Andlighet / Boktips / HSP/ Highly Sensitive Person/ Högkänslig / Mediala upplevelser / Min historia / Självkärlek / Träning

Attraktionslagen

En annan fin bok jag läste var Helena-Magdalena Ivekrans-Nätts bok “Lev din dröm: lär dig bemästra attraktionslagen”.

I boken berättar hon om attraktionslagen, hur den fungerar, och hur man använder den för att nå sina mål. Attraktionslagen är en naturlag som kan förändra ditt liv. För min del så hade jag hört talas om attraktionslagen tidigare men hade inte så bra koll på den. Inte helt ovanligt att man hör det engelska namnet för den ”Law of attraction”.

Attraktionslagens princip menar på att allt du sänder ut kommer tillbaka. Om du går runt och ser glaset som halvtomt och världen som en uppförsbacke och att allt är lite grått och tungt runtomkring dig så är det du får tillbaka. Om du ser glaset som halvfullt och livet som en häftig resa som tar dig genom livet i upp och nedförsbackar så är det livet du kommer få.

Om allt och alla består av energi så kan man säga att vi drar till oss/ attraherar liknande energi som matchar samma frekvens som oss själva, den energi som vi sänder ut. Ibland kan man möta någon som man i början har en energi som matchar sin egen men efter ett tag så blir det en energikrock och vägarna går isär. Det är intressant när man börjar se på energier på det sättet.

Om du vill uppnå bättre hälsa, ekonomi, relationer, arbete med mera så är det din egen energi som du behöver höja och det kan ingen annan göra, bara du själv.

Det som var roligt när jag läste boken var att jag insåg att jag genom livet har arbetat med attraktionslagen utan att faktiskt veta om att det är det jag har sysslat med, ha, ha, ha. När jag läste boken fick jag en ahaupplevelse.

Något man ska göra för att arbeta med attraktionslagen är att man ska visualisera sina framtida mål för sitt inre. Man ska kunna se sig själv och känna i hela kroppen uppnå och leva i sitt mål som om det redan hade hänt.

För länge sedan i bloggen (i början av bloggen) berättade jag att jag på högstadiet hade tankar om att bli frisör. Jag hade fixat praktikplats på en frisersalong så jag hade fått se på närmare håll hur yrket såg ut och hur arbetsdagarna kunde vara. Jag kunde se framför mig för mitt inre hur jag pluggade till frisör och hur jag lärde mig att färga hår och klippa frisyrer på kunder. I mitt inre så var det som jag redan hade kommit in på frisörutbildningen… lite snopet när studie och yrkesvägledaren på min skola sa att det knappt var någon idé att söka då jag hade för låga betyg… Jag sket i hans råd och sökte in ändå… och jag kom in! Så att dagdrömma och visualisera och skapa inre planer är bra för att arbeta med attraktionslagen.

På samma sätt så skapade jag inre visioner när vi skulle flytta till Göteborg och jag skulle plugga till lärare, när jag fick jobb på gymmet, blev spinningsinstruktör, antog utmaningen att bli förstelärare, började kallbada med mera…. Allt som jag åstadkommit i mitt liv, och samma är det säkert för dig i ditt liv så har det börjat med en tanke som har utvecklats till inre filmer där man sett och känt i kroppen vad man vill göra och sedan tagit action på det. Man har genom det skickat ut signaler på hur man vill att sin framtid ska se ut och lever därefter.

Det är dock viktigt att man inte känner en inre press och stress kring det man vill uppnå… då skapas ett motstånd och det är nog detta som många behöver arbeta med för att arbeta med attraktionslagen. Man ska mer känna en tillit och ett lugn i det man gör och att det som sker faktiskt kommer att ske. Jag gillar att se livet utifrån ett högre syfte, att allt som händer sker utifrån någon form av plan. Jag ser motgångarna och utmaningarna i livet som någon form av vändpunkt när man är på väg mot något som kanske inte är rätt för en och då ser ”universum” till att man bryter mönster och går en annan väg… hur utmanade det än må vara så leder de en in på det spår som är ”rätt” för dig och för att du ska fortsätta din färd på jorden och lära dig det som det är tänkt att du ska lära. Jag tror att det är när man inte lärt sig som man stannar kvar i samma elände och inte lyckas ta sig vidare.

En annan viktig grej är att höja sin frekvens och göra saker som man mår bra av och som gör en glad. Har varit inne tidigare på att olika känslor har olika frekvenser och man behöver försöka höja sig till högre energifrekvenser. Man kan göra det genom att lyssna på glad musik, sjunga, träna, kramas, hångla (ha, ha, ha), pyssla, baka, bada, träffa vänner som man kan skratta ihop med mera.

Att känna kärleksfulla känslor av tacksamhet och kärlek hjälper med att höja sin frekvens och lättare uppnå det man önskar. ALLA våra känslor, tankar och händelser har en frekvens och det kan vara bra att fundera på hur sin frekvens ser ut… stämmer den in på vad du upplever att du får tillbaka?

