Mat som medicin / Min historia / Recept- Fika/Snacks / Recept- Frukost/Mellanmål

Bananglass

Här har vi en favorit och som har varit räddaren i nöden under flera år här hemma hos oss, och det är Bananglassen!

Mira äter inte banan så ända sättet att få i henne denna frukt är via att göra bananglass. När hon är sjuk och har svårt att få i sig något överhuvudtaget så är det bananglassen som är ett säkert kort och som alltid funkar. Vi har nästan alltid bananglass i frysen och gjorde en ny sats för någon dag sedan så tänkte att jag måste tipsa om denna kloka glass här med.

Om man har bruna bananer som man inte är så sugen på att äta upp så är de bäst att göra bananglass på, ha, ha, ha… ni är säkert ett gäng som tänker ”Vadå inte äta upp bruna bananer?! Det är ju de som är de bästa!”, ha, ha, ha… Ja… smaken är som baken… Bruna bananer är ju sötare än de gula och gröna bananerna och därför lämpar de sig extra bra i bananglassen. Om man tänker på tarmfloran så är de gröna bananerna bäst, de är verkligen mumma för våra goda bakterier i tarmen… men det är en annan historia, tror jag redan skrivit om det innan i bloggen?!

Tillbaka till receptet:

6 Bananglassar

  • 3 bananer
  • ½ dl jordnötssmör
  • 1 msk kakao
  • 2 msk havremjölk

Man mixar ingredienserna och sedan häller man upp dem i glassformar och in i frysen.

Det här receptet är inte så himla noggrant och jag gör lite olika gång efter gång. Jag använder aldrig mått till bananglassen utan mer klickar i saker.

Det är inte alltid jag har havremjölk i heller, ibland kör jag helt utan vätska och de blir den mixade smeten något tjockare. Har mest i skvätten med havremjölk för att det ska bli lättare att hälla upp den i formar.

Nu sist så hade jag Kung Markattas chokladkräm i kylen som höll på att gå ut i datum och då slängde jag i det i stället för kakao som jag annars alltid brukar ha i glassen. Om man vill ha mindre kakaosmak så minskar man ju den delen.

Om man inte tål just jordnötter så kan man ju använda sig av något annat nötsmör eller Tahini funkar bra det med. Jag använder aldrig jordnötssmör med tillsatt socker (Typ Skippy) utan använder de med bara jordnötter och lite salt i.

Känn friheten att ändra på receptet du med!

Kram/ Johanna

Kommentarer

1 mars 2023 kl. 09:10

Kommer absolut testa denna!Lämna ett svar