Min historia / Ofrivillig barnlöshet

Ofrivillig barnlöshet – fortsättning

Under hela tiden så fortsatte vi försöka få barn, men utan resultat. Varje månad var det samma visa, kollade när ägglossningen skulle vara samt kollade om det tagit sig den här gången… men icke… mensen kom månad efter månad.  

Jag har alltid svårt att bara vänta på att saker ska ske utan brukar aktivt se vad jag själv kan göra för att hjälpa min kropp. Jag hade börjat läsa på om man på något sätt skulle kunna hjälpa kroppen på vägen att bli gravid. Jag snubblade in på kosttillskotten Efamol/ Nattljusolja , EPA-glandin, Apiforce , Mighty greens alger, samt en Progesterallkräm (som nu inte får säljas i Sverige längre…)  och artiklar om att det var flera som blivit gravida i samband med att de börjat använda diverse tillskott och kräm. Jag tog inte alla samtidigt utan testade olika under årens gång.    

6 april 2011 fick vi en tid på sjukhuset, då hade vi försökt att få barn i drygt 2 år och kände nu att vi var tvungna att kolla upp om det var något fel på oss som gjorde att vi inte kunde få barn?!  Allt såg bra ut för mig… Ha ha ha, här är nog ett minne som Anders helst skulle vilja glömma… han fick gå in i ett rum med en burk… för han skulle få lämna ett prov…  

Ha, ha, ha, ha… Jag lyssnade en del på Eddie Meduza innan vi fick barn… och tänkte… undra hur jag ska få in honom i bloggen?! Ledsen Anders, men här såg jag chansen!

Resultatet visade att hans simmare såg helt “normala” ut, men att det kanske var något låg aktivitet… Men att det kunde skifta från gång till gång så det behövde inte betyda något. Läkaren tyckte att vi skulle gå hem och försöka 1 ÅR TILL!… Då han trodde att det borde kunna gå vägen ändå. Här var det som luften gick ur oss… vi var så inställda att vi skulle få dra igång en IVF-resa inom snar framtid… och så skulle vi nu försöka ett helt år till… Det enda som kändes skönt var att vi i alla fall nu hade ett slutdatum och visste att vi i framtiden kommer få hjälp.  

Ha, ha, ha…. här har vi en annan goding… som jag nog kan utantill…

Jag hade hittat nya artiklar om att akupunktur kunde hjälpa till för att bli gravida. 31 maj började jag gå på akupunktur och gick till en farbror som hade sin verksamhet i Jönköping. Efter tre gånger så hittade jag en annan akupunktör där man kunde få akupunktur på högkostnadsskydd… för det var ju inte helt gratis att gå hos farbrorn… så jag slutade gå dit och bytte ställe till Hälsobyrån .  

Även här tänkte jag att jag borde ju kunna köra lite “akupunktur” hemma så jag införskaffade mig en spikmatta som jag låg på i sängen… Tänkte att det kanske kunde hjälpa till på traven att få igång min blodcirkulation… om det nu kunde ha någon effekt?! 

Fortsättning följer… 

Än idag älskar jag min spikmatta! När jag fyllde år sist så fick jag även en spikkudde. Det är så avkopplande att ligga i sängen på en spikmatta. Om jag är lite väl uppe i varv när jag ska lägga mig för att sova så brukar jag använda mig av spikmatta, eller innan när jag hade mycket ångest och “kryp i kroppen” så var det med jätteskönt att lägga sig på den!

Kommentarer

22 januari 2022 kl. 08:13

Älskar också min spikmatta 👌Lämna ett svar