Det man arbetar med i attraktionslagen är sin känslomässiga energi, har nämnt det tidigare men inom energier så är våra känslor en viktig kompass. Det är våra känslor som är som en magnet som drar till sig liknande energi. Därav är det återigen viktigt att fundera kring vad det är vi sänder ut… då det kommer tillbaka. Befinner du dig på en hög frekvens som att vara glad, lycklig, kärleksfull, harmonisk eller befinner du dig i en låg frekvens av olycka, oro, ilska, irritation, ledsamhet? Om vi förändrar oss själva så kan vi även förändra vår omvärld… men vi måste börja med oss själva. Ibland kan man ju tänka en tanke, men tanken stämmer inte överens om vilken känsla man har i kroppen. Om jag tänker att livet är fantastiskt, men så är min känsla inte där… då är det ju inte det jag attraherar ut. Om jag tänker att jag kommer fixa något jag står inför men min känsla är bara massa oro så är det likaså… man behöver fyllas av känslan att livet är fantastisk eller att man faktiskt kommer fixa det man går igenom… det är liksom hemligheten.

Jag tänker även att affirmationer är viktiga… som jag skrivit i tidigare inlägg. Med hjälp av affirmationer så omprogrammerar man ju sitt känsloläge och det är ju en otroligt kraftfull metod.

Att skapa Vision board (önsketavla) är med ett bra verktyg, men tyvärr inget jag använt mig flitigt av. Jag vet att det är en vanlig övning som används rätt flitigt om man åker i väg på retreats eller liknande. Jag har gått onlinekurser där vi gjort Vision board, så jag har skapat det vid något tillfälle och det är ju en fin övning, men jag är inte så pysslig av mig på det sättet så det passar nog bäst om man älskar att pyssla. Man får helt enkelt gå på känsla och vad man själv gillar att göra. Men att skapa en tydlig plan över vad man vill manifestera är ju bra.

Något som jag däremot arbetat med är ”Journaling”/ att skriva av mig i form av en dagbok eller gjort listor där jag satt upp mina framtida mål och utmaningar jag tar mig an. Skrev om det i mitt tidigare inlägg.

Jag kände mig nyfiken på attraktionslagen och läste fler böcker inom ämnet. En annan favorit är Gabrielle Bernsteins bok ”Attraktionskraften: Verktyg för att styra ditt liv bortom dina vildaste drömmar”. Tror jag kommer ha ett eget inlägg om Gabrielle då jag läst alla hennes böcker och älskar dem med.

Jag vet att Josefin Dahlberg som jag gått kurser hos och som skrivit den fina boken ”Soul work: guide till att ta tillbaka din power, stärka kärleken till dig själv och manifestera dina drömmar” inspirerats mycket av Gabrielle Bernsteins alla böcker och även om attraktionslagen så även hon nämner den med jämna mellanrum.

En stor och otroligt populär bok är ”The Secret” av Rhonda Byrne som även finns på svenska som heter ”Den största hemligheten”. Den finns att se som film på Netflix och heter ”The Secret: Dare to dream” som är en mysig och sevärd film.

Jag sökte på ”attraktionslagen” på Nextory och hittade även boken ”Så klart! Hur DU och Attraktionslagen blir ett vinnande team” av Lili Öst. Jag upplevde att den med var värd att lyssna igenom.

“Lev i din kraft” är Helena Magdalena Ivekrans-Nätt uppföljare till hennes första bok “Lev din dröm” och enligt mig så är den till och med bättre än hennes första bok. I den här boken så tar hon med i en djupdykning i attraktionslagen samt så delar hon med om en hel del praktiska övningar som hjälper en att utvecklas och hjälper till att finna motivationen att förändra sitt liv… att helt enkelt leva i sin egna kraft.

Hon skriver att attraktionslagen är som en spegel, det vi sänder ut får vi tillbaka. Det som finns på samma frekvens som oss själva drar vi till oss. Det är attraktionslagen som attraherar det som finns på samma frekvens. Om vi vill attrahera något annat så måste vi byta frekvens och det är först då förändring kan ske. Det är så vanligt att man lever i sitt gamla tankemönster och tror inte att vi kan förändras, men det kan vi! Vi kan alltid välja, då alla val kommer inifrån oss själva.

Helena Magdalena är astrolog i grunden och i boken så delar hon med sig av de olika personligheternas element eld, luft, jord och vatten och de stjärntecken som hör till respektive element. Själv är jag skytt och tillhör eld-elementet… helt galet ändå hur väl det stämmer in, så märkligt! Kommer ha ett eget inlägg framöver i bloggen om astrologi då jag gått en astrologikurs, men är inte riktigt där än.

Hon menar även på vikten av att göra det vi brinner för och försöka förverkliga våra drömmar, då höjer vi med vår frekvens. En annan viktig grej är att vi ska vara här och nu då det är i nuet vi skapar vår framtid. Det är många av oss som har våra tankar på andra tidpunkter i vårt liv, ibland går tankarna till dåtid och ibland på framtid. Att kunna släppa taget är otroligt viktigt, vi kan ju inte påverka det som har varit. Vi kan ta lärdom av det men vi kan inte förändra vår historia vi kan bara fokusera på att vara i nuet och på så sätt skapa en ny framtid. När man släpper taget om något så kan man ju dessutom bjuda in något annat i sitt liv.

