Andlighet / Boktips / HSP/ Highly Sensitive Person/ Högkänslig / Mediala upplevelser / Meditation / Min historia / Reiki / Självkärlek / Träning

En ny jord – Ditt inre syfte – del 2

Här kommer fortsättningen på tidigare inlägg där jag går igenom Eckhart Tolles bok ”En ny jord- Ditt inre syfte” där jag berättar om boken samtidigt som jag väver in egna tankar, upplevelser och funderingar. Helt klart en läsvärd och rätt djup bok som man inte riktigt plöjer igenom från pärm till pärm utan den kräver eftertanke och att man med jämna mellanrum stannar upp och reflekterar.

Att bryta sig loss

Första steget att bryta sig loss från smärtkroppen är att inse att man har en smärtkropp. Nästa steg är att börja lägga märke till den så fort ett negativt flöde aktiveras. När du blir medveten om den så kan den inte låtsas vara du och förnya sig genom dig. När du slutar att identifiera dig med smärtkroppen så kan den inte fortsätta att styra dina tankar och därmed inte livnära sig av dina tankar.

Alla människor avger ett energifält som speglar deras inre tillstånd och de flesta människor kan känna av detta fält, fast många kanske inte är medvetna om att det är det man känner av?!

Närvaro är nyckeln för att bryta sig loss helt. Om man känner sig olycklig så är man säkert det för den olyckliga historia man går runt och bär på? Om man är ledsen för sin olyckliga historia och då släpper sin historia och är här och nu… då kanske känslan av ledsenhet lever kvar… men den har inget fotfäste för här och nu i livet är man kanske inte ledsen och då kan det ske ett skifte inom sig. Man skapar ett avstånd till sin olyckliga historia och till de känslor som den historian bär med sig. När detta sker så krymper smärtkroppen och detta ”bara” genom medveten närvaro. Eftersom allt är energi så kan energin i rummet bli oerhört tung när smärtkroppen blir mindre då den släpper från energifältet. Då kan det vara bra att vädra rummet, släppa in ny frisk luft och släppa ut den andra energin. Om man har rökelse/ palo santo så kan man tända en sådan och rena rummet och energin.

Det är sååå häftigt hur man kan känna energier i ett rum! För några månader sedan så gick jag in i min kollegas arbetsrum på jobbet. Rummet var tomt på kollegor och i vanliga fall så brukar de kunna vara många där inne som sitter och jobbar. De satt trångt och det kändes typ som att de var packade sillar i för liten yta. När jag kom in i rummet så fick jag ett tryck över huvudet och kände starten till en huvudvärk och allt gungade. Därefter kände jag ett tryck över bröstet med ångestkänslor och irritation. Min känsla var att jag ville öppna upp, få in frisk luft, rena rummet och få in positiv energi. Jag fick upp en bild för mitt inre att jag ville få in musik, dans och glädje. Jag vet att flera som sitter i rummet har problem med huvudvärk och det kunde jag verkligen förstå med tanke på känslan jag fick i mitt huvud bara genom att vara inne i rummet en liten, kort stund, fy tusan för att jobba i en sådan energi! Jag kände starkt att så här kan de ju inte ha det!

Jag hade någon dag senare ett medarbetarsamtal med rektorn på skolan och då var jag bara tvungen att berätta om min känsla och vad jag varit med om i rummet och jag kände starkt att det behövde ske någon förändring för att mina kollegor skulle må bättre. Jag blev så glad efter jullovet nu att de hade hittat ett annat rum som några kollegor kunde sitta i så de kunde dela upp sig i det ämnesarbetslaget. Nu efter uppdelningen så känns energin i båda rummen sååå mycket bättre. Hurra!!!

När det kommer till smärtkroppar från barn så brukar barn kunna bli på dåligt humör och dra sig undan. De kanske blir sura, vägrar att prata, bli vrålarga, få gråtattacker, kastar saker, slå på saker med mera. Föräldrar kan stå bredvid och se på när deras barn förvandlas på en kort stund till ett litet monster. Även för barnen så grundar det sig många gånger i deras egon. Barn som är känsliga kan även plockat på sig sina föräldrars smärtkropp, det har jag skrivit om tidigare i bloggen att man kan ärva föräldrars ”blockeringar” och det är ju lite samma sak som smärtkroppen. Även om föräldrarna försöker dölja deras smärtkroppar för barnen så känner barnen ändå av den energin, fast de kanske inte riktigt har koll på att det är det som de känner. Man ska dock inte berätta för barn om smärtkroppen har jag läst, tror att den kan få näring om barnen tänker mycket på den?! Det man däremot kan försöka göra är att nyfiket få barnet att reflektera över hur det kändes när det blev så där tokigt och hur hen fick känslan att förvinna och hur det kändes när den jobbiga känslan försvann. Med den metoden växer barns medvetenhet och smärtkroppen kommer automatiskt att minska.

