Hem- och konsumentkunskap / Mat som medicin / Min historia / Personlig utveckling i skolan / Recept- Fika/Snacks / Självkärlek

Lakritsmandlar

Det här är såååå gott! Jag fick tipset från min syster Jessica för några år sedan och sedan dess så är lakritsmandlar en återkommande favorit hemma hos oss! Kanske det kommer bli det hemma hos dig med?!

Recept på Lakritsmandlar

  • 1 msk lakritspulver
  • ½ msk salt
  • 1 ½ dl vatten
  • 200 gram sötmandlar
  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Blanda lakritspulver, salt och vatten i en liten skål. Börja med lite av vattnet så att du smidigare får bort lakritsklumparna och häll sedan i resten av vattnet.
  3. Häll mandlarna i en stekpanna och häll lakritsblandningen över och rör runt.
  4. Sätt plattan på hög värme och låt vätskan koka bort samtidigt som du blandar runt.
  5. Häll mandlarna på en plåt och skjuts in i ugnen i ca 20 minuter. (Jag brukar försöka att undvika bakplåtspapper så mycket som möjligt och tycker det funkar utan, men där gör du som du vill, skrev lite om det här)
  6. Klart! Redo att njutas av.


Perfekt alternativ till sockrigt godis och snacks och ett lite hälsosammare alternativ.

Jag har faktiskt gjort detta i skolan med, fast där får man ju inte ha nötter utan jag har använt mig av solroskärnor och pumpakärnor och det har funkat lika bra med det också! Så det är ett bra tips till dig som inte tål nötter, vill ha ett billigare alternativ eller variation. Jag älskar att försöka inspirera mina elever till hälsosamma alternativ. Ibland landar det bra och för de elever som gillar lakrits så brukar detta recept göra det.

Här är Lakritshasselnötter med, det är med gott!

Kram på er!

/ Johanna