Andlighet / Änglar / Boktips / Chakrasystemet / Handeksem/Allergi / Healing / HSP/ Highly Sensitive Person/ Högkänslig / Mediala upplevelser / Meditation / Min historia / Ofrivillig barnlöshet / PMS/PMDS / Reiki / Självkärlek / Träning

Kristaller

När vi kämpade med att bli gravida och jag gick på min första Kristallhealingbehandling hos Kristall & Healingboden i Jönköping så var det första gången jag kom i kontakt med kristaller. Har berättat om det för rätt länge sedan i bloggen när vi höll på med vår ”gravidkamp” och berättade även om just den behandlingen.

Carina placerade ut kristaller på min kropp under healingen samt så fick jag hålla i någon i mina händer. Det kändes konstigt, men mysigt. Efter healingen så gick jag runt i hennes lilla butik där hon sålde bland annat kristaller och jag kunde läsa på små lappar olika ”egenskaper” kristallerna hade. Jag frågade om hon möjligtvis hade någon kristall som kunde hjälpa till på traven att bli gravid, ha, ha, ha… ni anar inte hur desperat jag var efter de barnlösa åren där mensen kom, månad efter månad utan resultat.

Hon sa att det fanns de som kunde balansera upp sakralchakrat som är det andra chakrat och som hör till vår fortplantningsförmåga. Hon tipsade om några ”jordande” stenar och om jag inte minns fel så var det ”tigeröga”, ”karneol”, ”månsten” och ”lavasten”. Jag köpte två berlocker som var som en ”korg” där jag kunde placera mina stenar så att jag lättare kunde bära med mig dem.

Jag började då ha dem runt halsen varje dag och älskade dem, det kändes mysigt… nästan som att man går runt med en snuttefilt som lugnar ett litet barn så kände jag mig lugn med dem. Jag blev ju gravid och fick ett positivt graviditetstest bara några veckor efter min första kristallhealingbehandling men stenarna bar jag med mig och på mig under min graviditet med Vincent som i skrivande stund är 10,5 år gammal.

Jag glömde sedan bort kristaller och hade fullt upp med att vara småbarnsmamma…. Fram tills att det kändes som jag höll på att bli knäpp här hemma och drabbades av PMDS (som jag med berättat om i bloggen). Som sista utväg när jag hade testat typ allt och det enda jag inte testat var antidepressiva… och kristallhealing som jag kom på att det hade jag ju faktiskt inte testat… och det funkade ju sjukt bra när vi försökte få barn… tänk om det skulle funka även vid hormonella besvär som PMDS?!

Återigen så var jag tillbaka på en ny behandling fast nu några år senare och med ett annat fokus (har skrivit om de behandlingarna med tidigare i bloggen). Jag fick återigen kristaller utlagda på min kropp och det var mysigt även den här gången. Efteråt så gick jag där vid kristallerna och frågade om det möjligtvis fanns någon som kunde hjälpa mot PMDS, ha, ha, ha… Då de med hör till sakralchakrat så pekade Carina ut liknande kristaller som jag redan hade… men någon hade jag försummat så jag köpte den på nytt och återigen började jag bära kristaller på kroppen i hopp om att de skulle hjälpa mig, jag var minst lika desperat vid det tillfället med, ha, ha, ha.

Fatta att jag var förvånad när min PMDS var som bortblåst första månaden efter min healingbehandling?! Jag hade en ny tid inför nästa ägglossning och även den månaden var min PMDS borta… men sedan kände jag att det inte var hållbart att göra en healingbehandling varje månad och när jag inte gjorde min healing hos Carina så var min PMDS tillbaka… det var så hon tipsade mig om att utbilda mig inom Reiki så att jag skulle kunna göra healing på mig själv (har skrivit om det med i bloggen). Sedan den dagen jag gick min Reiki kurs så har jag inte haft några hormonella besvär alls, inte ens PMS…. Heeelt galet!!! Och det var ju med den kursen som mitt liv tog en ny väg och på den vägen så har kristaller varit ett naturligt inslag.

Jag köpte ett ”chakra-kit” med kristaller som även jag placerade ut på mina kunder som jag tränade healing på, även på mig själv kan jag placera ut dem på kroppen under healing, hålla i handen eller placera i badkaret när jag badar. Jag hade inte gått någon kurs med kristaller utan gick på intuition och lärde mig snabbt vilken färg varje chakra hade och placerade ut kristallerna därefter. Det kändes tryggt att ha dem där på ett märkligt sätt.

