Husdjur / Min historia

Sista försök som uppfödare

Med tanke på att det blev kejsarsnitt på Mizzy och att vi inte var sugna på att vara med om det här igen, samt att det kanske inte var så bra att föra vidare sådana gener, hon var nog inte den bästa avelskatten ändå?! Så valde vi att kastrera henne … våra tankar om att bli kattuppfödare var helt plötsligt på väg att rinna ur sanden. 

Ozzy hade ju en fin stamtavla och var en fin katt på alla sätt och vi tänkte att vi kanske skulle kunna ha honom som avelskatt?! Vi satte ut honom på en annons på Blocket och inväntade att det skulle höra av sig folk. Det var ett par som ringde rätt omgående, de hade en Helig Birma hona som de var sugna att få kattungar på.  

De kom hem till oss och vi gjorde som uppfödarna hade gjort med Mizzy när vi skulle para henne. Vi stängde in katterna i tvättstugan i vår gäststuga… Ozzy som är världens snällaste men mest hariga katt var dock livrädd för henne… så det blev inga barn gjorda där… sååå pinsamt att han inte fick till det… Så vi la ner våra tankar om att bli uppfödare och valde att “knipsa” Ozzy. Där satte vi punkt för den drömmen! 

Lämna ett svar