Andlighet / Änglar / Healing / HSP/ Highly Sensitive Person/ Högkänslig / Mediala upplevelser / Meditation / Min historia / Reiki / Självkärlek / Träning

Intuition och klarsinnen

Therese på Svenska Healingskolan hade kampanj på kursen ”Intuition och klarsinnen”, priset kändes överkomligt och jag kände att jag ville lära mig mer från Therese.

Hon skrev att intuition är ju vårt sjätte sinne och att alla föds med ett sådant men att vi kan vara mer eller mindre tränade på att använda detta sinne. Hon menade på att ALLA kan träna upp sin intuition.

Fatta att jag var sugen på att gå kursen! Jag hade ju levt typ hela mitt liv och trott att det här var något man föddes med och då lite avundsjukt fått höra andra mediala personer berätta om deras upplevelser… till att själv får in magiska händelser i mitt liv som berikade mitt liv något enormt. Jag hade verkligen fått blodad tand och jag ville lära mig ALLT inom detta spännande område! Hur roligt som helst!

I kursen så gick hon igenom våra klarsinnen, skrev om dem i inlägget ”Svenska Healingskolan”.

Hon berättade även vad intuition är, lite tankar om intuition och övningar man kan göra för att träna upp sin intuitionsförmåga.

Våra intuitiva kraftcenter är Pannchakrat (som även kallas det tredje ögat), Hjärtchakrat kommunicerar med oss med känslor. Om man har mycket instängda känslor/ obearbetade trauman som påverkar det detta chakra. Solar plexus är det tredje kraftcentret och det är därifrån man säger att ”magkänslan” kommer ifrån.

Jag gillar att försöka tänka utanför boxen när det kommer till sådant här och tyckte att Therese infallsvinklar var intressanta.

I kursen pratar hon åter igen om vikten av energiskydd och gav tips, information och en grundande meditation så man lättare är här och nu.

En del i kursen handlade om energier och frekvens och det tyckte jag var spännande att få ta del av. Jag hade ju själv upplevt att mina mystiska upplevelser vibrerat på olika frekvens och i Therese material så bekräftade hon det. Som jag kände så är andevärlden på en lägre frekvens än vad änglaenergier är. Även tankar är energi, och det kan ju med förklara att när man känner sig glad så vibrerar man själv på en högre energi än när man känner sig ledsen…. Tydligen kan man ärva energier/blockeringar från sin familj och då är det viktigt att man kapar de energimässiga banden som inte gynnar ens energi. Det var intressant när man börjar se hur saker hänger ihop energimässigt.

Kursen hade även ett kapitel om meditation, allt ifrån fakta om meditation men även tips på hur man kan meditera samt ett gäng guidade meditationer. Meditation är verkligen en viktig nyckel för att lättare komma i kontakt med sig själv och få guidning inifrån därav är meditation en återkommande del i alla Therese kurser. Jag kan ju likna mitt inre healingarbete med Reiki med meditation och nickade instämmande och igenkännande när jag läste Therese ord.

Ett annat kapitel handlad om ”Egot” som påminner väldigt mycket om det jag skrev i inlägget ”Den galna kusinen”. Egots röst hör vi ofta i huvudet när vi är rädda, oroliga, känner för stora krav, ska göra något nytt och läskigt. Precis som med den galna kusinen så gäller det att när man hör egot så ska man försöka byta ut tankarna på samma sätt som jag visade i inlägget om den galna kusinen.

Även i den här kursen berättar Therese om andliga guider och änglar samt så han hon några meditationer där planen är att man ska få möta sin andliga guide samt sin/sina skyddsänglar.

Hon går även igenom olika verktyg som man kan använda sig av för att stärka sin intuition. Dels så kan man använda kroppen som instrument. Jag har själv tyckt att det här varit ett roligt område att utforska. När man stannar upp i vardagen och i sitt liv och noterar när det sker en skiftning i kroppen. Om man har någon som är ledsen som man tröstar eller någon som är irriterad, arg, glad med mera att man även stannar upp och känner var det känns i sin egen kropp. När man själv känner av en fysisk förnimmelse i sin kropp… att man stannar upp och funderar varför man känner sig på det sättet. Jag har inte haft några panikångestattacker sedan jag började jobba med mig själv på det här sättet… för då lägger man märke till de tidiga signalerna och då kan man fånga upp det innan det blir panikångest.