Jag började samla på kristaller och köpte några nya stenar lite då och då. Började även köpa halsband och armband med kristaller, mest för att jag tycker det är fint och jag gillar att bära kristaller och för mig räcker den känslan. Jag behöver inte övertyga folk eller mig själv om/att kristaller verkligen funkar… för mig räcker känslan av att jag gillar dem, tycker att det är fint, tycker att det känns mysigt och jag mår bra med mina kristaller.

Även kristaller har jag läst på en hel del om, men kan fortfarande tycka det är svårt att komma ihåg vad varje kristall symboliserar, jag går mest på intuition när jag väljer mina kristaller. Jag tycker man kommer rätt långt med att kunna känna in vilket chakra olika kristaller hör hemma till och då vet jag ju vad det chakrat symboliserar.

De dagar jag känner att jag behöver ”jorda” mig så dras jag mer till kristaller med mörkare och jordande färger. Om jag känner att jag vill få bättre kontakt med min intuition så väljer jag gärna lila eller ljusa färger. Om jag behöver känna in mot mitt hjärta och själens röst så väljer jag gärna grönt, om jag behöver stärka upp mig själv så väljer jag gärna gult då det är kopplat till solar plexus med mera.

Det är inte helt ovanligt att jag går runt med någon kristall i min BH, ha, ha, ha… det har nog inte folk koll på att jag gör… inte Anders heller, ha, ha, ha., men jag gillar att bära någon kristall nära hjärtat och då är BH:n ett klockrent ställe! Ibland har jag någon kristall i en ficka om jag nu har plagg med fickor. Jag brukar ha någon kristall runt halsen samt något armband. Det är rätt vanligt att jag matchar mina kristaller med vilken färg jag har på kläderna… tänker att det säkert finns någon tanke med vilka färger på kläder jag dras till på morgonen som är kopplade till var jag befinner mig själsligt men även vilken tid på året det är. Jag har gärna mer jordnära färger på höst och vinter medan på sommaren kommer de ljusa och färgglada kläderna fram. Ibland gör jag några utstickare även på vintern och kan klä mig färgglatt även då… men det är nog mer kopplat till hur jag mår den dagen och vilken energinivå jag befinner mig på.

Även ibland när jag mediterar så brukar jag hålla någon kristall i handen eller en i vardera hand. Det är skönast att då ha en tumlad och lite större kristall typ en “Touchstone”. Jag tycker att kristaller hjälper mig med att få till lite mer vardagsmagi och det är ju aldrig fel! Älskar vardagsmagi!

Men om man nu är nyfiken på kristaller och vad grejen är med dem så brukar man ju prata om att ALLT är energi och kristaller består med av energi som vibrerar på olika frekvenser och vibrationer. Beroende på vad kristallen har för struktur, färg och form så vibrerar den på lite olika sätt. Kristaller vibrerar alltid på en hög nivå och har därför under lååång tid använts för att heala oss, hjälpa oss lösa upp blockeringar samt höja vår egen vibration. Jag har ju tidigare pratat om att vi vibrerar på olika frekvens och mycket grundar ju sig i hur vi mår. I inlägget “Änglakommunikation” så nämnde jag ju om olika dimensioner och det sägs att den första dimensionen är just stenar och kristaller. Min dotter har alltid dragits till stenar när vi är utomhus, hon hittar alltid fina stenar som hon vill ta med sig hem… undra om det är något själsligt som ligger bakom det?! Eller om det bara är att hon gillar fina stenar, ha, ha, ha… ja… det kan man ju fundera på.

Det finns ju kristaller för allt så beroende på vilka blockeringar man har och vad man behöver hjälp med så kan man hitta en kristall för det ändamålet. Om man tänker sig en stämgaffel så vibrerar en kristall på liknande sätt och dess vibration påverkar oss på ett positivt sätt så att man hakar på kristallens höga frekvens… det är väl lite grejen med att man vill få in kristaller i sitt liv.

Nu när jag gått kurser hos Svenska Healingskolan så är det ofta snack om kristaller då Therese med gillar kristaller och använder dem i vardagen och under behandlingar.

Råa och tumlade kristaller

Om man vill ha en rå kristall eller en mjuk, slät tumlad spelar inte så stor roll energimässigt. Vissa menar på att de som är råa är närmare ”källan” och har inte slipats/polerats i fabrik för att få sitt utseende och därmed har en högre energi än de behandlade. Men om jag ska stoppa en sten i min BH så föredrar jag inte en rå, ha, ha, ha. Jag upplever att de tumlade är skönare att ”jobba” med. De är lena och mysiga och man kan ha dem i handen eller i fickan utan att de är vassa. Jag äger råa stenar med men de har jag mest under healingbehandlingar. Följ din intuition och välj den sten som du dras till.

