Andlighet / Boktips / Healing / HSP/ Highly Sensitive Person/ Högkänslig / Mediala upplevelser / Min historia / Reiki / Självkärlek / Träning

Livet efter döden- del 1

Ja, man kan ju bara spekulera kring vad som händer den dagen när man tar sitt sista andetag här på jorden. Vissa tror att det bara blir svart och tar slut, men jag tror att själen lämnar kroppen och liksom finns överallt på ett sätt som vår mänskliga hjärna har svårt att greppa.

Man har ju hört människor berätta om upplevelser de varit med om när hjärtat stannat och de tekniskt sett varit döda, men att de fått igång hjärtat igen och kommit tillbaka in i kroppen igen. Berättelserna kan se lite olika ut men många av dem har ändå en röd tråd. Det här med att man möts av ett ljus och att det finns människor från “andra sida” som möter upp dem är ju inte heeelt ovanligt.

För min del så hade jag tyckt att det känts deprimerande att tro att allt blir svart och tar slut, jag gillar mer tanken att mina nära och kära som gått bort före mig finns där och tar emot mig…. och gärna ihop med mina andliga guider, vägvisare… och kanske änglar?! Vore inte det fint ändå?!

Det som är skönt när man tror att själen lever vidare efter att man dör gör att jag inte är det minsta rädd för att dö, jag tror att när den dagen kommer så kommer det nog vara ett magiskt ögonblick. Men min största rädsla jag har det är som sagt inte att dö utan det är rädslan att inte få leva. Det är så mycket jag vill uppleva under min tid på jorden och jag är rädd för att tänk om jag inte hinner med allt jag vill uppleva, samt en rädsla att inte finnas på jorden med mina barn och få följa dem genom livet och finnas med kring deras livsresa och den berg och dalbana som de kommer fara igenom. 

Det är min vilja att leva ett låååångt och friskt liv som med är en drivkraft att ta hand om mig själv både fysiskt och psykiskt.

Jag har sett föreläsningar om detta spännande tema samt läst ett gäng böcker även på detta område.

Till himlen och tillbaka: en neurokirurgs nära döden- upplevelse av Eben Alexander

Eben Alexander var en av forskarna som hävdade att nära döden upplevelser var nonsens och bara ett spratt som hjärnan spelar oss vid en enorm stress, tills dagen då han själv var med om en sådan. Han arbetade som neurokirurg och forskare när han drabbades av en illa hjärnhinneinflammation och hamnade i koma under sju dagar. När läkarna skulle ge upp och sluta med hans livsuppehållande maskiner så vaknade han. Under tiden i koma så hade han varit med om otroliga upplevelser som han berättar om i boken… Även den här boken är verkligen värd att ta del av!

Vägvisaren till himlen: hur vetenskap, religion och vanliga människor påvisar att det finns ett liv efter döden av Eben Alexander, Ptolemy Tompkins. Den här boken är uppföljaren till himlen och tillbaka. När han skrivit första boken så var det många som hörde av sig till Eben Alexander och berättade om sina egna nära döden upplevelser vilket gjorde honom mer övertygad om att livet och universum har mer att erbjuda än vår tid här på jorden. Han träffade tusentals människor och samlade otroliga berättelser från folk som varit med om liknande upplevelser där andra mött andliga väsen och avlidna släktingar. Sååå spännande att få ta del av sådana berättelser om ni frågar mig.

Himlen finns på riktigt: En liten pojkes häpnadsväckande berättelse om sitt besök i himlen av Todd Burpo och Lynn Vincent

I boken berättar den lilla killen Colton, knappt fyra år gammal som överlevde en bukhinneinflammation med en sprucken blindtarm att han lämnade kroppen under operationen. Hans själ lämnade operationsrummet och kunde se hans föräldrar i en annan del av sjukhuset och kunde berätta vad de gjorde under tiden han opererades. Han berättade även att han besökt himlen och träffat avlägsna släktingar där och fått saker berättade för sig som hände innan han föddes. Men det fanns andra energier där, inte bara avlägsna släktingar…. han mötte änglar, Jesus… och Gud… Jag förstår att den här boken är populär inom den kristna tron då den går hand i hand med deras trosuppfattning. Oavsett vad man har för religion så tycker jag att det är en spännande berättelse om du frågar mig!

Lämna ett svar