Andlighet / Änglar / Hållbar konsumtion / Healing / HSP/ Highly Sensitive Person/ Högkänslig / Kemikalieresa / Mat som medicin / Mediala upplevelser / Meditation / Min historia / PMS/PMDS / Reiki / Självkärlek / Träning

Jordängel

Efter att jag gjort en distanshealingbehandling till en kollega så sa hon till mig ”Du vet väl om att du är en jordängel?!”. Ha, ha, ha, ha…. Hade aldrig tidigare hört det ordet förut utan det var premiärgången. Jag stod som ett frågetecken och hade inte koll på vad det var… mer än att det lät väldigt fint och jag tog det som en kärleksfull komplimang. Hen skickade en artikel till mig om jordänglar och jag tyckte att det lät väldigt intressant! Det var så galet mycket som stämde in på hur jag är som person… ja, som så mycket annat sådant här flummigt… tänk om…?!?!

Jag minns att jag gick hem och försökte läsa på ännu mer om jordänglar eller ”Reinkarnerade änglar” som de med kan kallas. De menar på att det finns änglar som väljer att födas som människor för att hjälpa till på jorden och för att sprida ljus och kärlek. Andra menar på att det bara är empatiska, inkännande människor och att man kallar dem för ”ljusarbetare” på jorden… hmmm… svårt att veta hur det faktiskt ligger till?!

Therese från Svenska Healingskolan har berättat en del om jordänglar på hennes kurser samt här har hon skrivit en lista på 11 punkter där man själv kan checka in om man är en jordängel. Här är länk till hennes lista, men skriver även upp den här:

1. Du sträcker alltid ut en hjälpande hand till andra, om det så handlar om att göra något rent praktiskt eller trösta, stötta och lyssna.

2. Även människor som du inte känner kan öppna sig för dig och prata om sina bekymmer med dig.

3. Du har svårt att säga nej och sätta gränser gentemot andra.

4. Du ser alltid det goda i människor, och accepterar alla som de är.

5. Du tänker alltid positivt, och försöker hitta “meningen” även med svåra/jobbiga saker som händer.

6. Du är inte tävlingsinriktad, och kan bli genuint glad för andras skull när de lyckas väl med något, vinner tävlingar etc.

7. Du hjälper gärna andra men vill inte ha beröm eller berömmelse för det. Du hjälper gärna till “i det tysta”, i bakgrunden. 

8. Du har alltid känt det som att du har ett verkligt syfte här på jorden. 

9. De ber sällan om hjälp för sig själva. De har till och med svårt att ta emot hjälp från andra, det får dem att känna sig “olustiga”.

10. Du kanske har svårt att känna dig nöjda med din kropp, och att känna dig “hemma” i den. Därav kanske du även har svårt att jorda dig.

11. Du känner ofta att du inte riktigt “hör hemma” på den här planeten, som att du egentligen härstammar från någon annanstans. Du kan även ha känt som en “hemlängtan” dit, och ha känt dig “annorlunda än andra” sedan du var barn.

På ”inrevisdomar.se” kan man med läsa om jordänglar.  Hon menar på att jordänglar är väldigt känsliga och har förmågan att känna av hur folk i sin omgivning mår. Som jordängel så känner man om andra är ledsna, arga, oroliga men även om folk mår bra.

Många jordänglar har inte någon speciell religion de tror på men deras tro är stor och många gånger är det kärleken de tror på.

Jordänglar är ofta väldigt omtänksamma, snälla, positiva och förlåtande själar som ser andra människor med ödmjukhet och kärlek.

De är ofta väldigt måna om vår planet, andra människor och djur och vill att alla ska må bra. De har ofta en tro på andlighet, magi och änglar.

Jordänglar har en förmåga att hela andra människor och djur och ge läkande effekt i sitt samspel med andra. De vill ofta påverka andra att må bra och kan gå in i det till 100% när de liksom vill ”fixa” andra människors ohälsa och skapa hälsa. Jordänglar känner sig ofta lyckliga när andra är lyckliga.

De kan vara både män och kvinnor och tillhöra vilken religion som helst, de kan även ha vilken sexuell läggning som helst. Det viktigaste är kärleken och vilket kön man har och vem man blir kär i spelar inte någon som helst roll för jordänglar.

Jordänglar mår dåligt av bråk och är många gånger konflikträdda, detta är något de kan träna upp men det tar ofta mycket energi och dränerar dem efteråt. Det är inte helt ovanligt att andra människor utnyttjar jordänglar då de är nästan på för snälla samt konflikträdda och säger ofta ”ja” till saker fast de borde säga ”nej”. Det här är med något med de kan träna på.

Det är viktigt för jordänglar att träna på att sätta gränser och stå upp för sig själv. Det är viktigt att jordänglar umgås med människor som är bra för dem då det är vanligt att de inte gör det. De vill gärna göra andra människor lyckliga och hjälpa andra att må bra om de kan lyckas med det så mår jordänglarna med bra och känner sig meningsfulla.

De arbetar med för att ta hand om och lära känna sin fysiska kropp och stärka den.

Tidningen Nära har här en artikel om jordänglar.