Rena och ladda kristaller

Vid fullmåne så brukar jag placera mina kristaller i våra fönster så att de laddas upp i månljuset och få ny energi och kraft.  

Ibland lägger jag mina kristaller i havssalt och renar dem den vägen, men jag kan även rena dem via min intuition och ibland så blåser jag på dem och visualiserar att de blir rena, det funkar bra det med. Jag renar kristaller varje gång innan jag ska använda dem i en behandling samt efteråt för att få bort energier från kunden och neutralisera dem. När jag själv burit dem några dagar så känns energin runt dem som en lägre energi och då renar jag dem. Ibland sköljer jag dem under renande vatten för att rena dem med eller renar dem med röken från Vit salvia eller Palo Santo. Det finns inte så mycket rätt eller fel utan man ska gå efter sin intuition. Visserligen… vissa kristaller är känsliga för vatten och/eller solljus… så det kan vara bra att ha lite koll på det innan man kör på med sin rening.

Jag brukar ibland programmera mina kristaller, det kan vara att jag vill ha stöttning inom ett visst område och då kan jag blunda och liksom blåsa in dem intentionerna in i kristallen.

Ha, ha, ha, shit… vilken kristallady jag blivit… det blir rätt tydligt för en själv när man sitter så här och skriver om det… det är bara en sådan naturlig del av min vardag och tror att jag aldrig kommer släppa den här biten?! Jag gillar den!

Du får lyssna inåt och då märker du hur du känner för kristaller… om du känner ”vilken bullshit” och ”fy tusan vad fult”, ha, ha, ha…. Då är detta nog inget för dig… men om du tycker att det verkar spännande, väcker en nyfikenhet eller att du tycker det verkar fint… ja, men då kanske detta är ett område du ska utforska lite mer?!

Om du vill ha ett boktips om kristaller så är den här min favorit ” Boken om kristaller: allt du behöver veta om kristallernas kraft” av Judy Hall.

När man är inne på Oh la moons sida så vill man ju typ ha allt, det är nog den snyggaste hemsida jag sett. Kristallerna där känns ju som man är barn och ska välja godis i en godisfabrik, sååå många vackra kristaller och de presenteras på ett ljuvligt sätt.

Från Oh la moon
Från Oh la moon… verkligen som en godisbutik!

Butik Ametist som drivs av Therese som driver Svenska Healingskolan har med många superfina kristaller och smycken. Hon har lägre kostnader än om man jämför med Oh la moon. Jag har köpt och önskat mig armband i stenchips från Butik Ametist. Jag har nickelallergi så det är viktigt för mig att välja smycken där det inte är någon metall på… det är vanligt att det innehåller nickel på den här typen av smycken… Jag fick ett superfint av Anders i julstrumpan för något år sedan, det var ett armband av Ametist och så hade den några metallpärlor samt en ”livets blomma” i metall… och jag fick utslag efter bara några timmar… såååå surt!! För en billig peng så kan man ha ett nytt smycke som finns i alla möjliga färger. Roligt att kunna matcha färg efter humör och klädsel med.

Stenchipsarmband från Butik Ametist

Kristallrummet är med en sida med mycket fina kristaller och stort utbud. Här har de en bra sida med överblick över olika kristaller och vad de ”arbetar mot”.

Men man kan gå på magkänslan, följa sin intuition och välja de kristaller man dras till… själen brukar har bra koll på sådant.

En bild på tumlade kristaller från Kristallrummet.

Soul factory är med en suuuperfin sida som även dem säljer fina kristaller och där har jag med shoppat vid något tillfälle. Någon gång när jag arbetade mot ett av mina mål (på det sätt jag skrev om i inlägget Journaling) så vet jag att min belöning var någon av deras fina tröjor med budskap och för att få fri frakt så la jag till någon kristall och fick den liksom på köpet… smålänning som jag är… ha, ha, ha. Perfekt ju! Tröjan blir som en affirmation och en programmering/ påminnelse vem man vill vara som person, älskart!

Från Soul factorys fina sida om kristaller och stenar och lite olika användningsområden.
Man kan ju hitta en del filmer om kristaller på Youtube, här berättar Josefin om vad och hur hon använder kristaller.


All kärlek till dig! / Johanna

Vackra Marilyn Monroe!

Kommentarer

16 januari 2023 kl. 20:50

Härligt inlägg! Jag älskar kristaller, och de har varit en del av min vardag, mitt skapande och min magi i åratal. Det är fantastiskt att man kan helas av dessa vackra skapelser, och jag har nog blivit beroende av att bära kristallsmycken😄Lämna ett svar