Något som tar från vår kraft är stress, inre stress och yttre stress… tänk vad mycket vi skulle vinna av att släppa vår stress.

Vi behöver med lära oss och acceptera det som har hänt och det som händer och känna en tillit till det som sker. Om vi inte accepterar det som sker så försöker vi ofta kontrollera det som sker och då blockerar vi flödet och hämmar det vi önskar attrahera. När vi känner oro och rädsla så låser vi vår energi.

Vi behöver med sluta att kämpa, livet är inte menat att bli en kamp… om vi kämpar så kanske vi får till oss något som faktiskt inte var meningen. Ibland är det våra tankar som tänker ut en plan på hur vi vill att det ska bli… men själen och hjärtat kanske vill något annat?!

Att arbeta med att stärka vår självkänsla och självförtroende (har skrivit om det tidigare i bloggen) hjälper med att attrahera goda saker i livet.

Att uppleva kraften i vår kropp är att vårda den, vår kropp är ju som vårt tempel. Det är den plats vi bor på när vi är här på jorden och hur kroppen mår och vad vi föder vår kropp med för energi påverkar med vad vi attraherar in i vårt liv. Om vi göder kroppen med skräp och gifter som kommer vi med större risk få en sjuk kropp, med en lägre frekvens och vibration… intressant tanke!

Även när det kommer till att röra på kroppen och att träna ger för många en glädje och ett sätt att fylla på med energi. Fundera själv på vilka tankar du har kring träning… är det ett nödvändigt ont? något du aldrig får tummen ur att göra? eller ger du dig själv träning för att du älskar dig själv och vill ge dig själv det bästa? Tänk att samma sak – träning… kan ge så många olika tankar… och frekvenser… vilka tankar tror du har den högsta kontra den lägsta frekvensen?!

Helena Magdalena tar även hon upp om blockeringar i energier, har skrivit om det tidigare i bloggen. Om vi lever i kontroll, stress och rädsla så blockerar vi flödet av vår kropps energisystem vilket i sin tur kan leda till smärta och värk fysiskt i kroppen. Hon pratar med om vikten av vilken kost vi äter, att känna glädje, att bara vara, meditera, att andas med djupa och lugna andetag, ha god sömn med mera. Det känns som hon och jag är inne på samma spår i jakten på att skapa optimal hälsa för både kropp och själ.

Jag har taggat ner tempot i bloggen den senaste tiden då jag under hösten befunnit mig i en utmanande period i livet och då har jag behövt gå tillbaka till min egen ”instruktionsbok” för att hitta tillbaka till mig själv, rätt skönt ändå att ha en sådan guide att ta hjälp av när man befinner sig i en av livets alla uppförsbackar. Därav har jag behövt lägga min tid på andra saker än att skriva på bloggen… Det känns ändå fint att få dela med mig av min instruktionsbok i bloggen, tänk om någon annan med kan få inspiration och använda sig av något av mina verktyg när de med befinner sig i en av livets alla uppförsbackar de med? Jag kan uppleva att bloggen hjälper mig med… som en påminnelse kring alla vägar jag snubblat in på och som hjälpt mig genom mitt liv, sååå tacksam för allt jag fått lära mig! Nu befinner jag mig i en av livets nedförsbackar och livet känns bättre än vad det gjort på flera år och jag är otroligt tacksam för det!! 🙏🏻💓🤗🎉💃🏼✨🌈💫

Ibland kommer man till ett vägskäl i livet där förändring måste ske, då kan man behöva kasta sig ut till det okända för att attrahera in ny energi och skapa en ny framtid som vibrerar på den frekvens som man vill få in mer av i livet… hur jobbigt det än må vara så kan det vara ett nödvändigt ont.

Även om man inte tror på attraktionslagen så fungerar den ändå. Vi har alla genom hela vårat liv attraherat det vi sänt ut. Du har säkert själv, likt mig använt dig av attraktionslagen utan haft koll på att det är det du har gjort, ha, ha, ha… kanske när du gett dig tusan på att uppfylla de drömmar du haft för ditt inre, när du haft en tydlig målbild och en känsla i kroppen där du känner i varenda cell i kroppen känner att du kommer lyckas?! Jag tänker att du kan manifestera det du från hjärtat önskar och allt börjat med dig själv och dina tankar och känslor. Du har kraften att skapa det liv du vill leva och det har jag med!

Just nu har jag bloggen som ett experiment för att “testa attraktionslagen” det ska bli spännande att se om det på riktigt kommer att funka?! Jag återkommer om/om inte det funkar i framtiden, fniss.

All kärlek till er! / Johanna

Ha, ha, ha… den här lyssnade jag mycket på som ung… ja… om man inte har något jobb så kanske man behöver få en spark i rumpan att bryta sina vanor och skapa en ny framtid för sig själv?!

Lämna ett svar