Husdjur / Min historia

Mizzy ska ha kattungar…?!

Vi höll våra tummar och gick och hoppades att hon skulle få ungar, vi vägde henne typ varje dag för att se om hon började gå upp i vikt och kollade hennes spenar om de började framträda… och det gjorde de! Vi skulle få kattungar!! Sååå roligt! Efter några veckor så såg vi att Mizzy hade fullt med blod i rumpan… hon hade fått missfall… men vi visste ju inte om det fanns någon eller några levande kattungar kvar i magen?!  

Hon fortsatte att öka i vikt så det kändes som att det här trots allt skulle gå vägen! Beräknad förlossningsdag skulle vara 12 september… 1 månad in på mitt nya jobb som lärare. När dagarna närmade sig så märkte man på henne att hon började må dåligt och vara orolig. Jag vakade på nätterna, gick upp för att titta till henne och se om något var på gång?!  

Lördagen den 11 september så hade hon legat i garderoben (där hon valt att lägga sig för att föda) under jättelång tid och inget mer hände.  

Jag hörde oroligt av mig till uppfödaren vi köpt Mizzy av för att få lite rådgivning. Mizzy hade fått ut en stor slemklump och lite blod men inget mer. Då tyckte uppfödaren att det nog var bäst att ta med henne till veterinär.  

Kl 22.00 en lördag kväll så fanns det inga öppna djursjukhus i Jönköping utan vi blev hänvisade till Blå stjärnan i Göteborg…. så vi satte oss i bilen och åkte dit. När vi kom dit så var Mizzy så stressad och hennes värkarbete hade typ upphört.  

De sa att det bästa är att göra kejsarsnitt… de frågade om hon var försäkrad då det inte är helt gratis att göra det, och tack och lov så var hon det så de körde på.  

Vi satt och väntade i väntrummet och helt plötsligt så kommer veterinären ut med en filt med en liiiten nyutplockad kattunge på 86 gram. Det fanns bara en kattunge i Mizzys mage, en liten grabb.  

När Mizzy sedan vaknat till efter operationen så var hon helt väck… när vi skulle visa henne hennes son så fräste hon åt honom och slog efter honom med tassen…  

Veterinären sa att de kan göra så när de inte har koll på att det är deras unge… hon sov ju och missade att hon ens fått en liten unge.  

Vi köpte med oss ersättningsmjölk så vi kunde mata den lille grabben. Jag hade honom innanför min tröja i bilen på väg hem för att han skulle känna närhet och värme.  

Vi var hemma igen på söndagen kl 11.30 och kände oss helt bakis efter denna vakna natt.  

Mizzy ville fortfarande inte ta kattungen, vi började känna oss stressade… vi skulle ju åka och jobba dagen efter… kattungen kunde ju inte vara utan mat en dag och det kändes farligt att ha Mizzy som var så aggressiv mot honom själv med honom. 

Måndagen kom och vi kunde ju inte ta med honom till jobbet, jag hade planeringstid vid lunchen och kände att om jag slängde i mig mat på 10 minuter så skulle jag hinna hem, jag hade 1,5 timme lucka… och det brukar ta 1 timme i bilen tur och retur så det skulle kunna gå?! Så fick det bli!  

När jag kom hem så hoppades jag att Mizzy i hennes ensamhet skulle tagit till sig kattungen som låg och skrek… men icke… Det var skönt att jag fick i den mat och visste att då klarade den sig tills jag slutat jobbet för dagen.  

På tisdagen frågade jag rektorn på skolan om jag kunde åka hem tidigare då jag var tvungen att mata kattungen och hade planeringstid i slutet av dagen och inga lektioner efter lunch.  

Usch, vi var superstressade… kände att det här var ju inte hållbart! Vi hade behövt ha vabbdagar fast för katt… och det kan man ju inte ha!  

På tisdagskvällen så höll vi med våld fast Mizzy som låg i sängen och satte mjölkersättning på hennes spene och försökte få kattungen som vi döpt till Ozzy att ta hennes spene. Efter en stunds fumlande och Mizzy som var som ett odjur så sögs sig Ozzy fast på spenen och började tutta. Mizzy som varit helt rabiat slappnade av likt en trasdocka och lät honom tutta. Vi kunde släppa Mizzy som vi med våld hållit fast och hon låg och njöt av att ha Ozzy där. Sådan lättnad!! Här kom faktiskt glädjetårar, det var såååå himla skönt!  

Tack och lov så hade vi försäkring på Mizzy… men kattungen vi fick kostade ändå lika mycket som den hade gjort om vi själva köpt den av en uppfödare… det är inte helt gratis med kejsarsnitt en lördagsnatt i Göteborg.  

Kommentarer

22 januari 2022 kl. 08:09

❤❤❤ååå🥰😍😍😍Lämna ett svar