Smärtkroppen växer av negativa känslor så det är av yttersta vikt att arbeta med ett positivt mindset.

Smärtkroppen kan aktiveras av gamla smärtsamma sår som triggas igång av en ny händelse. Det är som om smärtkroppen ligger vilandes och så fort något händer som kan härleda till sitt gamla trauma så vaknar smärtkroppen upp.

Hur bryter man sig loss från sin smärtkropp?! Jo, att vara i nuet! Den gamla känslan kan inte leva sig kvar på dig om du befinner dig i nuet. Det kommer leda till att känslan kommer hälsa på då och då men det kommer bli att ni tappar kontakten mer och mer och besöken blir mer sällan. Att stanna upp och acceptera och känna känslan som är utan att döma är vägen att bli hel.

Att upptäcka sin sanna natur

Känn dig själv! Ställ frågan till dig själv ”Vem är jag?”. Att gå in på djupet och känna sig själv utan att man hör egots tankar berätta om vem man är. Vad är det för själ vi har? Vem är den?

Vem du tror att du är det grundar sig i hur du ser på vilka behov du har och vad som är betydelsefullt i ditt liv.

Överflöd kommer jag återkomma till många gånger i bloggen men ibland kommer jag använda ordet ”Abundance”.  Även här stod det om överflöd. Många människor klagar på att andra inte behandlar en tillräckligt bra, de kanske känner att andra inte respekterar dem eller att de känner sig tagna för givet med mera. Man känner att egots behov inte är tillgodosedda och detta kan förstöra många relationer. Man kan även känna att man har brist på olika saker som pengar, kärlek, saker med mera och om detta blivit en del av vem du tror du är så kommer du alltid uppleva brist. Att bryta detta mönster så måste du erkänna allt det goda som redan finns i ditt liv och det är starten till ”överflöd”/”abundance”. Det du tror att du saknar, testa att ge det till andra! Det kan vara ex. omsorg, beröm, uppskattning och hjälp. Du kommer därefter märka att du börjar få ta emot! Utflödet bestämmer inflödet!

Börja med att se utflödet utanför dig själv! Titta på allt det vackra du har runt omkring dig, se solens vackra strålar, hur vattnet porlar i bäcken, blommorna i blomsteraffären eller om det är den tiden på året då man kan se blommorna ute i naturen. Uppryms om allt det vackra och känn in det! Att le mot andra människor skapar sååå många fler leenden tillbaka, att titta på andra med kärlek då får du kärlek tillbaka. Överflöd kommer bara till dem som har det då det är en universell lag likt attraktionskraften som jag skrivit om i tidigare inlägg. Både överflöd och brist är inre tillstånd som kommer till uttryck som din verklighet.

Du kanske inte vill lära känna dig själv för du är rädd för vad du ska finna? Många har en rädsla om att de ska vara dåliga människor, men ingenting av det som kan komma upp till ytan är du och ingenting du kan veta om dig själv är du.

Jag måste skriva av ett fint stycke som jag läste på sid. 169 i boken:

”De atomer som utgör din kropp bildades en gång inuti stjärnor och orsakerna till de allra minsta händelser är bokstavligen oändliga och står i samband mellan helheten på ett obeskrivligt sätt. Kosmos är inte kaotiskt. Själva ordet kosmos betyder ordning. Men det är inte en ordning som det mänskliga sinnet någonsin kan förstå, även om det ibland kan få en glimt av det”.

Ja, man kan ju fundera på hur det kommer sig att vi människor blev till och jag tyckte detta var så fint ”att vår kropp bildades inuti stjärnor”. Kan det vara en orsak att man fängslas så av att kolla upp mot stjärnorna ut i yttre rymden?! Eller när jag går djupt in i mig själv att jag upplever att jag observerar mitt inre universum som känns sååå oändligt stort och känslan är på liknande sätt som när jag kollar upp mot himlen… fast att det är som man har på sig ett VR-set och är i det och inte så långt ifrån. Jag kommer dit när jag ”surrender”/ överlämnar mig och släpper allt motstånd och det skriver med Eckhart om att man behöver göra och därav återigen vara i nuet.

Man kan uppleva ren och skär glädje genom att bara vara i nuet. Många hänger upp sin glädje på yttre omständigheter, om jag bara får göra den resan, köpa de föremålen, tjäna så mycket pengar med mera så kommer glädjen till mig… men i själva verket så behöver glädjen komma inom oss och inte baserat på yttre, flyktiga saker som kan komma och gå.

