Andlighet / Boktips / Healing / HSP/ Highly Sensitive Person/ Högkänslig / Mediala upplevelser / Min historia

Tidigare liv

Det var så ofta jag snubblade in på ”tidigare liv” under mina Reikikurser och det jag fick lära mig. Jag har ju tyckt att det här är och har varit ett spännande område. Att leka med tankarna vad det är för själ man har, vad den har varit med om innan kroppen Johanna fick ta del av själen. Tänk om den har massa minnen och erfarenheter som gör att jag är den jag är idag, undra vilka lärdomar min själ gått igenom tidigare?!

Man kan ju aldrig veta vad som sker efter döden och vad som hände innan man föddes, man kan ju bara spekulera och låta fantasin flöda. Det finns ju många som inte tror att vi har en själ, utan att vi är människor och inte något mer, vi föds, lever och dör och sedan tar det slut. Jag upplever att min tro och spekulationer kring själen sätter lite magi i livet och jag hade inte velat tro på något annat sätt. Livet hade känts mycket mer ”platt” och inte lika spännande om jag inte hade trott på själen.

Jag har läst några böcker inom detta område med samt sett lite dokumentärer. Jag hittade en dokumentär som jag vet fascinerade mig, som handlar om en pojke som mindes flera av hans tidigare liv där han berättade ganska målande om vad han varit med om och hur platserna han besökt sett ut. I programmet så reste de till och med till någon plats som pojken hade minnen ifrån och besökte folk som hade relation till personen pojken var i sitt tidigare liv.

Här kommer den dokumentären om du är nyfiken att kika på den.

Jag har även läst ett gäng böcker inom detta område och de jag kommer ihåg är nedanstående böcker.

Bortom tidigare liv: vad parallella verkligheter kan lära oss om relationer, läkning och förändring av Mira Kelley. Hon menar på att saker vi varit med om i tidigare liv kan påverka oss i nuvarande liv då det är minnen som vår själ bär med sig. Hon berättar i boken om tidigare liv- regressioner där man gått tillbaka till ett annat liv och något trauma man varit med om och vila regressionen läkt det och att man därefter läkt obalanser i det nuvarande livet. Mira var själv med om en spontan läkning i sin ohälsa vid en regressionsbehandling och kände att hon ville utforska detta spännande område ännu mer, det blev hennes livskall. I boken berättar hon om klienter hon haft och hur hon jobbat med dem. Jag tycker att sådan här läsning är hur intressant som helst! Jag kan relatera till hennes berättelse att när man snubblar in på något som funkar för en och man upplever saker… så vill man utforska området ännu mer… tror fler skulle känna så… även om det är flummiga saker man är med om…

Jag tycker att det är bra att vara skeptisk och att man inte ska tro på allt man läser och vad folk berättar om. Det bästa är att skapa en egen uppfattning! Det jag själv tror på är ju baserat på mina egna erfarenheter och det är ju tack vare mitt sökande som gjort att jag funnit så mycket längs vägen.

Själarnas resa: fallstudier om livet mellan liven av Michael Newton

Den här boken tycker jag är superintressant och var till och med tvungen att köpa den efter att jag lånat boken. Den handlar om en hypnotisör som gjort hypnosbehandling på 7000 personer där han via hypnos guidat dem till livet mellan liven, vad som sker när vi dör och var vi hamnat när vi inte finns i kroppen längre. Boken grundar sig på fallstudier från 29 olika personer där han ställt samma frågor till och fått deras svar via hypnos vad som deras själar varit med om på deras resa mellan liven.

Det som är häftigt är att de här 29 fallen ändå har en röd tråd och en likhet i deras svar.

Flera berättar att när de lämnar deras kropp i ett sista andetag så svävar de i väg och kan se kroppen ovanifrån och att de liksom svävar i väg från kroppen. Om kroppen lider svårt i slutet av livet så kan själen lämna kroppen och befinner sig hellre runtomkring kroppen än i… och det kan man ju förstå.

De kan beskriva att själen är en ljuspunkt, en energi som är underbar och gränslös.

Flera fall beskriver att de svävar mot en tunnel/mot ett ljus. Vissa beskriver att de hör ljud, typ klockspel eller ett brummande ljud som är otroligt lugnande. Det är även vanligt att de möts upp av någon, vanligtvis någon guide eller någon de har på ”andra sidan”.

Många som kommer tillbaka efter hypnos är förvånade över att det framkommit att de tillhör en själsgrupp och att det finns en struktur i ”andevärlden”. Man befinner sig i en grupp som har ungefär samma medvetandenivå som en själv vilket innebär att det då finns både nya och gamla själar och att alla befinner sig på olika utvecklingsnivåer. Många själar man har runt omkring sig är samma själar. I ett liv så kan själen vara ens mamma, i ett annat liv så kan samma själ vara ens bror, kusin eller vän. Jag tänker att ibland möter man ju människor som det känns så lätt med, man kan prata på som om man känt personen i fråga hur länge som helst, eller att man har en viss koppling till personen i fråga… en fundering jag har är om man vid de tillfällena faktiskt har en koppling… men kanske från ett tidigare liv?!

Själen har som en fristad i andevärlden och så en dag så är det dags att lämna den trygga världen med oändlig visdom för att komma ner till ytterligare en människa/värdkropp. En äldre själ inkarneras inte lika ofta som en yngre själ. Ihop med guiderna så skapar man en plan för kommande liv. Vilka uppgifter man vill ta sig an för att främja sina kunskaper och utveckling. Vem man ska vara under nästa liv för att försöka uppnå sina mål.

Inom många andliga/spirituella sammanhang så kan man läsa att barnen väljer sina föräldrar innan de föds. Och det stämmer bra in när man läser om fallen i den här boken.

Om man föds i en kropp som har nedsatt kroppsfunktion eller att man drabbas av ett handikapp under livets gång så kan det innebära en möjlighet till snabbare andlig utveckling än om för den som är fullt frisk… men att man själv måste komma fram till den insikten. De kan jobba fram en inre kraft att kämpa vidare i livet och på så sätt utvecklas och lära sig av livets resa.

Här finns en länk om man vill läsa ett litet smakprov från boken.

Lämna ett svar