Andlighet / Boktips / Chakrasystemet / Healing / HSP/ Highly Sensitive Person/ Högkänslig / Mediala upplevelser / Meditation / Min historia / Reiki / Självkärlek / Träning

Kronchakrat

Mycket av informationen som jag delger kommer från boken ” Livets hjul: Den fullständiga guiden till chakrasystemet”.

Nu har vi kommit fram till vårt sjunde och “sista” chakra utav våra sju största chakran. Detta chakra är placerat uppe på vår hjässa. På sanskrit kallas detta chakra “Sahasrara” chakra. Elementet som är kopplat hit är “tanke”. Färgen som hör hit är violett men kan även slå åt det vita eller guldiga hållet. Ljudet som hör hit är egentligen inget ljud utan här är det tystnad som gäller. När jag började träna mig i meditation så upptäckte jag att magin händer i tomrummet mellan tankarna… tänk ändå att det finns ett sådant tillstånd av att bara vara och hitta ett space där rösten i huvudet inte maler på… utan att det är tyst… och att man blir en observatör som observerar sitt inre universum… utan tankar… Det var nog här, i de övningarna som jag började “öppna upp” mitt kronchakra… som även är “porten” upp mot universum, energier eller gud… eller vilket ord man nu föredrar att använda sig av.

Ordet som hör hit är “Att veta…”. Jag tänker att det är “klarvetande” som hör hit… utan att man har all fakta över något, men att man ändå bara vet… Som jag skrev om i inlägget “Don’t you worry, don’t you worry, child, See heaven’s got a plan for you”. När jag satt där i bilen, satte på radion och möttes av de orden som träffade mig rätt i hjärtat. Jag fylldes av en enorm kärlek och jag bara visste att allt skulle bli bra…. när man bara vet…

I Svenska Healingskolans material så kan man läsa att huvudområdet för detta chakra är andlighet, osjälviskhet, vidgat medvetande, livsmod, vilka värderingar vi har, etik och medmänsklighet.

De organ som är kopplade hit huvud, hypofysen, huden och våra hormonella funktioner…. Jag kom ju in på Reiki för att jag ville se om det kunde hjälpa min PMDS… och det sjuka är ju att jag blev av med den med en gång när jag fick in healing och Reiki i mitt liv… jag har ju inte ens haft PMS sedan den dagen… När jag läser om att hormonella funktioner hör hit och att jag skapade en inre harmoni med hjälp av Reiki och att jag efter det har öppnat upp för det ena och det andra… Även att “huden” hör hit… tänker på mina handeksem som även dem är en del som jag läkt under resans gång… så jag sitter mest och nickar instämmande och det är som polletten trillar ner mer och mer med hjälp av bloggen och mitt skrivande för att berätta för er… hur det påverkat och förändrat mitt liv… såååå intressant ändå… livets vägar…

Den körtel som hör hit är samma som med pannchakrat – tallkottkörteln.

Livsläxan som hör hit är osjälviskhet.

När detta chakra är i balans så känner man sig tillfreds med sig själv, man har en fängslande personlighet och man åstadkommer “mirakel” i livet.

Om man däremot har obalans så kan man drabbas av fysiska problem som epilepsi, Alzheimers, vara överkänslig mot föroreningar samt ljus, ljud och omgivning, ha kronisk trötthet och ha energistörningar.

De psykiska besvär man kan ha är depression, tvångstankar och förvirring.

Om chakrat är för öppet och snurrar för fort så kan man vara psykotiskt eller manodepressiv/bipolär, ha ett förvirrat sexuellt uttryckssätt, vara frustrerad, ha en känsla av oförlöst styrka.

Om det är blockerat och snurrar för sakta eller inte alls så kan man känna sig utmattad, ha svårigheter att ta beslut och man kan känna att man inte har någon tillhörighetskänsla.

Att förstå sig själv, andra människor och levande varelser, natur och miljö… att förstå och se hur saker hänger samman hör till detta chakra. Att se hur vi alla är sammankopplade i någon form av gudomlig intelligens. Att vara känslig, lyhörd, medveten och oändlig i sitt sätt att vara.

När vi når denna nivå så har vår själ vuxit som en blomma med rötter från jorden och genom elementen vatten, eld, luft, ljud och ljus och nu kommit upp till alltings källa – vårt medvetande som vi bara kan uppleva via elementet ”tanke”.

