Min historia / Personlig utveckling i skolan / Självkärlek

Tidsjakten

När jag var föräldraledig så gick det en serie på SVT som hette “Tidsjakten”. Det var en coach som kom hem till folk som upplevde att de inte fick sitt livspussel att gå ihop. Alla har ju 24 timmar på ett dygn, varken mer eller mindre och coachen hjälpte dem att se över vad de la sin tid på.  

Jag tyckte detta tänk var klockrent! Jag skapade en mall som jag sedan började använda på mina mentorselever i skolan. Eleverna fyller i vad de lägger sin tid på under en vardag och en helgdag. Utifrån det kan de se om de skulle kunna förvalta sin tid på ett annat sätt? Kanske mer tid för träning, umgås med kompisar, läxor, återhämtning, läsa m.m.? 

Blir man den person man vill vara utifrån hur man förvaltar sin tid? Jag tyckte själv att det var en bra övning när jag satt och försökte skatta min tid.  

Kanske någon mer där ute som känner att de behöver se över sin tid? Eller att man vill att sina barn eller elever ser över deras tid?  

Min erfarenhet är att många elever lägger väldigt många timmar av deras tid på skärmtid och det är en bra övning för dem att se hur många timmar det faktiskt blir och hur deras liv skulle kunna se ut på ett annat sätt om de la lite av den tiden på andra saker.  

Tidsjakten: SVT 

Lämna ett svar