Att upptäcka den inre rymden

När du blir medveten om alla former du omges av så kan man även förnimma det tomrum av energi runtomkring allt. Man kan även känna tomrummet mellan känslor och händelser. Man slutar till viss del att identifiera sig med saker och vilka tankar man har. När du väl ser och accepterar livets ofrånkomliga förändringar så kan du njuta mer av världens nöjen medan det varar utan ha en rädsla att förlora det eller hur framtiden kommer bli. Du blir som en astronaut som är på upptäcktsfärd på planeten jorden.

När du är väldigt trött så taggar tankeverksamheten ned och du blir mycket lugnare och mer avspänd. Problemen som finns mattas av och du förbereder dig för att sova. När du dricker alkohol (eller tar vissa droger) så kan du få samma ”lugn” i kroppen… om du inte råkar väcka smärtkroppen… då kommer istället alla känslor upp till ytan… men om du inte väcker smärtkroppen så kan du ju känna dig lugn, glad, harmoniskt… du kanske till och med börjar sjunga och dansa?! Här kan du då få en glimt av hur det är att vara i ”varandets tillstånd” då du är uppslukad av nuet. Problemet är att du betalar ett högt pris och det är att du befinner dig i din ”omedvetenhet”. I stället för att höja din vibration till ”över tanken” där du befinner dig när du är i nuet så har du hamnat ”under tanken” när du använder alkohol/droger. När man hamnar ”under tanken” så är det som människan går bakåt i tiden och bakåt i utvecklingen i stället för att höja sitt medvetande och utveckla sin själ. Ha, ha, ha… ja… kanske du med får upp bilder på fulla människor som inte beter sig särskilt smart… nästan lite grottfolksvarning över dem, ha, ha, ha.

Tv-tittande är med en syssla som många människor tycker är väldigt avkopplande och härligt. Då kan man slukas av det man tittar på så man funderar inte så mycket på sitt eget liv och de problem man kanske har. Du blir tillfälligt befriad från dig själv. Tyvärr skapar inte tv:n någon inre rymd eller gör dig mer närvarande. Även om du inte tänker på dina egna tankar och bekymmer så har ditt sinne kopplat in sig på tv-programmets tankeaktivitet. Man kan nästan komma in i ett hypnosliknande tillstånd och ”fastna” vid tv:n, såååå lätt hänt! Även här kan det bli att du sjunker dig under tankens nivå och inte över den. Det kan även vara beroendeframkallande att titta för mycket på tv, man dras dit och det tar aldrig slut. Det finns alltid någon film, program eller serie man kan titta på. Visst, det finns program som varit livsavgörande för vissa människor, där de tagit till sig information som gjort att de förändrat sina liv… men det är ju inte särskilt ofta det sker.

Man kan utforska den inre rymden, höja sig ovanför sin tanke och utforska sin medvetenhet genom att vara närvarande. Att hitta lugnet, vara stilla, titta, lyssna, observera. Det kan även vara att man blundar och observerar vad som sker inom en eller bakom ögonlocken. Om jag är ute och springer och är helt uppslukad av mina tankar, typ som att jag sprungit en bit och inte noterat att jag passerat saker… många känner säkert igen sig att det lätt blir så när man kör bil, helt plötsligt har man kört jättelångt och så har man varit någon annan stans i sina tankar. När jag ibland upptäcker att jag är helt försjunken i mina tankar så kan jag välja att vara här och nu. Höja blicken och observera och se allt det vackra som finns runtomkring mig.

När jag badar eller mediterar så går jag tvärtom djupt inom mig och är närvarande inom mig. Jag älskar båda delarna… närvaro utanför mig själv och närvaro innanför mig själv. Båda delarna känns viktiga för att höja mitt medvetande.

Många människor (inklusive jag själv) känner sig mer levande när man reser och besöker nya främmande platser och det är för att man pausar alla andra tankar och är mer närvarande, men hos vissa människor så stannar ändå den malande rösten kvar i huvudet även vid en rolig resa… då är det egentligen bara deras kroppar som är på en resa, huvudet är någon annan stans.

Eckhart påpekar även han vikten av andningen och att det är ett tips för att släppa fokus på allt annat och alla tankar man har som snurrar. Att sitta och djupandas och riktigt följa andetagets väg i nuet är en kraftfull metod för att träna närvaro och det finns mycket forskning som pekar på att andningsträning ger många andra hälsovinster.

Många människors andning är ytlig, men ju mer medveten du blir om din andning desto djupare kommer den att bli.

