Andlighet / Healing / HSP/ Highly Sensitive Person/ Högkänslig / Mediala upplevelser / Meditation / Min historia / Reiki / Självkärlek / Träning

Hette jag Sven?!

I många forum som jag snubblade in på så var ”meditation” en röd tråd som många nämnde. Mitt healingarbete jag gjort på mig själv var ju en form av meditation, men även de andningsövningar jag fått in i mitt liv.

Jag älskade fortfarande att bada efter jobbet men började känna mig lite ”mätt” på healingen då jag gjort den under så lång tid. Jag kände ett sug att testa guidade meditationer i stället och det finns jättemånga sådana på Youtube.

Jag hittade en som man skulle bli guidad till ett tidigare liv och tyckte den kändes väldigt spännande.

Jag låg i badet, blundande och startade meditationen. Jag minns att det var ett intro för att man skulle komma ner i varv och sedan skulle man ovanifrån sväva ner i en kropp och jag minns att jag landade i en mans kropp. Jag tittade på mina skor, kläder och händer och var en riktig arbetarman med grova händer, mina kläder var gamla och gick i brunt och beige. Jag frågade vad jag hette och snabbt kom namnet ”Sven” upp för mitt inre…

Jag gick fram till ”mitt” hus som var ett litet hus med halmtak som såg ut att kunna vara från 1700-talet… nu är jag apdålig på historia och årtal… men det var stampat jordgolv i huset och centralt inne i huset så var det en eldstad och det var även där vi lagade vår mat. Det fanns ingen elektricitet, utan elden var det som värmde och lyste upp mörkret inne i det lilla huset. Det kändes väldigt fattigt och fanns inte mycket möbler, bara bord och stolar där man kunde sitta och äta samt små sängar som var mer som bäddsoffor i trä. Luften där inne var inte särskilt härlig, den var jordig och man ville bara få in frisk skön luft, när jag gick ut därifrån så var det jätteskönt. I slutet av meditationen så såg jag huset brinna och jag stod utanför och kände en förtvivlan att jag förlorade mitt älskade hus som jag kämpat så för att bygga upp.

Därefter så skulle man lämna meditationen och komma tillbaka till kroppen och Johanna igen. Jag kom tillbaka och var tagen över meditationen… var det där på riktigt eller var det bara hittepå?! Hette jag Sven?! Har Sven funnits?! Har min själ varit Sven?!

Allt var så tydligt, både hur det såg ut och hur det doftade och kändes.

När jag klev upp ur badet så gick jag runt i vårt hus med heeelt nya ögon. Jag tryckte på knappen i köket och tände lampan, elektricitet… tänk vad lyxigt ändå att vi har det. Jag tittade runt i vårt hus på att det är så stort, och rent… och vi har massa möbler och riktiga golv… inget stampat jordgolv här inte.

Jag tittade på vårt hus med förundran över hur bra jag har det nu och hur tacksam jag är att jag lever här och nu.

Vårt hus är i stort behov av renovering både här och där men det var som om jag efter meditationen såg det vackra i vårt hem och hur fantastisk det faktisk är. Så även om upplevelsen i meditationen är hittepå så gav den ett minne för livet. Än idag kan jag se på mitt hem med de ögonen jag såg när jag steg upp ur badet och mitt liv såg ut på 1700-talet… om det nu var den tiden jag fick upp?! Ha, ha, ha.

Visst ibland kan man ju vara tillbaka och se på allt som behöver göras och en frustration att pengarna inte växer i den takten man önskar så man inte kan renovera det man vill. Men innan meditationen så kunde jag gå runt och störa mig på allt som behövde göras… efter meditationen så såg jag mitt hem med nya ögon och med en större tacksamhet och det är ju guld värt att se sitt hem med de ögonen!

Här kommer några tidigare liv meditationer som jag testat att göra:

Lämna ett svar