Min historia / Privatekonomi

Husköp

Flera av våra närmsta vänner bodde på landet och vi älskade att vara hemma hos dem och njuta av lugnet och kände att så ville vi med bo. Vi åkte hem på helgerna och gick på husvisningar på hus som hade lantlig miljö. Vi hittade ett hus som vi älskade och gick in i vår första budgivning, sååå spännande! Vi hade mentalt flyttat in där och kunde se en framtid i det huset där vi åldrades och våra barn växte upp. Men budgivningen sköt i höjden och vi fick hoppa av. Det kändes tungt, nu stod vi på ruta ett igen och fick leta vidare.  

16 maj skulle vi på en ny husvisning, det var på ett hus i Angerdshestra… det här är så märkligt… men det var i Angerdshestra kyrka som vi gift oss i två år tidigare. När vi letade efter kyrka att gifta oss i så ville vi göra det i våra hemtrakter runtomkring Jönköping, och vi ville gifta oss i en liten kyrka på landet då vi skulle ha ett litet bröllop med inte så många gäster. När våra bästa kompisar fick barn och skulle ha dop så var det i Angerdshestra kyrka då de kom ifrån krokarna. Dopet var i samma veva som vi letade efter kyrka och vi tyckte den var klockren! Den var jättefin och mysig samt så hade den en festlokal mittemot kyrkan. Därav blev valet lätt! Det var där vi skulle gifta oss.  

Vi passerade kyrkan och körde 5 minuter till och då kom vi fram till huset… Huset som vi hunnit förälska oss i. Vi hade kollat på bilderna på Hemnet typ 1000 gånger och tyckte att huset var helt perfekt! Men vi hade inte sett någon bild på någon planlösning?! När vi gick runt i huset så var det som luften gick ur oss… ALLT var ju så perfekt, läget, det var mysigt, det hade en stor tomt på över 7000 kvm, prislappen var bra… men planlösningen var otroligt dåligt! Det fanns bara två vettiga sovrum och ett minirum… och vi hade ju tänkt skaffa tre barn… om vi nu skulle få till några barn… men det skulle ju inte gå med det här huset?! Det hade visserligen en gäststuga så där skulle det ju kunna bo något barn… men barnen måste ju vara typ tonåringar för att vilja flytta ut och bo själv där ute… hur skulle vi göra fram till dess?! 

Vi åkte tysta därifrån… allt annat var ju perfekt… men vi kunde ju inte bo där med den planlösningen?! 

Dagarna gick och vi kollade om huset fått något bud, men det var tyst… Mäklaren hörde av sig och vi sa att det inte kändes bra med den planlösningen. Vi kände oss ledsna både Anders och jag… 6 dagar efter visningen sa vi… planlösningen borde man ju kunna ändra på?! Värre är det om det skulle vara tomten och läget det var fel på… så då tog vi beslutet, vi skulle lägga ett bud!  

Dagarna gick och ingen la något motbud, vi var förväntansfulla och gick och väntade… men så plingade det till i min mobil och nu stod det att vi hade någon som budade emot.  

Jag gjorde en matematisk uträkning på hur mycket vi skulle öka våra bud vid varje tillfälle… Huset låg ute för 1 595 000 vilket var ett jättebilligt hus med tanke på att vi var vana med de galna hus- och lägenhetspriserna från Göteborg. Vi hade ett tak på 2 miljoner men vi ville ju renovera, så vi ville ju ha renoveringsmarginal på lånet. Budet stannade på 1750 000 den 27 maj och vi vann budgivningen!  

Inflyttningen skulle ske 30 juli 2010! 

Jag är sååå tacksam över att det blev det här huset vi köpte! Vi fullkomligt älskar att bo här ute på landet! Det ger oss ett lugn som vi aldrig tidigare upplevt. Bara när man kör ifrån motorvägen och kommer ut på våra småvägar så känns det som man kan andas igen. Miljön runt vårat hus är magisk! Det är som en tavla vart man än vänder sig. Jag får även en mysig “Bullerbykänsla” kring vårat hem.

Lämna ett svar