Andlighet / Änglar / Boktips / Chakrasystemet / Healing / HSP/ Highly Sensitive Person/ Högkänslig / Mediala upplevelser / Meditation / Min historia / PMS/PMDS / Reiki / Självkärlek / Träning

Pannchakrat – Tredje ögat

Mycket av informationen som jag delger kommer från boken ” Livets hjul: Den fullständiga guiden till chakrasystemet”.

Nu har vi kommit fram till det sjätte chakrat som sitter mellan/ovanför ögonbrynen och som är ett otroligt spännande chakra om ni frågar mig. På sanskrit kallas detta chakra för “Ajna” chakra. Det är detta chakra som även kallas vårt tredje öga eller sjätte sinne. Om man öppnar upp det så kan man uppleva att man ser och upplever saker som andra kanske inte ser och upplever… här arbetar vi även med vår intuition… som för övrigt är något som vi kan träna upp.

I Svenska Healingskolans material så kan man läsa att elementet som hör hit är ljus/ telepatisk energi. Huvudområdet som hör till detta chakra är intuition, vishet och mental kraft. Det mantraljud som är kopplat hit är “Oum”. Färgen som hör hit är Indigo och det är en blålila färg… till skillnad från halschakrat som enbart var blått.

Organen som är kopplade hit är ögon, öron, näsa, skallbas, hjärna och nervsystem. De körtlar som hör hit är tallkottkörteln och hypofysen.

Livsläxan som hör hit är emotionell intelligens.

När vi är i balans med detta chakra så är vi intuitiva, karismatiska och vi känner oss ej bundna till det materiella i världen.

De fysiska problem vi kan känna av vid obalans är huvudvärk, synbesvär, neurologiska störningar, hjärntumör, stroke, blindhet, dövhet, generella ryggbesvär, epilepsi.

De psykiska besvär vi kan känna av vid obalans är mardrömmar, inlärningssvårigheter, hallucinationer.

Om chakrat är för öppet och snurrar för fort så kan vi vara mycket logisk, auktoritär och arrogant.

Om det är blockerat och snurrar för sakta eller inte alls så kan vi vara odisciplinerade, rädda för framgång, ha schizofrena tendenser, vågar inte sätta realistiska mål och sätter ribban för lågt.

Det här chakrat utvecklar vi under hela livet, vi föds med ett öppet chakra men majoriteten av oss stänger ner det med åldern, men vi kan träna upp detta chakra…. om vi vill. Vissa barn stänger aldrig ner utan upplever saker som andra inte ser och upplever genom hela livet.

Jag gillar att leva med en öppenhet kring sådant här… ibland möter man elever som tampas med högkänslighet eller att de är med om mystiska saker… jag brukar inte själv prata om sådant med mina elever då det inte känns som det hör hemma i skolans värld… men ibland är det som vissa känner av mig och själva börjar prata om området med mig… och då känns det fint att kunna fånga upp dem i det… utan att de ska känna sig dumförklarade eller nonchalerade. Samma sak gäller mina barn och de jag har nära som upplever mystiska saker i sina liv… Jag tror det är viktig att lyssna in och inte säga “det finns inget sådant!” eller “det är bara hittepå och något du inbillar dig”… uttryck som nog rätt många vuxna använder sig av… Jag tror för övrigt att det är sådana uttryck som gör att barn “stänger ner” sina mediala gåvor… det är som om de inte är ok, eller accepterade… Jag tror att den största blockeringen man kan sätta på sig själv är att med hela kroppen och själen säga “Jag tror inte på något sådant”. Jag har svårt att tänka mig att med en sådan inställning ändå få vara med om mystiska och spännande saker i ens liv?… men… allt kan hända… men jag tror att det är en fördel att ha ett öppet sinne och en nyfikenhet.

Klärvoajans (klart seende) är något som vi kan utveckla från vårt sjätte chakra. Man ser då andra personer, sig själv och omvärlden med andra ögon… med en annan blick än den man ser med sina vanliga fysiska ögon… låter flummigt, men det är nog det bästa sättet jag kan beskriva det på. Ett bra sätt att träna upp den här förmågan är att få upp inre filmer för sig. Om du blundar och sedan visualiserar något för ditt inre… kanske att du ser dig gå vid en sandstrand eller i en skog… får du inte då upp som en filmliknande sekvens i ditt huvud… man kan träna på att göra “filmen” mer tydlig… man kan se detaljer, kanske till och med känna hur det doftar eller hur vinden känns mot huden… Man arbetar med sina fantasier och försöker göra dem mer detaljrika.