Beroenden av olika slag är otroligt vanliga att vi människor har i stort som smått. Ett långvarigt och tvångsmässigt beteendemönster kallas för beroende. Det är som ett energifält som då och då tar över dig helt och hållet. Den tar till och med över rösten i ditt huvud och blir beroendets röst. Rösten kanske uppmanar dig och säger ”Vilken tuff dag du har haft, du förtjänar verkligen en belöning” du får sedan upp en bild i ditt huvud på ett glas vin, en öl, en chokladkaka, bulle, zappa på mobilen eller vad som helst som triggar din belöningshjärna. Vid andra tillfällen så kanske beroendet helt går förbi tänkandet och går pang på rödbetan direkt till cigaretten eller drinken eller vad det är som lockar och du kan stå där och undra vad det var som hände, det var liksom på en nanosekund som allt inträffade.

Det du kan göra om du känner igen dig i något av det jag skrev så kan du vid första tankarna/känslorna stanna upp och ta tre medvetna, djupa och långa andetag. Denna metod skapar medvetenhet. Ägna sedan några minuter åt att vara medveten om det tvångsmässiga begäret som har ett energifält inom dig och skapa lite distans till det. Ta några djupa andetag till och känn hur det tvångsmässiga behovet försvinner bort från dig. Eller så känner du att begäret är kvar och då är detta något du behöver fortsätta att träna din medvetenhet i. I takt med att ditt medvetande stärks så kommer ditt beroende att bli svagare och svagare för att så småningom försvinna. Om beroendets tankar kommer upp så kan man stanna upp i det och fråga ”Vem är det som talar här?!” och då kommer du veta att det är beroendet som talar… inte du… jag tror att du som jag vill behandla oss själva med massa kärlek… men det är inte så viktigt om det är beroendets röst… så det är en bra början att börja observera den rösten och ifrågasätta den.

Eckart menar på att vi har en inre och en yttre rymd. Din fysiska kropp har en form visar sig vara formlös när du går djupare in i den. Den blir en inkörsport till den inre rymden. Jag gillar hans beskrivning då jag sååå kan relatera det alla gånger jag besöker ”mitt inre universum”… det kan verkligen vara som att färdas i rymden, det känns oändligt stort.

Den yttre rymden är när du blir medveten av allt det stora och vackra du har utanför dig själv. När du är i nuet och ser allt det storslagna. När du tittar på himlen, på träden, på blommorna, på din partner eller ditt barn och du verkligen ser dem och är närvarande med dem. Känn då den livskraft du har inom dig och hur du fylls av kärlek och tacksamhet. När du tänker, känner, förnimmer och upplever så föds ditt medvetande i ”formens värld” och du kommer vara i samklang med den inre rymden. Den inre rymden och den yttre rymden vävs samman.

Inre rymd uppstår när du släpper egots behov och beteendemönster då inget av det är sant, du behöver förlora dig själv för att finna dig själv. Egot gillar att imponera på andra genom ägodelar, kunskap, utseende, status, fysisk styrka med mera. Testa att släppa taget om ett sådant mönster och se vad som händer. Här kan jag med fundera över om det är mitt ego som styr mig i mina val att ta hand om min kropp och hälsa. Men jag tror inte det? Mitt fokus är att ge kärlek till mig själv då jag vill må så bra jag kan under min tid på jorden. Jag känner inte att jag måste ha massa ägodelar för att imponera på andra, kunskapen jag besitter är inte heller till för att imponera… mer för att hjälpa/ inspirera andra till personligt ledarskap med en grundtanke av kärlek till andra, jag gillar att klä mig fint för att jag mår bra av det så med andra ord så är det mycket av det jag gör och hur jag är för min skull, jag är min egen bästa vän och det är så jag behandlar mig själv.

Ditt inre syfte

Så fort du kommer till en punkt i livet där du höjer dig ovanför ”överlevnad” så kommer du in på aspekter som ”mening” och ”syfte” och det blir det som har störst betydelse i ditt liv. Många människor känner sig fångade av alla vardagsrutiner och det hamsterhjul som snurrar på i livet. Många kan känna att det är för mycket krav som ställs på dem, ex. att försörja sin familj och känner sig begränsade av den anledningen. Vissa drunknar i stress, vissa stannar av och blir handlingsförlamade när det blir för mycket och vissa förlorar sig in i en hektisk aktivitet. Många människor längtar tills framtiden ”när allt kommer lugna ner sig” eller ”allt kommer bli bättre då”. Men att finna sitt sanna syfte i livet finns inte utanför oss själva utan tvärtom så hittar vi det inom oss.