Vi tankar ner otroligt mycket information genom vårt kronchakra och en utmaning är att bena ut var informationen kommer ifrån och hur vi ska tolka informationen som kommer. Är informationen sann? Vilka känslor får vi av informationen? Hur känns den i vår kropp? Hur låter informationen? Är det som det är vår egen röst som maler eller har den en annan ton? Får vi informationen som ”jag borde….” eller ”du borde…”… är det som rösten pratar till dig själ eller är det som någon annan säger något… typ som om det är en tredje ”person” som ger tanken? Kommer tanken in från höger eller vänster sida i hjärnan? Eller kommer den in framme vid pannan eller mer bak i huvudet? Hmmm… lite flummigt även det här… men sååå intressant när man stannar upp och börjar reflektera över sin tankeverksamhet.

Olika typer av drömmar är ju med något som är intressant att stanna upp och reflektera över. Jag upplever att själen kommunicerar med oss via drömmarna vi minns… vi måste bara lära oss att tyda våra drömmar. Ibland upplever jag med att drömmarna är en brygga över till andra sidan och andevärlden. För några månader sedan så mötte jag min mormor i en dröm. Hon och jag samtalade och jag hörde hennes röst… jag vaknade till och det var som att hennes röst fanns kvar i mitt huvud och den var så tydlig… Det var många år sedan hon gick bort så jag har ju inte hört henne prata på mååånga år… men så låg jag där i sängen och det var som jag hörde hennes röst lika tydligt som någon hade pratat med mig i rummet… jag tänker att det inte var en helt vanlig dröm utan en hälsning från andra sidan och min mormor.

Även som jag berättade om drömmen om fladdermusen… det var inte heller en ”vanlig” dröm. Det är spännande när man likt sina tankar börjar analysera sina drömmar och hur de känns/ vilken vibration de har… det tycker jag berikar livet något enormt!

Ni vet säkert känslan när man kommer in i någon form av flow…. När man inte tänker utan saker bara flödar… det kan vara när vi skapar någonting eller gör någonting och vi flyter med vågen av energi… här tänker jag att det blir typ som att man kanaliserar och låter själen arbeta.

Jag går ju upp innan kl 5 varje morgon… kommer ha ett eget inlägg om det framöver… men jag upplever att min hjärna är så klar på morgonen. Den har inte påverkats av dagens alla intryck utan den är utvilad efter nattens sömn. När jag sitter och skriver på bloggen så är det som orden flödar. Jag tänker inte eller grubblar över vad jag ska skriva utan de bara kommer…. Som i ett flow… Jag tänker att det kanske har med att jag ”öppnar upp” mitt kronchakra och låter orden komma?

När jag ska skicka distanshealing till någon så känns det som jag öppnar upp mitt kronchakra och kopplas samman med den andra personens energifält och själ… det är som om jag omsluts av den personens energi och på så sätt tar in fysisk och känslomässig information från den personens själ… skrev i tidigare inlägg om att jag tror att vi alla är sammanlänkade i ett energinät…ett nät av information…och det känns som jag ”kopplar upp mig” på det när jag skickar distanshealing. Även om jag fortfarande kan tycka att det är skumt och att jag ifrågasätter mycket av det här så är det som min själ har full koll på vad den gör och jag blir lika förvånad varje gång jag fysiskt börjar känna saker i min kropp, ha, ha, ha… varje gång tänker jag att det nog inte kommer funka och att om något händer så är det en bonus, ha, ha, ha. Men har aldrig varit med om att det inte har funkat… så undra när min hjärna ska sluta vara så kritisk? Ha, ha, ha… men kan ändå gilla att den är det… man ska vara kritisk till mycket här i livet! Bäst är ju när man skapar sin egen uppfattning!

Mitt bästa tips om du vill utveckla det här chakrat så är det MEDITATION! Det finns så många olika typer av meditationer… så det är bara att testa sig fram och se om man hittar sin grej och sin typ av meditation. Genom att harmonisera våra kroppar, andning och tankar så binder vi ihop våra chakran och skapar en harmoni i kroppen.

Tror att många som testat meditation egentligen tycker att meditation är rätt härligt… problemet är nog för många att det är svårt att hitta tiden när man ska göra det på… och att det då inte blir av. Bäst är det väl att checka av med sig själv när på dygnet det passar bäst… vi är alla olika där. Jag gillar att meditera efter jag ätit när jag kommit hem från jobbet… då blir det även som en liten vila innan jag tar tag i alla saker man har att greja med i ett hushåll med familj. På jobbet brukar jag köra några minuters andningsträning när jag känner behov för det… det är med en bra rutin för att stilla kroppen och få ner stressen som lätt blir i kroppen.

Lämna ett svar