Hur är känslan i kroppen när du vill något och det är ett ”Ja” eller hur är känslan när du inte vill något och det är ett ”Nej”. En jäkla stor skillnad om du frågar mig!

Jag har även börjat träna upp och noterar var i hjärnan informationen kommer ifrån. Om den kommer från höger eller vänster sida eller om det är mitt i/ fram eller bak i huvudet. Det här lät luddigt första gången jag hörde om det… men när man börjar arbeta med healing/Reiki/vägledda meditationer eller att man är ute och tar en promenad och man får in en ny tanke som en blixt från klar himmel så kan man känna på vilket sätt den tanken kommer in. Om jag har en vanlig konversation med mig själv så känns den på ett helt annat sätt än när jag får vägledande budskap.

Det är vanligt som budskapen kommer in som en bild eller ett ord/ fåtal ord… och på det sättet tänker jag ju inte när jag tänker själv.

Hon tar även upp om psykometri, nämnde det i inlägget ”Bara vara- medial utvecklingskurs”. Då läser man ju av föremål och ser vad man får till sig.

Kinesiologi är när man använder sig av muskeltester för att få budskap från kroppen. Har testat detta men det är fortfarande ingen favorit…kanske blir det senare i livet?

Något verktyg jag däremot sedan något år tillbaka börjat jobba med är pendeln. Hon hade det med som ett intuitivt verktyg, men i detta läge tyckte jag det var krångligt. Men nu tycker jag det är perfekt för att läsa av instängda emotioner/känslor samt se hur energiflödet är i olika chakran samt hjälpa till att balansera upp obalanser med hjälp av pendeln… Men kommer till det längre fram i bloggen. Även här i den här kursen så går Therese igenom hur man kan använda sig av pendeln.

Pekare är ett annat verktyg man kan använda sig av… men har knapphändig erfarenhet av pekare. Har bara använt det för att leta efter Currylinjer… men det är mååånga år sedan (kanske när jag var runt 20 år?) och jag tror att jag kanske har råkat slänga mina pekare när jag gjorde en storröjning? Har dock funderat på att skaffa mig pekare igen… men har inte fått tummen ur… vem vet… det kanske kommer ett eget inlägg om pekare längre fram i bloggen, ha, ha, ha.

Jag gillade verkligen Therese kurser. Ibland var det inspelade videor med Therese, ibland var det PDF eller E-bok med information eller övningar så det var en stor variation på hennes kursmaterial. Nu när det inte var en gratiskurs så var det även ett prov man skulle göra med flervalsfrågor. Det var 16 frågor och jag fick alla rätt… det var ju skoj, ha, ha, ha. Några var faktiskt lite kluriga.

I slutet av kursen så berättade Therese om hennes stora utbildning ”Änglaterapeut” som hon dessutom hade kampanj på… och om man lagt ut pengar för andra av hennes kurser så kunde man få dra av det på priset på den stora utbildningen. Om man gick den utbildningen så skulle man få tillgång till alla hennes kurser och fatta att jag var sugen på det!

Anders och jag har gemensam ekonomi men vi har samtidigt var sina sparanden. Varje månad får vi 3000kr var varav 500kr går direkt in på ett eget sparkonto. Om man sedan när månaden är slut har kvar pengar från sina 2500kr så sätter man in dem på sitt sparkonto. Jag konsumerar inte så mycket och har ofta pengar kvar och vid den här tidpunkten hade jag pengar som jag skulle kunna lägga på utbildningen.

Det är sååå viktigt och skönt att ha ”egna” pengar i ett förhållande. Han kan ju lägga sina pengar på ölbryggningsprylar, mountainbike-saker eller om han vill bränna dem på andra roligheter så gör han det och vi lägger oss inte i vad var och en lägger dem pengarna på. Om vi inte hade haft egna pengar så hade han nog inte varit särskilt sugen på att jag skulle plocka pengar från vår gemensamma hög pengar för att utbilda mig till änglaterapeut, ha, ha, ha. Men nu hade jag egna pengar och jag bestämde mig för att slå till!

Jag anmälde mig för att gå den stora utbildningen och utbilda mig till Änglaterapeut. Såååå roligt!!!

Lämna ett svar