Det handlar inte om vad du gör utan det handlar om vem du är. Det är viktigt att landa i att ditt liv har ett yttre syfte och ett inre syfte. Ditt inre syfte har med ”varandet” att göra och när du i stillhet connectar in med dig själv. Det yttre syftet handlar om aktiviteter/görandet och det är sekundärt, alltså att du måste starta med ditt inre. Att hitta en samklang mellan det inre syftet och det yttre är något att eftersträva. När man lever i samklang som grundar sig i sitt inre syfte så sker ett större flow, glädje och lätthet när man utför sina ”aktiviteter” och man kommer bort ifrån kamp och ansträngning. Man kan nå långt med kamp och ansträngningen med men drömmen är ju om saker bara flyter på ändå utan att man behöver kämpa så mycket för det, saker bara ”händer”.

Min blogg känns som en sådan grej, den bara flyter på utan så mycket ansträngning. Orden bara kommer och jag har sååå mycket att berätta om och det är sååå roligt att få dela med mig av mina upplevelser och allt jag lärt mig och det jag kommer lära mig. Att via bloggen få spegla mitt inre och de stegen jag tagit i mitt liv som format mig till den jag är idag. Vi är alla unika och detta är bara mitt sätt, du kommer ha ditt eget sätt men tänk om våra vägar möts på liknande sätt som i det stora kontaktnät vi energimässigt befinner oss i?! Hur fint är inte det?! Allt som jag hållit för mig själv får nu vingar att flyga fritt och jag har en tillit till att det landar där det är tänkt att landa.

Att ”vakna” är med en nyckel till en medvetandeförändring. När man separerar ”tänkandet” och ”medvetandet” och ser dem som två skilda saker. För de flesta människor är inte detta en enskild händelse utan en process. För min del så har det varit en process men det började med en enskild händelse och det var när Reiki/healing kom in i mitt liv (har skrivit om det tidigare i bloggen). Jag skrev att det var en ny väg i livet och det känns faktiskt så, det var där jag fick en glimt av min själ… och att jag, som inte var särskilt medial av mig, en rätt vanlig person… men som hittade en nyckel att öppna upp för mitt inre som har tagit i väg mig på en häftig livsresa och som jag känner en enorm ödmjukhet och tacksamhet över. Tänk ändå att man inte måste resa till andra sidan jordklotet, vara rik eller ha massvis med prylar… den häftigaste resan vi kan göra har vi ALLA inombords… tänk att så många söker på helt tokiga ställen… och så missar man att söka djupt inom oss själva… ett ställe som är väl värt att utforska om du frågar mig!

Medvetenhet är att vara i kontakt med den universella intelligensen… jag tänker att det var det jag var med om när jag såg ”ljusfenomenet” och ”solen” som jag berättat om tidigare. Löpningen ihop med att man andas på ett sätt som påminner om andningsträning när man springer, man får liksom det på köpet på en löprunda. Ihop med att vara ute i naturen och grunda sig, ja, det finns nog flera bakomliggande orsaker att mina häftigaste mediala upplevelser varit på just mina löprundor.

När du bjuder in närvaron i ditt liv så bjuder du även in en större inre rymd och det är en bra start, ihop med att du börjar bli medveten om ditt ego och dina tankar som snurrar runt i ditt huvud. Jag upplever även att sätta ett namn på tankarna som ”egot” eller ”den galna kusinen” så skapar jag med distans till knasbollen i mitt huvud.

Tänk om du sliter, stressar och kämpar under två år av ditt liv för att bygga upp ett nytt företag och så lyckas du med det och ditt företag blir en ekonomisk succé. I konventionella termer så har du lyckats och blivit en framgång… men om man ser energimässigt så har du bidragit med mer negativ energi till din kropp och jorden. Du har kanske gjort dig själv och dina närmaste olyckliga då du varit så frånvarande från dem och dig själv och den kroppen du lever med så priset för det lyckade företaget kanske var för högt och du förlorar dig själv. Under den processen så lever man för att lyckan är i framtiden och hur livet är just nu är som inte viktigt. Tänk om resan är målet, att ta sig framåt i nuet och njuta av resan man befinner sig på då skulle det gynna en själv men även de man har runtomkring sig.

Du kommer vara med om förändringar i livet, positiva som negativa men alla förändringar kommer leda dig framåt i det liv du är tänkt att leva och de lärdomar du ska ta dig igenom. Det har varit en nyckel för mig i mitt liv att se mina motgångar som välsignelser som har lett mig fram till den jag är idag… men den insikten hade jag inte riktigt när jag var i livet då jag läste den här boken… det kom lite senare så kommer berätta mer om det då.

