Andlighet / Healing / HSP/ Highly Sensitive Person/ Högkänslig / Mediala upplevelser / Min historia / PMS/PMDS / Reiki / Självkärlek

PMDS kom tillbaka – Reiki?!

Det var så himla märkligt! Efter min andra healingbehandling så var jag fortfarande lugn som en filbunke inombords även när mens nummer två kom. Det var såååå underbart att fått gå två månader och vara harmoniskt, glad och lycklig. Jag hade typ glömt bort hur det var att gå runt och känna så under så pass lång tid. Jag hade stora förhoppningar om att jag nu var botad från min PMDS och väntade med spänning till min tredje mens från min healingbehandling i hopp om att jag skulle fortsätta må så där bra… men när det började närma sig ägglossning så var det som gamla, instabila Johanna var tillbaka och jag var så ledsen över att jag faktiskt inte var botad. Det var ju så härligt att må bra och nu började jag på nytt fundera på hur jag skulle gå vidare.

Jag började söka information om Reiki och vad det var och hittade då in på Reikiförbundet. De beskrev Reiki som en metod i att stärka kroppens egen metod att läka och återställa sig. Reiki var bra mot stress, ångest, smärta och fysiska och mentala spänningar… Det här började låta väldigt spännande och intressant och kändes som det faktiskt skulle kunna passa mig. Det stod även att Reiki var en godkänd metod även för Skatteverket så man kan använda sitt friskvårdsbidrag för att gå på Reikibehandling, såååå himla bra! Kändes ju ändå rätt seriöst när till och med Skatteverket godkänt metoden…

Tydligen är Reiki en gammal Japansk metod utan religiös anknytning och används över hela världen utan kopplat till någon religion… vilket kändes skönt för mig.

Rei står för ”universell” och ki står för ”livsenergi”. Hälsofördelarna med Reiki är dels via beröring då det frisätts mycket ”må bra hormoner”. Det finns ett holistiskt tänk inom Reiki där man ser på kropp, psyke och själ som en helhet och detta synsätt gillar jag. Här kan man läsa lite mer om Reiki och hur det funkar.

De beskriver att under en Reikibehandling så kan man uppleva värme, kyla, en pirrande/stickande känsla och det var precis så här jag själv upplevde de behandlingar som jag själv fått. Det var något som hände med mig och det var på ett sätt som jag aldrig tidigare upplevt. Jag kände en stor förundran över de behandlingar i healing som jag fått. Jag som knappt trodde på healing visste inte riktigt vad jag skulle tro… jag hade ju liksom bara snubblat in på det i hopp om att hitta något som skulle kunna funka… och så funkade det verkligen… hmmmm….

När man arbetar med Reikienergi så blir man tydligen en ”kanal” där energin går igenom sin egen kropp och ut till den man behandlar. Energierna arbetar utifrån kundens ”högsta bästa” därav har man själv ingen kontroll i vad det är som ”energierna” väljer att jobba med…Carina hade pratat lite om detta… att när jag tackat henne för behandlingen så liksom tar hon själv inte åt sig äran då hon ”bara är kanalen”.

Ha, ha, ha… fatta att jag kände mig som ett stort frågetecken kring allt det här flummiga… vad ska man tro? Hur ska man tänka? Även om jag trodde att Carina hade några speciella förmågor… men jag?! Jag var ju bara Johanna… utan några direkta medfödda mediala talanger…

Att gå Reiki kurs var inte heller helt gratis… men att hålla på att gå på Reikibehandlingar varje månad kändes inte hållbart det heller… och om jag skulle börja äta antidepressiva tabletter så kostar ju det med pengar… Tänk om jag ändå skulle testa att gå Reikikursen, tänk om den faktiskt skulle kunna bota min PMDS… då skulle det ju vara en investering som skulle löna sig i längden.

Jag var otroligt nyfiken och förväntansfull när jag hörde av mig till Carina och sa att jag ville gå kursen i Reiki och lära mig utföra healing på mig själv.

Hon blev jätteglad och tyckte det var en bra idé! Hon hade en kurs som skulle gå av stapeln 18 november och det var drygt 1,5 månad kvar. Men nu hade jag något att se fram emot i jakten att bli fri från min PMDS och att läka mig själv själsligt.

Fortsättning följer…

Lämna ett svar