Hem- och konsumentkunskap / Min historia

Jag fick jobb!

Jag hade svårt att bara invänta att mitt framtida jobb bara skulle dyka upp på platsbanken så jag började ringa runt till typ alla skolor runt omkring Jönköpings kommun för att berätta att jag fanns samt mailade dem mitt CV för de som var intresserade. Men så en dag så fanns jobbet där… på platsbanken! Det var en friskola i Jönköping som sökte en lärare med behörigheten Idrott och hälsa och Hem- och konsumentkunskap!! Hur stora var oddsen?! Att min udda behörighet var exakt den som de eftersökte?! Det kändes som det typ stod att jobbet var till mig. Jag blev överlycklig! Det här jobbet måste jag bara ha! Enda nackdelen med jobbet var att det var på 75%… jag hade ju tänkt att jag skulle jobba 100%… men tänkte att det löser sig… 17 maj blev jag kallad på intervju… dagen efter att vi varit på visning på vårat hus i Angerdshestra! Jag var så nervös på intervjun så jag fick en blackout och blev helt tom i skallen, de ställde en fråga och det enda jag hade i mitt huvud var “för helvete Johanna, svara något nu!”… det blev en pinsamt lång paus innan jag gav ifrån mig ett svar…När jag gick ifrån intervjun så hade jag sådan ångest… jobbet som var så viktigt för mig med en intervju jag kände inte gått särskilt bra… vad tänkte de om mig?! 

Dagarna gick och den 26:e maj ringde de och sa att jag fick jobbet! Vilken turvecka! Nytt jobb och köpt hus med två dagars mellanrum! Allt började ordna upp sig för oss nu! Sådan lättnad!  9 augusti skulle bli dagen som jag skulle börja arbeta på skolan. 

7 juni examinerade jag mig äntligen som lärare! Som ni ser på datumen så hände allt inom en kort intervall. Kändes som pusselbitarna av ovisshet hamnade på plats en efter en.  

Lämna ett svar