Hållbar konsumtion / Handeksem/Allergi / HSP/ Highly Sensitive Person/ Högkänslig / Kemikalieresa / Min historia / Recept- Kemikaliebantning / Självkärlek

Egengjort schampo

Jag undrade vad det var i Aleppotvålen jag reagerade mot och hörde av mig till Organic Makers för att se om de hade svar på min fråga. De sa att lagerbärsolja som är i Aleppotvålen är väldigt stark så det är många som reagerar på den. Jag var uppgiven och visste inte vad jag skulle använda mig av för schampo. De tipsade om ett schamporecept som de hade och som de tyckte var väldigt bra. Jag tackade för hjälpen, spanade in receptet för att därefter göra en beställning. Nu skulle jag göra eget schampo med för att äntligen bli kvitt det jag reagerade på.

I väntan på att ingredienser skulle komma samt att det är några veckors lagringstid innan man kunde använda schampot så började jag använda min tvål som schampo, håret blev rätt strävt av den om jag jämförde med min älskade Aleppotvål… men det fick funka under tiden.

När mitt egengjorda schampo äntligen var klart så var det sååååå himla bra! Jag kunde inte fatta att man kunde få till ett så bra schampo själv?! Det var till och med bättre än Aleppotvålen. Det är detta schampo som jag än idag använder, jag tycker att det är så himla lyxigt med mina egengjorda kloka produkter och känner mig stolt, glad och tacksam över att vara ”självförsörjande” med så många saker i min vardag. 

Detta schampot har jag även som rakskum till kroppen, när jag ska raka benen och så, samt så har jag använt mig av samma recept när jag gjorde raktvål till Anders och han är suuupernöjd. Men kommer berätta om det i ett eget inlägg framöver.

Shampotvålar med lödder
Bild från Organic Makers på schampotvålen jag använder. Löv it!

Lämna ett svar