Andlighet / Boktips / Healing / HSP/ Highly Sensitive Person/ Högkänslig / Mediala upplevelser / Min historia / Reiki / Träning

Många liv, många mästare

Den här boken är med en verklighetsbaserad bok och handlar om psykiatrikern Brian L. Weiss som en dag under 80-talet fick en ny kund som han i boken kallar för Catherine. Hon hade många bekymmer med sin hälsa och var rädd för mycket i livet och hade fobier av olika slag. Hon hade mycket ångest och svåra sömnsvårigheter, hon var en minst sagt orolig själ.

Många liv, många mästare av Brian L. Weiss

Brian brukade ibland använda hypnos som en behandlingsmetod för att försöka hitta grundorsaken till problemen och de valde att testa det på Catherine. Via hypnos så poppade det upp gamla trauman från hennes nuvarande liv, hemska saker som hon var med om som liten flicka och som hon hade förträngt. Vid en behandling så visste inte Brain vad han skulle tro, han guidade Catherine som vanligt till tidiga minnen men det som kom upp var minnen från ett tidigare liv. Hon angav detaljerade händelser från det livet. Var hon bodde, vad hon hot hette, vilket år det var och hur det såg ut där. Brian trodde inte på reinkarnation så han försökte greppa vad det var som hände och hur det var möjligt?! Han försökte lugna sig och av nyfikenhet ställa frågor till Catherine som svarade för fullt. Hon kom även in på minnen hur hon dog i det livet.

Efter hypnosen var båda tagna, Catherine kom ihåg minnet ur hypnosen även efteråt när hon vaknade. Efter den behandlingen så var det som något i hennes mående hade blivit bättre, något inom henne hade släppt. De bestämde sig för att utforska hypnosen och tidigare minnen ännu mer och bokade in fler behandlingar.

I boken får man ta del av häpnadsväckande beskrivningar av ett flertal tidigare liv och dödsfall och hur hon fysiskt känner av hur hon dog i det livet. Hon berättade om personer hon hade med i sitt nuvarande liv fanns med i tidigare liv fast att de då var andra personer. Hon beskriver var hon befinner sig mellan liven och att det känns som om hon svävar. Det här stämmer även in på det som Michael Newton skriver om i sin bok ”Själarnas resa” som jag berättade om i förra inlägget.  

Vid någon behandling så hände något otroligt. Catherine började tala med en annan röst och det var som om det inte var hon som talade utan att det var andliga mästare som talade genom henne. Brian var i chock över detta och det de förmedlade. Under behandlingarna så var det olika andliga mästare som trädde fram genom Catherine och de pratade på olika sätt, med olika röster. Till skillnad från de tidigare liven så hade Catherine inga minnen av de andliga mästarna när hon vaknade upp ur hypnosen så Brian fick återberätta vad som hade hänt.

Catherine hade inte koll på Brians privata liv, det enda hon sett var foton på hans barn på hans kontor. Under en behandling så fick hon kontakt med hans pappa som var på andra sidan, men även från hans förstfödda son som dött när han bara var 23 dagar gammal. Hon berättade saker som det inte fanns någon möjlighet att hon kunnat veta.

Brians möte med Catherine förändrade hans liv för alltid, han som inte ens trodde på sådana här saker. Det häftiga var även att för varje minne i tidigare liv som de arbetade med så blev hon även av med fobier och sitt dåliga mående i hennes nuvarande liv. Hon hade bland annat varit rädd för vatten och vid någon session så fick hon uppleva att hon drunknat i ett tidigare liv. När de arbetat igenom det minnet så slutade hon vara rädd för vatten. Det var som om den ”blockeringen” hade släppt. Hon blev som en helt annan människa efter alla regressionsbehandlingar hon genomgick, metoden att arbeta med gamla blockeringar funkade verkligen på henne!

Det här är en fantastisk bok som jag nu läst tre gånger! Jag har lånat den på bibblan en gång och lyssnat på den engelska ljudboken två gånger.

När jag nuförtiden gör healingbehandlingar så brukar jag scanna av om det finns energiminnen från tidigare liv som jag kan kapa energiblockeringar ifrån. Många gånger får jag upp föremål från dödsögonblicket. Jag har kapat rep runt halsen efter en hängning, tagit ut knivar/svärd som suttit i kroppen, eller kapat bort handbojor med mera. Men det kursen jag gick om det kommer jag berätta mer om senare i bloggen.

Här var han med på Oprah och berättade om Catherine och hans bok.

Lämna ett svar