Andlighet / Boktips / HSP/ Highly Sensitive Person/ Högkänslig / Meditation / Min historia / Självkärlek / Träning

365 texter för styrka & sinnesro

Under år 2020 så började jag dagen med en kopp kaffe och så läste jag ett kapitel från boken ”Ord för dagen- 365 texter för styrka och sinnesro” av Sofia Sivertsdotter. Det är superkorta kapitel och varje kapitel tar max en minut att läsa… man kan läsa det på typ 30 sekunder… men planen är ju att man ska ta till sig orden in till hjärtat och då krävs det lite mer tid… men då förstår ni att det är korta kapitel! Testa själv att läsa texterna som är nedanför i inlägget snabbt… och sedan läsa dem en gång till fast att denna gången tar du till dig orden så de landar i hjärtat… vilken enorm skillnad det blir!!!

Boken riktar sig till dem som vill skapa en mer hälsosam och hållbar livsstil och texterna är positiva, hoppfyllda och upplyftande. Varje dag så får man tänkvärda och stärkande ord i korta texter som kan hjälpa till att få in ett positivt mindset för dagen. Metoden är lite som med affirmationer… att man försöker få in lite nya tankar i sin hjärna så att inte hjärnan går i samma autopilot som den gjorde dagen innan, och dagen dessförinnan utan att den börjar tänka i nya, positiva banor.

Boken är till för dig som kanske känner dig stressad, att man känner att livet saknar riktning eller mening i livet, men även till dig som vill fortsätta att gå med styrka, sinnesro och harmoni och vill fortsätta samma bana.

Sofia skrev boken för att påminna sig själv om vad som är viktigast och texterna är tänkta att vara en daglig påminnelse för att hitta sin inre styrka.

Man väljer själv när texterna passar en bäst att läsa! För mig var det på min morgontid, men för andra kanske det är på bussen på väg till jobbet, eller avslutande ord innan man lägger sig… Man får helt enkelt lyssna inåt och se vad som känns bäst… kanske testa sig fram?!

Sofia skrev att boken riktar sig till troende, agnostiker och ateister… hon skriver att hon har en stark tro men att hon inte hör hemma i någon speciell religion, ha, ha, ha… ja… hon känns lite som mig på den punkten.

Boken är tänkt att man ska börja läsa 1 januari och så finns det ett litet kapitel som man ska läsa varje dag och de följer dagarna och månaderna hela året ut.

Sista stycket under varje dag är tänkt som en önskan och man väljer själv vad/vem man tänker på när man läser/ tar till sig önskan… Man kan rikta den till sin själ, sitt innersta jag, universum, eller gud… man tar helt enkelt det som känns bäst för en själv.

Här kommer en liten inblick i hur texterna kan se ut:

Bild från Soulfactory
Bild från Soulfactory

Jag läste den som en E-bok och då har den sett ut så här (men är ju betydligt finare i fysisk bok):

Vem vet? Kanske detta är en bok i ditt tycke och smak?!

Jag önskar dig ett gott nytt år! Kramen/ Johanna

Lämna ett svar