att man mår dåligt… då känns i regel livet tungt och man har många gånger dåligt med energi. När man mår bra och är glad, nöjd, tacksam med mera så har man ofta mer energi… kanske till och med sprudlande energi… Min känsla är att när man mår bra så går man liksom redan i den ljusa bubblan. Så nu när jag mår bra i mig själv så är det inte lika ofta jag går in i min ljusbubbla… då jag liksom redan är inne i den. Men om jag har sämre energi eller en tyngre dag så använder jag mig av metoden. Jag använder mig alltid av metoden när jag gör diverse behandlingar så den är verkligen ett lifehack, ha, ha, ha.

Jag tycker verkligen att den här typen av flummiga arbete är huuur roligt som helst och det finns så många knasiga och roliga saker man kan testa.

Therese på Svenska Healingskolan har satt ihop en gratiskurs om energiskydd. Hon har en föreläsning som är typ 30 minuter lång där hon går igenom allt möjligt, så det är ett hett tips om du vill lära dig mer om energiskydd.

Hon hade då även kampanj på hennes stora kurs i Energiskydd och rening så jag investerade i den och då fick man lära sig ytterligare om energier och energikänslighet. Som högkänslig person så tyckte jag att den här kursen var superbra! Man tar in så mycket från alla håll och kanter, så att lära sig skydda sig själv och vara rädd om sin energi är en viktig grund. I Svenska Healingskolan är det väldigt lite kopplat till andevärlden då Therese mer gillar att arbeta med änglar och “högre energier” men i den här kursen får man tips på hur man kan rensa och skydda sig mot lägre energier som andevärlden, spöken, entiteter har… samt energitjuvar.

Man fick lära sig hur man kan ha energiband med andra och hur man kan kapa band, även det har varit en viktig sak i att släppa sina energiband med andra personer, händelser eller saker. Man fick även lära sig olika tekniker i hur man renar sig själv, sitt hem, sina saker med mera. Jag älskar metoden att använda mig av “Palo Santo” som jag tänder eld på, blåser ut och liksom omsveper mig av röken samtidigt som jag visualiserar att mitt energifält blir renat. Det är vanligt att jag gör det i samband med att jag kör yoga eller mediterar, det är hur mysigt som helst och tycker att den luktar väldigt gott.

Jag gillar verkligen att få nya perspektiv att se mitt energisystem på… tänk om… tänk om det faktisk är såhär det funkar? Även om det kan kännas konstigt med “energiskydd” och väldigt flummigt så har det trots det varit en viktig pusselbit för att känna mig grundad i mig själv och stabilt vara här och nu.

Lämna ett svar