De menar på att vissa av jordänglarna har förmågan att kommunicera med änglarna och ta emot budskap från våra änglar.

Jordänglarna vill gärna att andra människor med ska öppna upp sin förmåga att lära sig kommunicera och få vägledning från de högre dimensionerna. De har förmågan att precis som änglarna att sända budskap till oss. En jordängel ska tydligen kunna ha förmågan att utföra mirakel på vår jord i stort som smått. Genom att träna på och utveckla sin egen medialitet så kan man se om man själv är en jordängel eller att man kan träna sig i att känna igen jordänglar.

Många jordänglar arbetar i det tysta och tycker inte om att ta mycket plats. De är ofta glada och positiva och med sina leenden så smittar de av sig av deras starka och goda energi. Jordänglar kan se in i andra människors själar och se det fina hos andra människor. De vill gärna hjälpa utsatta människor att hitta sin livsväg och uppmuntrar andra att göra det som de känner inspiration och glädje för. Människor kan känna en trygghet hos jordänglar och de kan bli inspirerade att ta tillbaka förlorad kraft.

Jordänglar är bra på att berömma andra och har svårt att ge kritik då de ser andra med kärleksfulla ögon och ser själar som är på en livsresa och att misstag är en del av processen. De gillar att uppmuntra andra att prova sådant de inte provat tidigare.

De är goda lyssnare och tar sig gärna tid att lyssna på andra, många vänder sig till jordänglar och har lätt att öppna upp och prata om innerliga saker för jordänglar, det kommer helt naturligt.

Det är inte helt ovanligt att jordänglar går igenom tuffa perioder i livet, vissa tampas med missbruk av olika slag. Många motgångar är till för att de ska lära sig av dem för att sedan kunna lära ut hur man tar sig ur de tuffa perioderna till andra.

Vivi Linde har med gjort en lista på vad som kännetecknar en jordängel. Hon har skrivit 17 tecken på att du eller någon du känner kan vara en ängel på jorden. Här kommer hennes lista:

 1. Energikänsliga – Jordänglar är extremt känsliga och lyhörda, och de känner av förändringar som är på ingång. De känner också av andra människor och bär mångas känslor på sina axlar. De änglarna som tar på sig att rädda vissa utvalda själar på jorden kan uppleva en tyngre uppgift än de som jobbar för mänskligheten i stort. De är nämligen mer självuppoffrande och sätter dessa personer framför sig själva.
 2. Känslighet – De är ofta känsliga för gifter, kemikalier, dålig kost, kyla, värme, våld, negativ information och dåliga energier.
 3. Omhändertagande – De arbetar inte sällan med arbeten där de utbildar, vårdar, barn, djur eller natur och behövande. Änglar finner vi ofta som volontärer. De kan skaffa sig många barn eller djur och genom dem sprida kärleksbudskapet vidare. De kan också ha arbete som hjälper människor att komma vidare på någon nivå, inte ovanligt att de är präster, har andliga arbeten, coacher, terapeuter, eller jobbar inom det sociala. De kan också ha offentliga roller för att nå ut med sina budskap till massorna. Naturligtvis finns det även i andra yrkesroller. Många vänder sig till änglar just för råd, hjälp, healande och vägledning.
 4. Rättvisa – Änglar står upp mot orättvisor och har ett stort rättspatos. De dömer inte och ser till människans lika värde. De står upp för de svaga och är ofta deras röst.
 5. Livskall – Änglar antingen vet att de är här av en speciell anledning eller så söker de den. De känner ofta att de är här för att ge kärlek och healande i någon form. Ibland kan de redan arbeta med sin uppgift utan att förstå det, det kommer dock med tiden att klarna och då kommer de att utveckla och bredda sin livsuppgift.
 6. Utanförskap – De kan ofta känna att de inte hör hemma här på jorden och att det egentligen är en för hård plats för dem att vara på och därför lämnar många av dem oss tidigt.
 7. Relationer – Det är inte ovanligt att änglar har haft en hel del komplicerade eller utmanande relationer både familjärt, kärleksmässigt eller socialt innan de på allvar kan ta sig an sin uppgift på jorden. Det är nämligen viktigt att de utvecklar en förståelse för människors komplexitet. I vissa fall så måste de praktisera detta på jorden för att bli fullärda. De kan många gånger känna sig som åskådare eller känna en stark längtan bort. Det är inte ovanligt att de har blivit mobbade eller på andra sätt alienerats från att vara med i olika sammanhang och gemenskaper. Det kommer ofta av att andra uppfattar änglar som högfärdiga eller ”finare än andra” då de har en sådan hög och fin energi, det kan skapa rädsla, avundsjuka eller fientlighet hos en del.
 8. Frihetsälskande – De kan älska att flyga, det är inte ovanligt att änglar känner sig hemma ju närmre himlen de kommer. De bär ofta på en längtan efter frihet och försöker i den mån de kan skapa så mycket frihet de kan för sig själva i livet, änglar tycker inte om att bli styrda.
 9. Vägvisare – Änglar går ofta sin egen väg och på så sätt visar de andra att detta är möjligt. De låter sig inte stoppas av andras tyckande, åsikter eller begränsat tänkande.
 10. Visdom – Änglar bär på en stor inre visdom och de kan ibland uppfattas som lillgamla eller att det är gamla själar. De verkar få till sig rätt information i det ögonblick de behöver det.
 11. Destruktivitet – De är extremt smärtkänsliga och kan därför finna vägar att bedöva sig. En del kan även bli skrämda av sitt uppdrag som de till en början inte förstår. Det kan göra att de flyr in i missbruk av till exempel droger, alkohol, mat, cigaretter eller destruktiva relationer. De kan även bli utnyttjade av andra vilket gör att de kan dra sig undan från sitt uppdrag. Om de inte kommer vidare med sitt uppdrag i detta liv så kommer det i stället att leva ett nytt liv på jorden som ängel och då använder de sig av sina insikter och lärdomar från tidigare. För änglar finns inga förslösade liv, det finns bara olika vägar att ta till sig kunskap och erfarenheter. Tiden är oändlig och utvecklingen konstant. De är i en ständig transformation.
 12. Kärleksfullhet – Änglar på jorden är extremt kärleksfulla och bryr sig om både människor, djur och natur. De är otroligt lojala och stöttande mot de som står dem närmast. De har förmågan att se det bästa hos människor och de kan även hjälpa oss att ta fram våra dolda gåvor.
 13. Sanningssägare – Änglar skattar ärligheten högt och andra kan känna det som att de ser igenom dem. De står för sin sanning och tar oerhört stor skada vid alla former av lurendrejerier, svek och lögner. De förväntar sig samma ärlighet av andra som de själva praktiserar. De kan därför behöva lång tid på sig för att reparera sin tillit när de tappat den.
 14. Balans – De utstrålar ofta lugn och trygghet vilket gör att många dras till dem. Det innebär inte på något sätt att de är tråkiga.
 15. Skönhet – Det finns ofta något överjordiskt över änglar som kan vara svårt att identifiera, de känns helt enkelt speciella. Man uppfattar ofta att de har en aura av skönhet runt sig, den kan vara både ren fysisk som att personen är extremt vacker, men personen behöver inte vara vacker i den meningen som vi ser på skönhet utan energin som omger personen kan göra att vi uppfattar personen som vacker. Det kan även finnas en känsla av perfektion över personens uppenbarelse. För en del kan detta kännas extremt utmanande, att möta någon som känns så nästintill perfekt tvingar dem att möta osäkerheten i sig själva. Om personen arbetar med de känslorna som dyker upp så öppnas det upp en möjlighet att höja sin andliga nivå. Vi får alltid en möjlighet att utvecklas i möten med jordänglar, det är en del av deras arbete med goda gärningar. En ängel på jorden kan lätt känna sig attackerad eller missförstådd, men de bär det med glans, en ängel är ingen martyr i grunden utan utvecklas av motstånd. Hamnar en ängel dock i martyrrollen så kommer de inte vidare förrän de lyckas släppa den.
 16. Märken på kroppen – Det kan finnas födelsemärken, ärr eller andra kroppsliga märken efter vingar eller symboler.
 17. Ljud – Det är inte ovanligt att änglar hör ett ringande ljud i örat, änglakörer eller klockspel.

