Min historia / Privatekonomi

Anders fick jobb!!! 

Det var såååå roligt när Anders fick jobb på företaget han haft sin praktik på. Vilken enorm lättnad det var! 9 mars 2016 skrev Anders på sitt anställningsavtal och 1 juni började hans anställning! Det var så skönt att efter alla fattigmansår äntligen få två inkomster. Problemet var att vi hade så många bränder vi behövde släcka då det kändes som hemmet förfallit under tiden vi inte haft råd att fixa med saker, så det kändes ändå som vi inte hade så mycket pengar en tid framöver. Men det var väldigt skönt att fixa med saker som man känt att man behövt fixa med under lång tid.  

Det kändes som ett nytt kapitel i livet kunde ta fart nu när vi hade en stabil inkomst. Det var på gränsen att vi fixade ekonomin under tiden Anders pluggade och jag var föräldraledig… som minst hade vi typ 8000 kr kvar på vårat sparkonto… och då är det skört… det är inte mycket som får gå sönder eller strula för att man helt plötsligt ska gå back… men jag hade räknat på att vi skulle ha råd, men jag visste att det skulle bli på det berömda håret. Lagom till att vi var på botten ekonomiskt så vände det och pengarna började sedan trilla in igen. Vi klarade det!  

Pengar är inte allt, men det kan väcka mycket stress inom en när man inte har så mycket pengar. Det är viktigt att man har en plan över sin ekonomi och en budget att förhålla sig till så man inte lever på tillgångar man inte har.  

Lämna ett svar