Andlighet / HSP/ Highly Sensitive Person/ Högkänslig / Mediala upplevelser / Min historia

Storseanser och andra roligheter i Göteborg

En av sakerna som var roligt med att bo i Göteborg var utbudet av vad man kunde hitta på att göra.  

Min storasyster Jennie hade tipsat mig om Enjoyguiden som är ett jättestort häfte med massvis av rabattkuponger där man kunde gå 2 och betala för 1 eller att man kunde få 50% rabatt. Det var perfekt att ha när vi levde som fattiga studenter. Då kunde vi ändå gå ut och äta, fika samt hitta på roligheter runtomkring hela Göteborg.  

Vi köpte årskort på Liseberg och fick därmed fritt inträde att strosa runt i parken och även kunna ta del av alla spelningar som anordnades på Liseberg.  

Vi älskade att packa matsäcken och dra oss ut till havet, vi käkade kvällsmat på klipporna, njöt av solnedgångar samt utforskade Göteborgs skärgård. Vi kunde ta spårvagnen till Saltholmen och därifrån ta skärgårdsbåtarna ut till Styrsö, Donsö och Vrångö, det var hur mysigt som helst! 

Vi började även gå på storseanser och mediala föreläsningar. Både Anders och jag tyckte att det var skoj med storseanser så vi gick med jämna mellanrum på sådana under åren i Göteborg. Jag la märke till att vid varje tillfälle jag var i den miljön så var det som att åka båt, allt gungade för mig och jag kände mig lite dåsig men reflekterade inte så mycket mer på det där och då. 

Jag brukade på den här tiden kolla på serien “Medium” samt “Det okända” som gick på TV4. Jag har alltid varit nyfiken på andevärlden och varit avundsjuk och fascinerad av alla som hade förmågan att se och uppleva det som jag själv inte kunde se och uppleva. I Anders familj så är alla mer eller mindre mediala och jag har fått ta del av deras häftiga upplevelser genom åren vilket har varit en anledning att jag fortsatt vara intresserad och nyfiken.   

Det som gjorde att jag fick blodad tand gällande storseanser var att min farfar kom igenom och hade en hälsning till mig på min första storseans. Min farfar dog två år innan jag föddes så det de berättade på seansen fick jag föra vidare till mamma och pappa för att se om något av det stämde?!  

Mediet beskrev honom som bonde, att han bodde på landet och var ensamvarg. Det stämde ju bra, min farfar bodde på en bondgård som var hans föräldrahem och han åkte sällan därifrån. Han och min farmor var skilda och han var tydligen rätt speciell. De berättade att han varje morgon gick på en promenad i skogen och att han med var medial och upplevde andevärlden och samtalade med det ena och det andra på sina promenader…  

Den här biten hade jag noll koll på… för det första så reagerade på vad menade mediet med att han med var medial… jag var inte medial om han menade mig… och gällande promenaderna och att min farfar var medial var jag tvungen att fråga mamma och pappa om.  

Farfar avslutade med att säga att han fanns runtomkring mig, att han alltid hade funnits där och att han var glad över att få säga hej.  

Jag var ivrig att berätta och fråga mamma och pappa om den här märkliga upplevelsen. De berättade att det stämde att han brukade ta dagliga skogspromenader, men visste ingenting om den mediala biten… Visserligen sa pappa så hade han ju berättat om en gång när han såg en flicka springa över vägen framför honom och försvann bort på åkern. Flickan min farfar såg hade dött flera år tidigare…så ja… han kanske var lite medial farfar min?! 

KommentarerLämna ett svar