Vivi menar på att de fyra sista punkterna är extra viktiga om man misstänker att man kanske är en jordängel.

Lotusblomman har med ett fint inlägg om Inkarnerade änglar du kan läsa här.

I det inlägget kan man ta del av att inkarnerade änglar ofta känner sig lite annorlunda och som att de inte riktigt hör hemma här på planeten jorden. De lever med av en känsla av att allt har ett högre syfte, en mening och en plan över våra liv, det kan dock ta tid att komma på vad syftet kan vara?! De har ofta svårt att se andra må dåligt och vill ofta hjälpa till. De kan även påverkas starkt när djur och växtlighet får lida.

Det är inte helt ovanligt att de arbetar inom vården som sjuksköterskor, terapeuter, kuratorer eller lärare. De har lätt för att bränna ut sig själva då de lätt tappar bort sina egna behov i arbetet med att hjälpa alla andra. De har svårt att själva ta emot hjälp från andra då de inte vill vara någon belastning för andra, men har tvärtom inga problem att hjälpa andra och ge av sin energi.

Inkarnerade änglar är här för att vända utvecklingen på jorden och få människor att bli bättre på att ta hand om planeten, de vill även att människor ska sluta att kriga och slåss utan vill skapa en enhet och att vi är måna om varandra.

Det är viktigt som inkarnerad ängel att man tar hand om sig själv först för att på så sätt kunna ta hand om andra… lite som på flygplanet… att man måste själv ta på sig sin andningsmask innan man kan hjälpa dem runt omkring. Det är viktigt att ta hand om kropp och själ och att man jordar sig, är i naturen, mediterar och är här och nu.

Ja, det var ett litet hopkok från olika forum om jordänglar, hoppas du med tyckte det var intressant! Kanske känner du själv igen dig på mycket?! Eller så kanske du får upp någon person i din omgivning som passar bra in på beskrivningarna?! Ja, tänk om…?!?!

All kärlek till dig! / Johanna

Lämna ett svar