En ny jord

Forskning pekar på att universum kom till för femton miljarder år sedan i en gigantisk explosion (om man nu tror på den modellen?!). Jag kan tycka att den låter mest trolig utifrån min känsla. Allt har expanderat sedan dess men forskare menar på att det till slut kommer att vändas och gå åt motsatt håll. Kanske att det så småningom kommer gå tillbaka till födelse, expansion, kontraktion och så död igen?!

Om du vänder din blick och kollar inåt i stället för utåt så kommer du upptäcka att du har både ett inre och ett yttre syfte här på jorden. Du är en mikrokosmisk spegling av det makrokosmos så betyder det att universum med har ett inre och ett yttre syfte som inte går att skilja från ditt… Det yttre syfte är allt du är med om och upplever i livet, alla dess drama, kriser, lyckliga stunder och så vidare medan det inre syftet är att föra in medvetandet i livet och hitta till nuet. Om fler människor gör detta så kan det bli ett skifte på planeten jorden och vi kan då skapa en mer kärleksfull värld där vi har mer omsorg om varandra, planeten och dess natur än den världen som är idag.

Tänk alla som föds på vår planet, som från ingenstans så kommer vi hit med nytt liv. Vi föds, vi växer och expanderar, vi lär oss massvis med nya saker och får så mycket kunskap, vi deltar i aktiviteter, vi skaffar ägodelar och erfarenheter. Vid starten i livet så jobbar vi ofta för att uppfylla vårt yttre syfte och vårt ego växer och frodas och skaffar en aptit på att vilja ha mer och mer. Plötsligt är du med om saker som får din världsbild att ändras, du börjar fundera över vad som faktiskt är viktigt för dig i livet. Det kan vara att någon i din närhet blir svårt sjuk, någon dör, du kanske blir svårt sjuk eller att du upplever något annat traumatiskt.

Du är med om saker du inte kan påverka och du börjar se inifrån dig kring vad som faktiskt är viktigt och som betyder något för dig. Du ser att allt det materiella du byggt upp och all stress, jobb och slit du lagt ner inte längre är så viktigt. Du får perspektiv på livet och börjar mer och mer connecta inåt och det är väl här som den mer ”andliga biten” kan ta form och plats. Många gånger är det trauman av olika slag som öppnar upp det andliga intresset och att man kanske till och med ”vaknar”. Livet känns inte längre lika platt utan det expanderar och får en rymd. Många människor mår mycket bättre av att ha någon form av tro och en känsla av att det finns något som är större än en själv. Det ger även ett lugn inför den oundvikliga döden. En dag så är ditt och mitt liv slut med och då tror jag att man återvänder dit man kom ifrån från första början. Med min tro så är jag inte alls rädd för att dö, men jag är rädd för att inte få leva klart. Jag tycker livet tar mig på en fantastisk resa och jag får liksom inte nog. Jag vill leva fullt ut under tiden jag är här på jorden.  

Med den andliga tron så följer en tanke om att ingenting händer som inte är menat att hända, allt som händer är en del av ett större syfte… hur orättvist och hemskt det kan vara så följer hemskheter med nya lärdomar och allt grundar sig i hur vi hanterar dem och hur vi tar oss vidare. Jag tror att ju mer vi lär oss i detta livet och hur vi hanterar våra med och motgångar så tar vi dem erfarenheterna vidare till nästa liv då jag tror att själen ständigt lär och utvecklas. Jag tror att om vi faller ner i den mörka spiralen av tankar och hamnar i en offerroll och så dör vi i den så tror jag att nästa liv kommer ge liknande utmaningar som det förra livet men att vi ska lära oss att hantera det på ett bättre sätt och göra oss fri från offerrollen… Om man tror på att man lever flera liv så känns det ju rätt så rimligt.

Ibland känns det oerhört orättvist att vissa människor inte får leva ”klart” sina liv, de kanske går bort som barn eller unga? Jag tror att det finns något syfte med det med, men det är nog svårt att se för dem som befinner sig mitt i sorgens öga. Tänk om man har förmågan att vända allt mörker mot ljus trots oändlig och bottenlös smärta… tänk att vända tanken mot kärlek och tacksamhet för tiden man fick ihop på jorden? Man behöver ju självklart känna alla känslor… men för att man själv inte ska gå under så är det nog viktigt att väva in de ljusa tankarna med så man kan ta sig igenom mörkret och komma ut starkare och ödmjukare på andra sidan.

