Andlighet / Healing / HSP/ Highly Sensitive Person/ Högkänslig / Mediala upplevelser / Meditation / Min historia / PMS/PMDS / Reiki / Självkärlek

Varför jag tror att healing läkte min PMDS?!

Jag gillar ju att försöka förstå saker ur ett vetenskapligt perspektiv och tro mig att jag har grubblat på vad i healingen som kunde botat min PMDS. På 1177 så läste jag ju att saker man kunde göra själv var ju ”träna avslappning, mindfulness, yoga samt minska på stress”. Att ta pausen att lägga sig i badet efter jobbet var verkligen maximal avkoppling.

Jag hade ju testat mindfulness innan men tyckte det var tråkigt och jag hade svårt att vara i nuet och känna in ex. hur vattnet kändes när jag duschade. Men nu när jag utövade healing så använde jag ju mig av Rekisymbolen som blev mitt ankare till att vara kvar i nuet… samt försvinna i väg djuuuupt in i mig själv som jag aldrig tidigare lyckats med… jag hade ju aldrig tidigare testat att göra något sådant här på det sättet så detta var ju helt nytt för mig. Jag tränade ju via detta på att vara avslappnad och jag minskade på stressen så detta var ju nya pusselbitar som jag tog in i min vardag via Reiki.

Reiki skulle ju vara stressreducerande, dämpa ångest och oro samt ge kroppen förutsättningar för en självläkningsprocess. Under min PMDS så var det ju sådana bekymmer jag hade och jag fick verkligen bukt på alla de här problemen.

Womensync har fyra kategorier som de förespråkat att man arbetar med för att komma i balans under sin menscykel och att man behöver anpassa sin livsstil utifrån var i cykeln man befinner sig i. De fyra delarna är:

Näring

De skriver om att det är viktigt att stötta kroppen med näring så kan man öka sitt välmående, energi och närvaro. Om man äter för lite, för näringsfattig mat eller om kroppen inte kan ta upp näringen i det man äter så kan kroppen inte producera hormonerna som gör att man kan fungera på ett optimalt sätt. Mat kan vara en kraftfull medicin eller aktivt försämra din hälsa. Det man äter idag påverkar din menscykel i nästa fas men även för kommande cykler. Det känns som de är inne på antiinflammatorisk kost i deras tänk gällande vad som är bra att äta. Kosten kände jag att jag var i hamn med.

Fysisk aktivitet

Att man mår bra av att träna har nog ingen missat. De lyfter vikten i att anpassa träningen och inte köra på med tung eller intensiv träning då det kan stressa kroppen och då kan stressen göra att man får hormonella problem. Man ska anpassa träningen utifrån var i cykeln man befinner sig. Sedan jag fick in yogan i livet så har jag verkligen fått in det här tänket även i min träningsform. Jag lyssnar på kroppen och vad den behöver när jag väljer vad jag ska träna och pressar aldrig kroppen till att göra något som den inte har energi till.

Miljö

De har med ett kemikalietänk där de ta upp om att man utsätts för skadliga kemikalier i vardagen i form av rengöringsmedel samt saker som man har i badrumsskåpet. Men även kemikalier man får i sig via maten man äter samt besprutningar och gifter som kan finnas kvar på våra livsmedel. Även kemikalier från plastmatlådan eller kläderna man har på sig finns det kemikalier. De skadliga kemikalierna kan påverka ditt hormonsystem och störa produktion, frisättning, transport av eller till, de kan även eliminera kroppens egna hormoner. Jag smålog lite när jag läste boken då det känns sååå jag… detta är ju resan som jag själv gjort, även när det kommer till kemikalier.  

Återhämtning

Den här delen kom ju in i mitt liv i samma veva som Reiki och healingen. De skriver att återhämtning är en avgörande del för att kroppen ska fungera som du är ämnad att göra. Vilken typ av återhämtning, hur mycket samt var i cykeln och livet man befinner sig i ser olika ut då det skiljer sig från person till person. Ju mer fysisk, mental och emotionell energi du gör av med desto mer återhämtning krävs. De pratar även om vikten att sova som även den är en stor pusselbit i välmående. Jag har även börjat ta pauser i jobbet där jag kan ta några minuters andningspaus eller meditation men det kommer jag till senare i bloggen.

Jag som även har börjat tro på det spirituella baserat på mina egna erfarenheter tror att en del till att jag började må bra är att jag löst upp massvis med ”blockeringar” under mitt healingarbete. Det är så mycket som kommit upp till ytan och som jag arbetat med på olika sätt när jag suttit där i badet och arbetat med gamla minnen och nya jobbiga händelser. Det är som en sten som lättar från bröstet vid varje sak man lyckas läka och känna frid kring. Kommer berätta mer om detta senare i bloggen.

Jag hoppas av hela mitt hjärta att jag kan hjälpa andra där ute som fortfarande kämpar med hormonella besvär, psykisk ohälsa, PMDS/PMS till att återgå till en kropp i balans, alla har förmågan, men olika vägar att gå. Men att hitta ett sätt att stanna upp och connecta inåt tror jag är en avgörande pusselbit.

Att ta sig tid att stilla sina tankar för att nyfiket observera vad som sker inifrån är helt magiskt. Ibland är man åskådare där man ser likt fyrverkerier i regnbågens alla färger, eller en och samma färg. Ibland kommer det upp som bilder, eller filmklipp, ibland hör man ord, som viskningar inifrån, ibland kommer det upp symboler. Att utforska den inre världen kommer jag återkomma till många gånger i bloggen. Jag har via det som kommit till mig vetat hur jag ska gå vidare i mitt sökande och det är många gånger jag klivit upp ur badkaret med ny energi och med en ny plan.

En viktig sak har dock varit att jag går in i min bubbla utan förväntningar utan bara att man är… magin brukar komma som “en blixt från klar himmel”… Finns risk att egot (som jag med kommer skriva en hel del om framöver) vill att det ska hända massa saker och blir besviken de gånger man sitter där och det enda man ser är ett mörker… eller att man inte lyckades koppla bort tankarna utan att de pockar på ens uppmärksamhet stup i ett och man får ge upp utan att ha landat djupt inom sig själv… så kan det med bli, och det är en del av resan det med.

Sharing is caring!

Kärlek till er alla! / Johanna

Lämna ett svar