Hem- och konsumentkunskap / Min historia

Söka nytt jobb

Det var en sådan härlig känsla när jag bestämt mig att ta mig därifrån. Jag hade kommit fram till att miljön jag gillade allra bäst var mina lektioner i hem- och konsumentkunskap. Där fick jag ett lugn inombords till skillnad från stressen och ångesten jag hade på idrotten. Jag började då hänga på platsbanken och letade efter Hkk-tjänster.  

Jag hittade en tjänst på en kommunal skola som var på 60% i ett samhälle utanför Jönköping, det skulle ta ungefär lika lång tid för mig att köra dit som det tog för mig in till Jönköping. Att tjänsten bara var på 60% gjorde mig inget, jag tänkte att jag kan säkert få jobba 40% på Sportlife och därigenom fylla ut min tjänst.  

Jag skickade in min ansökan och 8 juli ringde hon som skulle bli rektor på skolan. Hon var med ny på jobbet och skulle egentligen inte börja sin tjänst riktigt än men för henne var det viktigt att ha personal på plats vid skolstart så hon ville möta upp mig på ett fik i Jönköping på hennes semester.  

12 juli träffades vi på Johans café som låg i Jönköping och hon sa efter att vi fikat klart att jobbet är mitt om jag vill ha det?! Jag önskade att få besöka skolan innan jag tackade ja… visste ju ingenting om hur den såg ut eller ens var det var för samhälle? Jag hade aldrig varit där!  

Hon tog reda på numret till läraren på skolan som undervisade i hem- och konsumentkunskap så jag ringde henne och presenterade mig. Vi möttes upp vid en parkering och så samåkte vi till skolan. När vi kom in på skolan och gick runt i skolans korridorer så kände jag mig som hemma. Skolan såg typ precis ut som min gamla högstadieskola! När hon visade mig köken så fanns det två rejäla salar med 8 kök i varje sal… hon sa att ena salen skulle bli min om jag tog tjänsten och andra salen var hennes… Det kändes heeelt otroligt… skulle jag få min egen sal… en och samma punkt att utgå ifrån utan att flänga runt till olika ställen. Jag var sååå glad, lycklig och förväntansfull.  

Innan jag skulle åka så frågade min nya ämneskollega vad jag hette mer än Johanna. Jag sa att jag hette Hultsborn med… Hon blev tyst en stund och sedan berättade hon att hon visste vilka mina föräldrar var och att när hon var ung så bodde hon granne med min farfar och att han brukade hänga inne hos dem… så hon hade koll på min familj och minnen från min farfar som jag själv aldrig mött… Så det kändes som jag hittade hem även i mötet med min nya kollega.  

Jag tackade ja till tjänsten och känslan när jag dagen efter lämnar in min avskedsansökan på skolan var magisk! Vilken lättnad över att få komma därifrån! Det är fortfarande en av de bästa besluten jag tagit. Man ska ALDRIG stanna kvar på ett arbete med inte trivs på, det är det inte värt, livet är för kort för det!  

Jag kollade med Sportlife om jag kunde få fler timmar hos dem och det var inga problem! I min nya tjänst så skulle jag arbeta 3 dagar på skolan och 2 dagar på Sportlife så jag fick mer “normala” arbetsdagar, vilket var jätteskönt! 

11 augusti började jag mitt nya jobb. 60% Hkk lärare + 40% på Sportlife! 

Det här är nog ett av mina bästa beslut! Jag älskar mitt jobb som Hkk-lärare och trivs fortfarande hur bra som helst med mitt jobb! Jag hade en tanke om att det nog inte är bra att stanna mer än 10 år på samma ställe då det är viktigt med utmaningar och för att utvecklas som person. När det började närma sig 10 år på samma ställe så sökte jag en annan tjänst på en annan skola. Jag var där på intervju och fick jobbet, men jisses, det kändes verkligen inte bra! Det var med tacksamhet jag återvände till min skola och mitt jobb, jag såg mitt jobb och arbetsplats med helt andra ögon. Den intervjun och mötet med den andra skolan är jag med tacksam över, tänk vad lätt det är att tänka att gräset är grönare på andra sidan och att man då inte ser allt bra som man faktiskt har.

https://youtu.be/Z3w5gVM_4y8

Lämna ett svar