För att vi ska röra oss mot en ”ny jord” så behöver fler människor bli ”medvetna” och det är motsatsen till egot och allt som egot styr över. Medvetandet är själva kärnan i vem du är, det är grunden till allt. Det är inte hjärnan som skapat medvetandet utan det är medvetandet som skapat hjärnan. Du kan bara förlora något som du har men du kan inte förlora något som du är så därför kan du aldrig förlora ditt medvetande. Många människor är dock inte i kontakt med sitt medvetande utan de är mer i kontakt med egot.

Medvetet handlande innebär att ditt yttre syfte/ det du gör är i samklang med ditt inre syfte. Du hamnar i ett flow där energi strömmar igenom dig och ut genom dig via dina tankar och du kan inspirera världen runt omkring dig, energin vägleder dig och ger dig kraft. Det är inte vad du gör utan hur du gör det som avgör om du uppfyller ditt syfte eller ej.

Några riktlinjer för att veta om det faktiskt är ”medvetet handlande” du gör så bör du känna accepterande, glädje och entusiasm. Var och en av dem representerar olika frekvenser i vårt medvetande. Du behöver vara vaksam på att minst en av dem finns med när du gör något annars finns en risk att du mer skapar en kamp, stress och lidande för dig och för andra.

Accepterande– När du har svårt att känna glädje så kan du i alla fall acceptera att detta är något du måste göra. Att i just denna stund och den här situationen så är det detta jag ska göra och jag gör det gärna! Att inte ha fokus på orden att ”jag måste” eller ”jag behöver” utan att ”jag vill”. När du känner så då fylls du av en inre frid och kampen inombords försvinner. ”Jag vill städa mitt hem och göra det fint” kontra ”Jag måste städa mitt hem…” samma sak fast med olika energifrekvens, den ena högre och den andra lägre. Genom att skifta fokus så tar man ansvar för sitt medvetandetillstånd i stort som smått.

Glädje- Du känner glädje i det du gör. Glädjen kommer ersätta de tidigare tankarna av brist som var egots drivkraft. När du riktar fokus på att vara närvarande här och nu så ökar oddsen att känna glädje på ett sätt som man inte känner för dåtid eller för framtid. Du måste inte vänta på att saker ska komma in i ditt liv för att du då ska känna glädje utan det räcker med ”varandet”. Har nämnt det tidigare men glädjen måste ju komma inifrån och inte från flyktiga yttre händelser och saker. Här är en grundproblematik som vi har idag och den frustration som många känner, världen kommer aldrig ge dem vad de tror de behöver.

Glädje känner man dock i de aktiviteter som man är helt närvarande i! Oavsett vad det är för aktivitet. Om du gör något och drömmer dig i väg till något annat så finns inte glädjen där. Men om du är närvarande fullt ut i situationen så kan äkta glädje infinna sig och här har du ”varandets glädje”. En utmaning som jag skulle vilja bli bättre på är att träna mig i medveten närvaro när jag gör tråkiga saker som jag vill fly bort ifrån… har nämnt det tidigare men att vika tvätt eller att städa då befinner jag mig gärna i någon ljudbok och så sköter min kropp resten… men sådana situationer är egentligen klockrena att träna medveten närvaro och hitta stillheten som finns bakom själva aktiviteten. Eckhart menar på att en sådan aktivitet då kan bli riktigt njutbart, ha, ha, ha… har sååå svårt att tro det… men samtidigt så känner jag en stor tilltro till denna kloka man.

Om du känner att ditt liv saknar mening, är för stressigt eller tråkigt så är det enligt Eckhart för att du inte fört in den här dimensionen i ditt liv.

Vissa människor berikar andra människors liv genom deras kreativa handlingar där de gör det de tycker mest om. Det kan vara konstnärer, författare, lärare, forskare, byggmästare med mera. Det de gör kan göras i liten skala, men så heeelt plötsligt så expanderar de och når ut till sååå mänga människor. Om detta sker så är det viktigt att inte låta expansionen stiga dig åt huvudet och att egot kickar in och tar över. Du är fortfarande en ”vanlig människa” så det är viktigt att ändå ha fötterna stadigt förankrade i jorden.

Entusiasm- En annan form av kreativ kraft som kan komma till dem som håller fast vid sitt inre syfte om uppvaknande och medvetande utveckling. Plötsligt så en dag så vet de vad deras yttre syfte är. En stark vision, ett mål sköljer över dem och man kan inte blunda och bortse från målet utan man behöver hoppa på det tåget och se var det leder. Här kan jag relatera åter igen till min blogg! Under två års tid så hade jag bloggen i mitt huvud… jag fick upp rubrik efter rubrik på inlägg jag kunde ha i min blogg så när jag startade bloggen för snart 1,5 år sedan så hade jag typ alla rubriker och inlägg ”klara” de skulle ”bara” präntas ner från mitt inre, ha, ha, ha. Det känns så roligt och befriande att få plocka ner dem från mitt inre och det känns som en lätthet inombords när korten ligger på bordet och mina lärdomar når ut till fler, det är som att mer kan inte min själ göra här och nu, men det ska bli spännande att se vad som kommer hända framåt i tiden.