Detta chakra är kopplat till “Jag ser…” och att vara klarseende. Man ser ju oftast mystiska saker för sin inre syn, men det händer att man ser det med sina fysiska ögon… så som jag såg “solen” eller “ljusfenomenet” (skrev om det i inläggen “Solen som förändrade mitt liv” och “Var det en ängel eller ett ljusfenomen?”) … men vad jag har läst och förstått så är det mindre vanligt. Det vanligaste är nog att man upplever “andra sidan” på de sätt som jag skrev i inläggen “I see dead people”, “Anders, jag mötte Jasmine i skogen idag” eller “Ett möte med min farmor och farfar”.

För typ två veckor sedan låg jag i soffan, med huvudet i min mans knä. Han satt och klappade på mitt huvud och jag höll på att somna. Jag låg och kände hur jag började falla djupare och djupare mot sömn. Precis då är det som jag på en nanosekund för mitt inre tas jag med ut genom hallen och ut vid vår ingång utanför huset och upp i taket där det zoomar in en liten söt fladdermus som hänger upp och ner. Jag ser den lika tydligt som om jag hade sett den på ett naturprogram på tv: n. Jag ser ögonen, kroppen, ser hur den andas… och så vipps är jag vaken och undrar varför skulle jag se en fladdermus, just här och nu? Jag slog upp i “solögas bok” för att kika vad fladdermus står för… Min dotter fick en natt besök av ett kraftdjur som var en fladdermus, detta hände för två månaders sedan… kommer berätta om det senare i bloggen… funderade även om den kunde haft med det att göra?  Vissa kanske menar på att det var en vanlig dröm… och det får de väl tänka då… för mig så är det en annan vibration på en sådan här “dröm” än en “vanlig” dröm. Den kommer in på ett annat sätt i mitt huvud… och känns på ett annat sätt… Men jag är ju som sagt rätt ny på det här så det är ofta jag inte riktigt fattar vad saker betyder… Men fladdermusen var inte en vanlig, klassisk dröm… inte för mig i alla fall.

Jag tycker att det är otroligt spännande och intressant när man är med om sådana här saker… jag funderar mycket på vad allt kan betyda… då det inte alltid är lätt att få klarhet i det… men något är det ju… Ett annat inlägg jag skrev som var spännande var ju “Fågeln i rummet”… även den en ytterst märklig händelse… Ha, ha, ha… ja… jag börjar samla på mig lite udda upplevelser i mitt liv…. gissar att det är fler där ute som är med om liknande saker… men… med risk för att låta heeelt knäpp så kanske man håller dem för sig själv… kanske inte något man går ut och berättar om… men jag fick nog att sitta inne med mina upplevelser för mig själv… och bara berätta om saker jag är med om för de närmaste… typ som om man är med i en hemlig klubb, ha, ha, ha… känns faktiskt väldigt befriande och roligt att få berätta! En annan rolig sak med det är att folk hör av sig till mig och berättar om märkliga saker de själva är med om… att det känns skönt att berätta om dem för mig… då de vet att jag inte kommer dumförklara dem…. det känns väldigt fint!

När man går in i en meditation så kan man slussas in på liknande mediala sekvenser där man kan få inre guidning och vägledning. Man känner skillnaden kring hur det kommer in i huvudet… från vilket håll den kommer ifrån och hur den uppstår… med träning så kommer du förstå vad jag menar. Jag har nämnt det förr, men meditation är verkligen en viktig nyckel om man vill träna upp sina mediala förmågor… för mig var ju Reiki mitt startskott och vägen in till rätt mycket i mitt liv… tänk om jag vetat det den där gången när jag skulle gå min första Reikikurs, ha, ha, ha. Jag som bara skulle bli kvitt min PMDS och slippa gå vägen med antidepressiva tabletter... tänk om jag vetat att den kursen skulle bli startskottet att förändra mitt liv för alltid?! Jag är sååå tacksam att jag fick in Reiki i mitt liv!!! Tänk vad mycket som har ändrats i takt med att jag balanserat mina chakran och öppnat upp mitt pannchakra och sjätte sinne.

Lämna ett svar