Min historia / Ofrivillig barnlöshet

Gravid igen?!

På sommarlovet 5 juli 2013 så var vi med om det där igen…två streck på ett graviditetstest…det var ett svagt streck, men strecket var där…bara 9 månader efter att mensen hade kommit tillbaka… vi hade ju tänkt att det säkert skulle ta två till tre år den här gången med… Men där stod vi igen… eller vi fick sätta oss i trappan för att smälta allt…  

Jag hade ju nyss varit gravid kändes det som… Vincent var ju bara 1 år och drygt en månad… jag hade ju precis börjat jobba… Vi var självklart glada, men det blev som på ett annat sätt den här gången. Vi var så inställda att om det skulle gå så skulle det vara långt fram i framtiden så det var lite chockartat på ett annat vis.  

Tanken på att dessutom snart få gå hem igen… kändes splittrad… jag hade ju inte mått så bra hemma mina två sista månader och jag älskade ju att få jobba…hade ju bara jobbat i typ två månader… men tänkte att jag löser nog det. Det skulle ju bli fantastisk roligt att få syskon till Vincent!  

Tänk ändå så olika det kan bli… från att ha fått kämpa i flera år till nu… när det “bara blev”… utan kamp och väntan och längtan… 

Jag vet hur jobbigt det är när man är mitt i en gravidkamp och annat jobbigt man går igenom när man inte vet slutet på det. Min lärdom idag är att bara för det var på ett sätt ena gången så behöver det inte betyda att det blir på samma sätt vid ett annat tillfälle… samt så kommer allt att vända och bli bra! Livet går alltid upp och ner så om man är nere så kommer det att vända till slut, det har jag full tillit till idag! 

Lämna ett svar