Så länge jag känner acceptans, glädje och/eller entusiasm så ska jag köra på med min blogg. Jag tänker att om känslan kommer ändras så är jag väl då ”färdig” med bloggen och så väntar något annat äventyr runt hörnet?! Den som lever får se! Ha, ha, ha.

Entusiasm innebär att du får en djup glädje i det du gör i kombination med ett mål eller vision som du arbetar mot. Jag minns hur ivrig jag var när jag startade bloggen! Jag som alltid varit grym på att sova kunde vakna mitt i natten och känna en enorm iver att få sätta mig och skriva på bloggen. Vissa nätter var ivern så stor så jag kunde sitta mellan klockan 02.00-05.00 och skriva för att sedan stupa i säng och sova en stund. Jag tog varje ”paus” jag hade och satte mig och skrev och skrev. Jag minns inte att jag gjort något i mitt liv med sådan stor drivkraft, intensitet och energi som jag hade de första månaderna med bloggen?! Det var heeeelt galet!! Det var något som väcktes inom mig som jag knappt visste att jag hade, sååå roligt!! Trots att jag sov lite så var jag fylld av en eufori och energi som gjorde att jag inte kände mig trött. Jag hade inte heller någon stress, bara en iver att äntligen få vara i gång. Det kändes som jag var i ett flöde med universums kreativa kraft och om det varit egot som jobbat så hade jag känt brist, tvång och ansträngning. Jag var i stället i mitt livs flow.  

Som så mycket annat så brukar energi trappas ner och nu är den mer ”normal” ha, ha, ha. Nu sover jag gott men är fortfarande lika taggad att gå upp vid kl. 05.00 för att skriva vidare på min blogg och de inlägg som finns kvar för mitt inre. Det känns som jag fortfarande rider på vågen av entusiasm och det är riktigt härligt!

Jag har tidigare i bloggen skrivit om att negativa känslor kan skapa blockeringar i kroppen som kan leda till sjukdomar. Eckart skriver ” Stress och negativa känslor som oro och ilska är skadliga för kroppen. Det har nu blivit erkänt att negativa känslor är de främsta orsakerna till cancer och hjärtsjukdom”.  

Den nya jorden

Ingenting kommer att göra oss fria då det endast är nuet som gör oss fria. Denna insikt är uppvaknande och en insikt om vikten av närvaro. De ödmjuka är de som saknar ego. Det är de som har ”vaknat” och insett att de till sin innersta natur är ”medvetenhet” och ser denna kärna i alla andra och i alla livsformer. De har kapitulerat och känner en enhet med helheten och ”källan”. De förkroppsligar den medvetenheten som förändrar alla aspekter av livet på jorden, även naturen, då vi alla befinner oss i en enhet med det mänskliga medvetandet. En ny art håller på att växa fram på jorden och du är en av den arten!

När jag läser sådant här så funderar jag på om det är därför jag kan känna in andra människors känslor och fysiska åkommor, varför jag inte kan slänga en växt som lever eller sorgen som kommer inombords när jag passerar en nedhuggen skog där träden ligger i stora högar i väntan på att en lastbil ska ta med dem till nästa anhalt. Min syn på människor jag möter är som att jag ser själar på en resa och oavsett vad människan bär med sig i sin historia så kan jag ändå se kärnan och det goda i varje människa… det är ytterst få människor jag mött där jag inte kunnat se det goda… bara ett bottenlöst mörker, hujedamig vad läskigt det är med sådana möten. Min inre känsla är att vi befinner oss i ett stort energinät där människor, djur, natur är ett och där jag känner kärlek och omsorg för allt och alla. Det är som att jag förstår mig själv lite bättre med den här typen av böcker och att jag får fler pusselbitar till mitt livspussel. Kanske du med har hittat någon pusselbit till ditt livspussel genom att ta del av inslag från den här boken eller mina tankar som kommer upp när jag läst den?

Om du inte redan läst den här boken så är det ett hett tips och en bok väl värd att plöja igenom. Den är bara på 256 sidor så den är inte så värst tjock heller, ha, ha, ha… om det nu kan locka lite mer, fniss.

All kärlek till dig från mig! Kram/ Johanna

https://youtu.be/dTFDfR47dl4

Lämna ett svar